תינוקות וכלבים

alberta

New member
תינוקות וכלבים

שלום, יש לי שני כלבים כ- 8 שנים - אמסטף אנגלי ואמסטפית אמריקאית יש למישהו טיפים איך מרגילים אותם לתינוקת חדשה בבית? דבר שני - כידוע לכם קפסולות נגד פרעושים מאוד יקרות - בואו נעשה שרשור איפה הכי זול לקנות חומר נגד פרעושים (קפסולות, קולרים) ובכלל ציוד לכלבים תודה רבה

kestrel

New member
כלבים ותינוקות

המאמר הזה יכול לעזור לך. עקרונית הכי טוב זה להתחיל להרגיל את הכלבים עוד לפני הלידה. הכלבים צריכים להתרגל קודם כל לירידה בתשומת הלב ולפעמים גם לסדר יום חדש. לכלב גם צריך להיות ברור מעמדו בבית בסולם ההיררכיה, וכך הוא יקבל את התינוק החדש כחבר בלהקה ולא כאיום על מעמדו. במקרים בעיתיים של כלב עם בעיות התנהגות כמו דרישת תשומת לב מוגזמת כדאי להיעזר בבעל מקצוע.

miromiro

New member
אלברטה-8 שנים?, אמסטף=קיצור של

אמריקן סטפורדשייר, אז יש לך אמסטף שזה אמריקאי וסטפורדשייר שזה אנגלי. כלבים מקורם בזאבים שחיים בלהקה, בכל להקה יש היררכיה , יש מנהיג יש נקבה שממליטה וכו' . כך גם בבית הכלבים מרגישים בלהקה ומסתדרים בינהם ועם בעלי הבית בהיררכיה . כאשר מגיע תינוקת חדשה נוצרת בעיה. הקשה מכל היא הקנאה. הכלבים מרגישים שהחדש הנו מועדף ןלכן עלולים לתקוף אותו מתוך קנאה-פה יש סכנה עם כלבים שמאד קשורים ומקנאים לבעליהם-אבל אלו הם לא המקרים השכיחים . מצד שני ישנם כלבים שרוצים " ללמד" את החדש את מקומו ולכן צריך להבהיר להם שהחדש הזה הוא בן חסות ומוגן בלהקה . לרוב כלבים מקבלים זאת ולא נוטים לתקוף בני-אדם. וכן מקבלים את המרות. צריך להרגילם בהדרגה ואסור להזניח אותם בתקופה זאת כדי שלא יקנאו יותר מידי. מזל-טוב ובהצלחה

champ

New member
חסרים כמה פרטים... ../images/Emo20.gif

התינוקת כבר התווספה למשפחה או שהיא עדיין בדרך? כיצד הכלבים מתייחסים לאורחים / אנשים זרים? וכמה מקום יש להם? אתם גרים בבית קרקע? בניין מגורים? גם אני מגדל
אמסטף בן כשנה וחצי וגם אבא לתינוק
בן כחצי שנה תהליך הרגלת הכלב לכך שהוא כבר לא ב"עדיפות ראשונה" היה די מורכב, אבל בהחלט נשא פרי
וכיום הם החברים הכי טובים
הוא לא עוזב את התינוק לרגע
ובקשר לקפסולות, תנסי את אלו שנמצאים למעלה משמאל במכירות הקבוצתיות

alberta

New member
כלבים ותינוקות

לשאלתך, אנחנו גרים בדירת גג והכלבים מאוד מאוד מפונקים וחברותיים, התינוק בפגיה וצריך לחזור הביתה עוד 10 ימים - בערך

champ

New member
הכלבים ישנים בתוך הבית?

או במרפסת? כלבים מפונקים זה לא כל כך טוב, ועשרה ימים זה לא מספיק זמן, אבל תמיד יש תקווה.. בשלב ראשון, אל תתני לכלבים להיכנס לתוך הבית ותשתדלי להתייחס אליהם כמה שפחות. אני יודע שזה נשמע קשה, אבל זה אפשרי
הם צריכים להבין שהם לא נמצאים בראש סדר העדיפויות שלך ואז כשיגיע התינוק, תכניסי אותם ותני להם להכיר אחד את השני כך הם יראו את התינוק כדבר טוב! ויבינו שבזכות התינוק שוב מתייחסים אליהם! אצלי התהליך נמשך מספר חודשים טרם הלידה, אבל התוצאות מדהימות!! הכלבים חייבים לראות את התינוק באור חיובי ולא לקנא בו אחרת הם עלולים לפגוע בו
מאחר והוא הולך "לגנוב" מהם את כל תשומת הלב שלך..

miromiro

New member
צ'מפ אתה טועה ומטעה- יש סתירה .-

פנימית בדבריך, אתה אומר שכלבים עלולים לפגוע מתוך קנאה וזה נכון. מצד שני אתה אומר להתייחס אליהם פחות וזאת הטעות כי זה מה שמביא לקנאה. צריך לתת להם הרבה אהבה והרבה יחס כדי שלא יקנאו.כך יש סכוי יותר גבוה שהם יראו אותו באור חיובי , כי הוא לא יהווה איום. הם צריכים לראות שהתינוק הוא תחת חסותו של בעל הבית ולכן צריך לכבדו ומצד שני הוא לא מהווה איום על תשומת הלב והאהבה שהם קיבלו עד עכשיו. שבת שלום.

champ

New member
אני לא טועה ואני אסביר שוב...

אמרתי להתייחס אליהם פחות בימים שלפני הבאת התינוק הביתה, ואז כשהתינוק מגיע הביתה - להכניס גם אותם... כך הם יראו את בואו של התינוק באור חיובי - "הנה! סוף סוף מתייחסים אלינו.." במצב רגיל שבו מגיע פתאום תינוק זר שגונב להם את כל תשומת הלב, הם עלולים לקנא ולפעול לרעתו. הדברים נכתבו מנסיון.

miromiro

New member
התיקון התקבל!-כשכתבת בשלב ראשון.

לא השתמע מכך שאתה מתכוון "לפני שהתנוק מגיע הביתה" כך שעכשיו דבריך נשמעים אחרת. לגבי הנסיון . אם אכן כך (ואני בהחלט מאמין לך) חשוב לציין איזה נסיון. כי אם זה מנסיונך עם הכלב שלך , זה לא אומר שכך יקרה גם עם כלב אחר , לדוגמא, כמו שנכתב: כלב מפונק , זוג כלבים ,גיל הכלב , האם מדובר בילד ראשון או שהיו כבר ילדים בבית לפני שהכלב הגיע. כל אלו ואחרים הם פרמטרים שבהחלט חשובים ומשפיעים. שבת - שלום

champ

New member
כפי שכתבתי בהודעתי למעלה...

מדובר בנסיון אישי שלי ובשיטה מוכרת וידועה...

kestrel

New member
../images/Emo31.gifכשבא תינוק חדש לבית

באופן טבעי תשומת הלב שהכלב מקבל מבעליו יורדת בצורה דרמטית. אם לא נרגיל את הכלב עוד לפני הלידה לירידה ביחס תהיה נפילה פתאומית כשיבוא התינוק לבית, ואז תתחיל תגובה של קנאה. הכלב חייב להתרגל לכך שהוא לא במרכז העניינים בבית ולא תמיד הוא יקבל יחס בשניה שהוא רוצה. תוך זמן קצר הכלב ילמד להעסיק את עצמו, וידע שהיחס המגיע לו יגיע בסופו של דבר. אסור בשום אופן לתת לכלב לקשר בין הירידה בתשומת הלב לבין התינוק החדש, ולכן חייבים להתחיל להרגיל אותו לכך לפני הלידה. אם לאחר הלידה לא יהיה שינוי ברמת תשומת הלב, או אפילו עליה, הכלבלב ימשיך בשגרת יומו כפי שהורגל בחודשים הקודמים. הכלב חייב לדעת את מעמדו בבית, והוא לא יראה בתינוק איום אם המפגשים ביניהם יעשו בצורה חיובית וטבעית. ברוב המקרים הכלב יקבל את התינוק כחלק מהלהקה, יאהב אותו וישמור עליו.

למעלה