תיווך

גינגית1.

New member
תיווך

אני מעוניינת למכור את דירתי. ברצוני שמתווכים יטפלו במציאת קונים פוטנציאליים. האם אני רשאית לפנות למספר מתווכים ולהציע את דירתי למכירה או שנדרש עלי על פי החוק לתת בלעדיות רק למתווך אחד בנושא מכירת הדירה? בשורה התחתונה - מצב רצוי לגבי הוא שרק מתווך אחד יטפל במכירה של הדירה אך לאור המצב הקשה בשוק הנדלן ולאור רצוני לקבל מחיר מקסימלי עבור הדירה אני חושבת שפניה לכמה שיותר מתווכים תניב תוצאה רצויה. אנ א תשובותיכם.

בלעדיות ...

אין חובה על פי חוק לתת בלעדיות למתווך אחד וניתן להגביל את הבלעדיות לתקופת זמן מסויימת. הרעיון שמאחרי הבלעדיות הוא שהמתווך יכול להשקיע (על חשבונו) בפירסום וחשיפת הדירה לקונים מבלי לחשוש שאת הפירות יקצרו אחרים. קחי בחשבון כשאת נותנת בלעדיות תצטרכי לשלם דמי תיווך גם אם הקונה יגיע ישירות אלייך ולא דרך המתווך. יש יתרונות וחסרונות לכל שיטה - ההחלטה היא שלך.

את רשאית לפנות לכמה שאת רק רוצה

בלעדיות רק אם התרשמת שהמתווך רציני אם החלטת על בלעדיות תקבעי איתו גם מה הוא מתחייב לעשות על מנת למצוא לך קונים שאלי אותו מה הוא מתכוון לעשות לצורך מציאת הקונים ותדרשי שזה יהיה כלול בהסכם!! לדוגמא: לפרסם בעיתון [לצין איזה וכמה זמן כי עיתון שכונתי לא תמיד טוב...] לפנות למתוכים נוספים!! [כך שהוא פונה במקומך ואינך מפסידה מתוכים נוספים ] ועוד

ERA victory

New member
ערב טוב!!

הינך רשאית לפנות למס מתווכים בהחלט ! אם נתת בלעדיות למתווך דבר רצוי גם מבחינתך!! אנא ודאי מס דברים 1. הגבילי את תקופת הבלעדיות ל 3-4 חודשים! 2. החתימי את המתווך על תכנית השיווק של הנכס שלך -בכתב!!! 3. תשאלי אותו עם איזה משרדי תיווך הוא עובד באיזור ? 4. תרשמי בכתב שאם המתווך לא יעמוד בהתחיבותיו ולא יעשה את כל המובטח (פירסום בעיתון ו/או מקומון,הפצת מאפיני נכס,גלויות ,צילום הנכס והכנסתו לאתרי אינטרנט,שיווק למשרדי תיווך אחרים ,שלט רציני ולא קרטון.תוך פרק זמן המקובל על שניכם הבלעדיות תתבטל! בהצלחה!

למעלה