תיכון בארץ זרה

• פותח הנושא s k p
  • פורסם בתאריך

s k p

New member
תיכון בארץ זרה

שלום לכולם קוראים לי ספיר ואני בת 15. אני גרה בניגריה וזאת השנה השנייה שלי. אני לומדת בבית ספר אמריקאי ( AIS למי שמכיר) ואני בכיתה ט'. שנה הבאה יפתח תיכון בבית ספר שאני לומדת בו. ההורים שלי מאוד רוצים שנישאר ואני אהיה פה בתיכון אבל אני לא ממש בטוחה, הרבה מהחברים שלי עוזבים ואני מפחדת שיהיה לי קשה לעבור תיכון פה מהסיבה שאחר כך יהיה לי הרבה להשלים אם נחזור לישראל...אני לא ממש מבינה בכול הקטע של הבגריות אבל אם נגיד אני אהיה בתיכון בניגריה רק שנה אחת ואז נחזור לישראל אז אני אצטרך להשלים חומר בגלל שהבגריות שונות? ואם אני אעשה את כל התיכון י' עד י"ב בניגריה אז אני לא אוכל להתקבל לאוניברסיטה בארץ? אני אשמח לקבל עצות מילדים שהיו בתיכון מחו"ל...או ילדים שנימצאים במצב דומה...האם זה בכלל מומלץ לעשות תיכון בארץ זרה?

AnnabeI Lee

New member
../images/Emo13.gifדעתי בעיניין:

את רב החומר שנבחנים עליו בבגרות בכל מקרה לומדים במשך השנה שלפני הבגרות (אולי חוץ מבמתמטיקה) וכל חומר שהפסדת אפשר להשלים אחר כך. לעומת זאת לחיות וללמוד במקום עם תרבות שונה ושפה שונה וכל זה אי אפשר לעשות בכל שלב בחיים, וגם אם כן עושים את זה אז זה לא אותו הדבר. מבחינת האניברסיטה בארץ, אני מניחה שאם התיכון של אמריקאי לא תהיה להם בעיה להשוות את התעודה שתקבלי. מה גם שאם את עושה את הSATs אז בכלל יש לזה קוים מאד ברורים. במתכונת הישנה המינימום לקבלה לאוניברסיטת תל אביב לדוגמא היה 1200 (אני לא יודעת למה זה מִתּרגם במתכונת החדשה ומה הדרישות החדשות שלהם, אבל זו לא בעיה לבדוק). ועם החברים אפשר לשמור על קשר וגם למצוא עוד בתיכון שאליו תלכי. אני הייתי מנצלת את ההזדמנות ונשארת, ואם אחר כך היית מחליטה לחזור לישראל אז להתמודד עם מה שזה דורש. בהצלחה

אני ממליץ

לעשות תיכון במקום אחר (ובטח שבניגריה) זה אחלה חוויה. אני מניח שאם את חייה שם שנתיים את כבר מכירה את העסק.... חוץ מזה, תמיד אפשר להשלים חומר לימוד, השאלה היא כמה את מוכנה לעבוד...... בכל מקרה, שיהיה בהצלחה! נ.ב. בקשר לאוניברסיטה, עד כמה שאני יודע יש בארץ קריטריונים לקבלה ע"פ ציונים בין לאומיים.

kit k@t

New member
ספרי לנו קצת על ניגריה...

מה אתם עושים שם וכולי.... קאט

s k p

New member
אין הרבה על מה לספר

אבא שלי עובד בניגריה בחברה ישראלית בתחום התקשורת....די שומם פה אין הרבה מה לעשות...

AnnabeI Lee

New member
את הולכת לבקר את ההוסה-פולני

מדי פעם?
(איפה בניגריה את גרה?)

AnnabeI Lee

New member
את באמת רוצה תשובה

או שזה היתה עוד שאלה רטורית כזו? ניגריה היא ארץ מרתקת!

kit k@t

New member
את מוזרה...

ואני לחלוטין לא ביליתי עכשיו שעה וחצי בקריאה על משפחת המלוכה האנגלית. קאט

MissCunningham

New member
שקרנית,

במסנג'ר אפילו הודית שיש לך קראש על הנסיך צ'ארלס והאוזניים שלו פשוט עושות לך את זה.

למעלה