תיוג ואוטיזם:

תיוג ואוטיזם:

מעבירה לכאן את הקישור על קרלי... ילדה אוטיסטית שהוכיחה לעולם שאוטיזם זה לא פיגור...

אני חושבת שזה נותן תקווה... תמיד הרגשתי שהאבחונים לאוטיסטים חוטאים בדרכם לאמת, אני לא חושבת שהם מדוייקים, ואני בטוחה שילד אוטיסט בתפקוד נמוך, הוא לא ילד עם פיגור... הנטיה של המערכת לקבוע שילדים אוטיסטים בגלל שהם לא מתקשרים, סובלים מפיגור, מראה איזה מערכת יש לנו שסובלת מפיגור בעצמה...

מה, אי אפשר להבין שילד שלא מתקשר ולא משתף פעולה, לא חייב להיות מפגר, מה אם אי אפשר לקבוע את מידת האינטלגנציה שלו? אי אפשר לכתוב את זה בפשטות ש"לא יודעים"? כי אח"כ בהמשך החיים לילדים האלה כבר לא מאפשרים להוכיח אחרת. כי קטלגו אותם!

עוד לפני שראיתי את הסרט הזה, כאשר העברתי סדנא בבי"ס לפני כמה שנים, והצטרפה אלי להעברת הסדנא מנחת מתי"א ש"הסבירה" לילדים בכיתה שבין האוטיסטים 70% מהם סובלים מפיגור, קמתי עליה ליד כל הילדים ואמרתי לה שהיא טועה ומטעה... שבד"כ מי שסובל מהפיגור זו המערכת שקובעת את זה.

ואלו הם דברי... תראו את הסרט ובטוח שתסכימו איתי... אל תתנו למערכת לקטלג לכם את הילד, כי היא בפירוש טועה.

http://flix.tapuz.co.il/v/watch-4255131-.html

alonaken

New member
בדיוק

כל מילה בסלע!

nirity1

New member
מסכימה במאה אחוז

הילד שלי בתפקוד נמוך והרבה פעמים הוא מוכיח לי שהוא יודע הרבה יותר ממה שנדמה

מרב געש

New member
זה נכון תמיד שחסר ידע - גם ילדים עם דיסלקציה

אובחנו לא נכון לפני שהבינו את מהות הקושי........

אני חושבת שכל איש מקצוע בתחום ידע להגיד שאי אפשר למדוד את רמת המשכל של ילד בספקטרום עם הכלים הקיימים, ולכן איך דרך לדעת את רמת המשכל שלו. אנחנו גם יודעים מדוגמאות כמו קרלי, ואני חושבת שגם טיטו דוגמא טובה לכך שיש הרבה מאוד יכולות שלא מתוקשרות החוצה ולכן לא ברורות לרוב הסביבה.

מה שכן ברור זה שיכולות התפקוד שלו (לעומת הבנה) רחוקות מהנורמה לפעמים ביותר ולפעמים בפחות והרבה פעמים באופן לא עקבי בתחומים שונים.

הילדים שלנו עם עדיין חידה - אנחנו צריכים להמשיך ולנסות להבין אותם - כל ילד באופן ייחודי לו. ולכן גם בהרבה מקרים ההורים הם המומחים הכי טובים לילדים שלהם, ולא אנשי המקצוע. הייחודיות הזו של כל ילד בספקטרום מאוד שונה מהרבה לקויות אחרות.

TikvaBonneh

New member
יורם פגש את קרלי

הוא בקשר עם כמה אוטיסטים *בתפקוד נמוך* שהצליחו לפרוץ את חומות השתיקה. הוא נתקל בהמון ספקנות מצד אנשי מקצוע, אבל התואר והמעמד האקדמי עושים את שלהם והוא מצליח למצוא אוזן קשבת. ראית את הכתבה בחדשות ערוץ שתיים שהוא הופיע בה?

למעלה