תינוקת מתוקה

תינוקת מתוקה

הבת המקסימה שלי בת חמישה חודשים. היא התחילה להתהפך בגיל חודשיים וחצי ומאז היא לא מפסיקה. היא מתהפכת במהירות, היא דוחפת את האגן שלה למעלה עם הרגליים, היא נשענת עם מרפקים מיושרים ולפעמים עם חזה באויר. כשהיא בסל קל היא מנסה להתיישב.היא מושיטה ידים לדברים גם כשהיא על הבטן- כלומר נשענת רק על יד אחת. בקיצר, היא נראית לי זריזה ומתפתחת יפה. ב"ה. הענין הוא, שהיא מתהפכת רק לצד שמאל. אני מנסה לפעמים לעודד אותה להתהפך לצד ימין, אבל היא בד"כ לא מסיימת את ההיפוך. מה אתם אומרים? לא נורא? נורא? לבדוק? להמשיך לנסות לעודד לצד ימין? ד.א. אני משתדלת להניק אותה תמיד כך שהראש יהיה מופנה לימין. אשמח לשמוע את חוות דעתכם.

אורי וגילי ברוכה הבאה...

יכולה להגיד באופן כללי, שתנועה א-סימטרית אינה מועדפת ... הפניה לאיש מקצוע תעשה, ע"פ עוצמת החשש שלך ... החל מרופא המשפחה - שקיימת לו מודעות ראשונית להתפתחות מוטורית תקינה. אחות טיפת חלב - כנ"ל. ועד יעוץ במכון להתפתחות הילד במקום מגורייך, עם פיזיותרפיסטית התפתחותית או מרפאה בעיסוק. בד"כ מדובר עם מודעות והדרכה טובה, תוכלי לתרגל עם המקסימה תוך כדי משחק ... לחיזוק דו צדדי מאוזן. בהצלחה

תודה על התגובה

המתוקה שלי כבר עומדת עמידת שש ומתנדנדת קדימה ואחורה. זה מוקדם, לא? בכל אופן, אני מרגישה שהיא ממש ממש זריזה ועושה את הכל בצורה מהירה ואיכותית, הכל תקין מלבד העובדה שהיא לא מסתובבת לימין. מכיוון שאני מרפאה בעיסוק, שעובדת עם ילדים גדולים יותר (3-7) ולא עם תינוקות, הייתי שמחה עם תוכלו לתת לי עצות ורעיונות מה אני יכולה לעבוד איתה בביתי. אני מנסה לתת לה גירויים שיגרמו לה להתהפך לימין, אבל זה לא כ"כ הולך. האם בכל זאת כדאי ללכת להראות למישהו? אשמח לשמוע את דעתכם.

למעלה