תינוקות ממושקפים

פרמלה

New member
תינוקות ממושקפים

מי יכולה להסביר לי איך מזהים קוצר ראייה אצל תינוק רך ואיך מתאימים את הדיופטר?

rnavina

New member
יש ספק? שילכו לבדיקה. באיכילוב יש מכון עיניים לילדים.

אני הייתי שם עם בכורי כי המטפלת שלו התעקשה שהוא פוזל. קיבלתי הפנייה מקופת החולים (כללית).

nochda

New member
עונה מנסיון אישי

יש לי 3 ילדים מרכיבי משקפיים. אצל שלושתם הבחינו בצורך ,בבדיקת ראיה שגרתית בטיפת חלב ע"י אורטופיסטית, שנערכה בגיל שנה.
המשכנו אצל רופאת עיננים מומחית בילדים. שניים מהילדים קיבלו דחייה עד גיל 3 ואז החלו להרכיב משקפיים. ילדה אחת החלה להרכיב משקפיים באופן מיידי בגיל שנה וחודשיים בשל קוצר ראיה גבוה.
הבדיקה עצמה מכשירנית ואין צורך בשיתוף פעולה מילולי של הילד. נעשית הרחבת אישונים. מעקב אצל רופאת עיניים אחת לחצי שנה.
ואין אין אין כמו תינוקת מרכיבה משקפיים. שיא המתיקות!

פרמלה

New member
תודה על התשובה. זה קוצר ראייה לכל החיים או משהו שמשתפר עם

הגדילה?

nochda

New member
קוצר ראיה

לצערי ,התחזית של רופאת העינייים (וגם של מנהלת מחלקת עיניים) היא שקוצר הראיה יילך ויגדל.

זה באמת נורא חמוד.

ואני רוצה לצטט את בתי הבכורה (בת 9) שאמרה לאחותה בת ה-6 שמדדה משקפיים בחנות (אף אחד במשפחה לא מרכיב משקפיים):
"כולם נראים יותר טוב עם משקפיים"...

adif11

New member
חמודה הגדולה שלך

shtuli

New member
יש טווח רחב של סימנים שיכולים לעורר חשד

ויש בעיות שונות שמשקפיים יכולים לעזור בהם (קוצר או רוחק ראיה,פזילה,עין עצלה וכו...).מהמעט שאני יודעת בנושא עלול לעלות חשד כשההתפתחות של התינוק אינה מותאמת גיל.מכירה תינוק שלא הלך אחרי גיל שנה ושמונה חודשים רופא משפחה המליץ לבדוק את הראיה אכן היתה בעיה.ברגע שהרכיב משקפיים,התחיל ללכת.יש נטיות ראש שלפעמים מעידות על בעיה.בגיל שנה יש בדיקה ראשונית בטיפת חלב. אם יש היסטוריה משפחתית בנושא הייתי בכל מקרה פונה לרופא מומחה לבדיקה. יהרבה בעיות בראיה מתגלות בסבבות גיל שנתיים-ארבע אז מתפתחת הראיה הממוקדת (בהתעסקות עם ציורים,אותיות,מספרים וכד).אצל ילדת גן החובה שכאן,היתה פזילה שהופיעה קצת לפני גיל ארבע. היום היא מרכיבה משקפיים.לדעת הרופא שלה,תהיה מגמת ירידה במספר עד גיל ההתבגרות ואז הוא מצפה שלא יהיה צורך במשקפיים.

למעלה