תילוע לחתולים

תילוע לחתולים

הועברו לחסותי 3 חתולים בריאים בני 10. בכל שנות חייהם שלושתם עברו תילוע בייתי באופן סדיר פעם בחצי שנה. כשביקשתי הנחיות בפורום חתולים, קיבלתי תשובות מבלבלות לפיהן תילוע לא הכרחי ואף לא יעיל במידה ואינם סובלים מתולעים, ולצד זאת נאמר לי שהדבר בעייתי לביצוע ועדיף להיעזר בוטרינר.

הדבר בלבל אותי מאוד, היות שהחתולים היו כל חייהם באחריות של אבי, והוא נהג לבצע את התילוע בעצמו וגם לקודמיהם (ההנחה שלי הייתה שערבב את הכדורים באוכל, בפורום חתולים נאמר לי שזה לא משהו שעובד).
מדובר בחתולים שגרים בבית פרטי ומסתובבים רוב שעות היום בחצר, שניים מהם נוהגים לצוד מדי פעם. אני מניחה שבמצב כזה הם יותר חשופים למרעין בישין מאשר חתולים שסגורים בבית.

אודה על סיועך ביצירת סדר בבלבול, ואם יש לך המלצות נוספות אשמח לקבלן.

ההמלצה "על הנייר" היא לתלע כל חצי שנה

ואם יש תולעים אז לתלע ולחזור על התילוע אחרי 10 ימים שוב (או בהתאם לפרוטוקול של הכדורים בהם הוטרינר משתמש).
אין בעייה לתת את הכדורים עם האוכל, בהנחה שהחתול מסכים לאכול את האוכל עם כדור התילוע. אם קשה לתת לבד את כדור התילוע אפשר להגיע עם החתול לוטרינר והוא יתן לו אותו.
&nbsp
עד כאן על הנייר. פעולת התילוע נועדה להרוג תולעים קיימות. משמע: אם יש לבע"ח תולעים התילוע יהרוג אותן. אם אין לו תולעים - הוא לא יעשה דבר. אחרי שחומר התילוע יוצא ממערכת העיכול - בעל החיים יכול להידבק שוב בתולעים.
&nbsp
בעל חיים בוגר ובריא לא יושפע יותר מידי אם יהיה נגוע בתולעים. במצב שבו החיה בריאה היא מסוגלת להתמודד עם התולעים. כאשר כמות התולעים עולה או שמדובר בבע"ח צעיר או חולה - התולעים יכולות להוביל למצבים שאינם רצויים. מה שכן, חלק מסוגי התולעים יכולות להדביק בני אדם (בעיקר ילדים ומדוכאי מערכת חיסון) ולכן ההמלצה שלי היא אם יש ילדים בבית להקפיד לתלע כל חצי שנה, בין אם רואים תולעים ובין אם לאו.
&nbsp
מקווה שעכשיו קצת יותר ברור.
&nbsp
ד"ר טלית נודדת, רופאה וטרינרית.
&nbsp

למעלה