תיכון ועתודה

0 CLAYMAN

New member
תיכון ועתודה

אני סיימתי את כיתה י´ והמגמות שבחרתי הם מחשבים וביולוגיה בבית הספר אמרו לי המורים שזה סתם מעמסה ובאונברסיטאות מבקשים לקחת את הציון הטוב מבין שניים ואותו משכללים בציון חבר אחר שלי, שסיים השנה לימודים, וניגש לעתודה אמר לי שהוא הרחיב במיקצוע הביולוגיה, ואומר שהיה יותר טוב אם היהי מרחיב בשני המיקצועות אז השאלה שלי היא: האם יעזור לי שתיי מקצועות הרחבה לעתודה, לאוניברסיטה? תודה מראש. CLAYMAN

bodas18

New member
תגובה

ממה שהבנתי האוניברסיטה עושה שיקלול של ממוצע בגרות עם פסיכומטרי בשלושה אופנים: 1.) ציון מורחב א´ עם כל התעודה 2.) ציון מורחב ב´ עם כל התעודה 3.) ציון שני המורחבים עם כל התעודה כמובן שהכל בתנאי שאם תוריד מורחב אחד עדיין ישארו מספיק יח"ל. אם הרחבת רק ביולוגיה, משמע יש רק אפשרות חישוב אחת לממוצע (ציון התאמה בלשון האוניברסיטה). ידידה שלי אומרת (גם היא הרחיבה מחשבים ביולוגיה) שזו לא מעמסה וזה שווה את זה בסוף.... חוץ מהכאב ראש הקל בסוף הדרך :) בהצלחה!

Hawk17

New member
תזהר ממחשבים

מחשבים זה סבבה ביא´, אבל כאשר אתה מגיע ליב´ זה החרא של החיים. אני והחציל המכני התחלנו פיזיקה ומחשבים וסיימנו 3 מתוך החמש יחידות שצריך במחשבים ביא´, אבל כאשר הגענו ליב אז שנינו פרשנו ממחשבים, כי זה פשוט היה מגעיל לדעתנו, וטכנית גם מיותר(יותר עדיף בשביל הסכם לעשות רק מקצוע מורחב אחד ולהצטיין במתמטיקה ואנגלית מאר לקחת גם מחשבים ואז גם האנרגיות להצטיינות פוחתות והציונים שלך באנגלית ומתמטיקה פוחתים).

H20

New member
אבל...

מה אם נופלים על בגרות קשה במיוחד בפיזיקה/מתמטיקה/אנגלית ומפשלים בכמה נקודות? לדעתי, כדאי שתהיה "רשת בטחון" של עוד מקצוע מורחב. האמת היא שזה גם תלוי באוניבריסטה שבה רוצים ללמוד. בבן-גוריון, אכן, מסתכלים רק על הפיזיקה, המתמטיקה ועל עוד מקצוע מורחב... בשאר המקומות זה ממש לא ככה- נותנים את הכבוד הראוי לכל מקצוע מורחב שנלמד. חוץ מזה, כמה שזכור לי השתי יחידות במחשבים שלומדים בי"ב ממש לא קשות... במיוחד אם בבית-הספר שלך מלמדים לפי התכנית של "עיצוב תוכנה".

Aphophis

New member
מצטער אך עלי לחלוק עליך

היחידה של עיצוב תוכנה שלדעתי היא יחידת חובה היא קלה מאוד. ברגע שמוציעים מהראש את הפסקל/C/ADA או כל שפה אחרת שלמדת ומתחילים לחשוב בצורה מופשטת, המקצוע נעשה פשוט ודי משעמם. לדוגמה הדברים שלומדים הם: טיפוסי נתונים מופשטים (תור, מחסנית, וכו´...), עצים. הבגרות של השנה למשל היתה קלילה. היחידה הנוספת היא קלה במקרה של חישוב מקבילי או אסמבלי, שאר האפשרויות הן לא קשות אבל משעממות. בכל מקרה לא צריכה להיות בעיה לעבור את ה90 ואפילו לקבל 100.

eitan007

New member
תעשה לי טובה

מה זה השטויות האלה שמחשבים משפיע על הציון שלך באנגלית ? אין מה ללמוד באנגלית, או שאתה יודע ,או שאתה לא, ומחשבים לא משפיע על זה בשום צורה. והייתי אומר שעם מתימתיקה זה אותו הדבר. תאמין לי, ב95% מן המקרים אם למישהו יש 2 מוגברים והוא מקבל בהם ציונים מסויימים, אז אם הוא היה עושה רק אחד מהם,ולא משנה איזה, הוא היה מקבל בו את אותו הציון.

greenguy2002

New member
למורים אין מושג...

ככלל, למורים אין מושג בכלל בדברים האלה, אין טעם לשאול אותם אפילו... האוניברסיטאות יחשיבו גם את מחשבים וגם את ביולוגיה בתנאי שהם יעלו לך את הממוצע, מקצוע בחירה שמורים את הממוצע לא יכלל בחישוב הממוצע המשוכלל

bgnh

New member
זו טעות נפוצה

לכל מקצוע מורחב נוסף שאתה עושה יש את האופציה להעלות לך את הממוצע משום שהם יכולים לעבור את המאה בפוטנציה וכך להוסיף משקל בממוצע לכיוון גבוה. משום כך לאנשים בעלי הרבה מקצועות מורחבים יש הרבה פעמים ממוצע מטורף שלאנשים שעשו פחות מורחבים אין אפילו את היכולת להגיע אליו גם אם כל ציוניהם יהיו מושלמים. לדעתי עדיף לעשות כמה שיותר מורחבים-להזיק הם לא יכולים, הכי גרוע מורידים אותם בחישוב הממוצע. בהצלחה!

0 CLAYMAN

New member
תודה רבה

אני מודה למי שהגיב ונתן את חוות דעתו לפי מה שאני רואה כאן שווה מאוד להרחיב בשני מקצועות גם אני מבין שכל מקצוע עם 5 יח"ל יש בונוס של 25 או 20 נק, במידה ועוברים את הבגרות, מה שאני חושב לא בעייה כלל. כך שמתחת ל 80 אני לא מקבל... מה שאומר שזה יכול רק להועיל למומוצע הכללי.. אוליי קצת כאב ראש.. ללמוד קצת יותר.. אבל לא נורא לפי מה שהבנתי במקרה הגרוע ביותר יורידו לי את המיקצוע בממוצע אז אין לי מה להפסיד בכל זאת לא אמרו לי על העתודה מה נותן לי מחשבים וביולוגיה.. מה אני יכול להיות.. בכל מקרה תודה

Aphophis

New member
לא בטוח לגבי הבונוס

אבל יכול להיות שאתה צריך להיות מעל ציון מסויים כדי לקבל אותו, לפי המורה שלי למטמתיקה זה 75.

wiz

New member
מעל 65 לפי מה שאני יודע

וזה לא תמיד 20/25 נקודות... בטכניון למשל מכפילים את הציון ב"מקדם הטבה" (או משהו כזה
) שיש לכל מקצוע , וככה מקבלים את הציון הסופי...

למעלה