תיוג בפייסבוק

talihc

New member
תיוג בפייסבוק

מישהי תייגה אותי וערכתי את הפרופיל שלי כך (מקווה שזה נכון) שאני אקבל הודעה על כל תיוג (לחצתי על אפשר, נכון?). ואכן קיבלתי איזו הודעה בnotification ומייד עשיתי הסר תיוג. חשוב לי לדעת
שלא רואים את זה חברים אחרים שלי. איך אפשר לדעת? אני יודעת שאפשר לראות כל אחד איך הוא רואה את הטיים ליין שלי, אבל האם הפעולה שעשיתי היא נכונה לביטול זה?
האם כל מי שיתייג אותי וארצה לבטל אותו לעשות הסר תיוג? למשל בתגובה לפוסט מסויים אנשים תייגו אותי, ברגע ואני עושה הסר תיוג, התגובה שם נמחקת? מקווה שהייתי ברורה..

תיוג

מה שעשית זה בסדר גמור, אבל בואי נעשה קצת סדר...
קיימים שני סוגים של בקרות בפייסבוק:
1. בקרת ציר הזמן (Timeline Review ) – מאפשרת לנו שליטה במקרים שמתייגים אותנו בתוך פוסטים/תמונות של אחרים.
2. בקרת תיוג (Tag Review) – מאפשרת לנו שליטה במקרים שמתייגים אנשים (אותנו או אחרים) בתוך פוסטים/תמונות שלנו.

כל אחד ממכרייך בפייסבוק (חברים, חברים של חברים ולפעמים אפילו אנשים קשורים נוספים) יכול לתייג אותך בכל מקום בפייסבוק, כמה ואיפה שהוא רוצה. אין לך שום אפשרות למנוע מאחרים לתייג אותך, ואף הגדרה או בקרה לא תעזור לך.

פייסבוק מעמידים לרשותך רק שתי אפשרויות כדי קצת "להמתיק את הגלולה המרה":
ראשית, את יכולה להפעיל אצלך בהגדרות שלך "בקרת ציר זמן" (Timeline Review ) . מה עושה הבקרה הזו?
בדרך כלל כשמתייגים אותך בתמונה (או בפוסט), היא תופיע בפייסבוק בשני מקומות - במקום המקורי שלה שם היא הייתה, ובנוסף היא גם תופיע אוטומטית בציר הזמן שלך (וכן בעמודי החדשות של החברים שלך). ואילו כשאת מפעילה אצלך את הבקרה הזו – מה שיקרה הוא שהתמונה/פוסט תישאר רק במקום המקורי, ולא תגיע אוטומטית גם לציר הזמן שלך (ולעמודי החדשות של חברייך), אלא שתוכלי קודם לצפות בתמונה ולהחליט בעצמך אם לאשר את הגעתה לציר הזמן שלך אם לאו.
אם לא תאשרי – התמונה לא תגיע לציר הזמן שלך. אבל היא כן תישאר במקום המקורי שלה, ומי שייכנס לשם עדיין יוכל לראות שם את התמונה עם התיוג שלך (בהנחה שהוא מורשה לצפות בתמונה), את זה הבקרה לא יכולה למנוע!

שנית, בכל פעם כזו את תקבלי התראה בפייסבוק ואף למייל (אם הגדרת אצלך לקבל התראות כאלה) שמישהו תייג אותך, עם לינק לתמונה הזו. את תוכלי איפוא לגשת לתמונה ולהסיר את התיוג או לחלופין לפנות לאדם שפרסם את התמונה ולבקש ממנו להסיר את התמונה עצמה.

יש גם תיוג מסוג אחר, כזה שמופיע בתגובות לפוסטים ומתריע לך שהתייחסו אלייך בתגובה. התיוג הזה לא קשור לתמונות או למה שהסברתי למעלה.

לשאלתך, לאחר שהסרת תיוג בציר הזמן שלך, אם את לא רואה אותו יותר שם - הוא לא קיים וגם אחרים לא יוכלו לראות אותו. אם את רוצה להיות לגמרי בטוחה - את תמיד יכולה לבקש מחבר שיגיד לך מה הוא רואה בציר הזמן שלך.

הערות:
1. בקרת ציר הזמן מופעלת אוטומטית אצל כולנו לגבי אנשים שאינם חברים שלנו. ההפעלה היזומה שלה (אותה הסברתי לעיל) נועדה להרחיב אותה גם עבור מקרים שבהם חברים שלנו מתייגים אותנו.
2. אצל צעירים מתחת לגיל 18 – הגדרות התיוג פועלות קצת אחרת ממה שתואר פה.

talihc

New member
תודה עוד קצת

אז שנייה, נעשה סדר. מישהי מתייגת אותי תחת פוסט מסויים, קיבלתי הודעה על זה. אני עושה הסר תיוג, מה יקרה כשאעשה זאת? ו..האם יש לי דרך שהיא תסיר את הפוסט הזה? מי רואה את התיוג שהיא עשתה? אם עשיתי הסר תיוג זה לא יופיע לי בטיים ליין, או שעלי ללחוץ בנוסף על משהו אחר?
בנוסף, תיוג מתוך למשל תגובה למשהו, אם אני מסירה תיוג השם שלי יופיע שם בשחור, ללא קישור לפרופיל שלי, נכון? יש דרך למחוק את הכיתוב השחור הזה בכלל? אם אבקש ממי שתייגה אותי לעשות על זה איקס היום, כל מי שייכנס נניח מחר לתגובות לא ייראה את שמי, נכון? ומה לגבי מי שכבר נכנס היום וראה וייכנס שוב מחר, בהנחה והיא עושה איקס, גם לא ייראו?

talihc

New member
עוד דבר

וכשאני עושה הסר תיוג וכו', לא רואים את התיוג הזה אצלה בטים ליין, נכון? או את הפוסט שכביכול תייגה אותי בו..

תשובות נוספות

כשאת מבצעת "הסר תיוג" מתמונה שמופיעה במקום מסוים בפייסבוק - התיוג שלך יוסר משם ואף אחד לא יראה אותו יותר. התמונה עצמה תישאר שם, אבל אף אחד לא יוכל לדעת שזו את. מי שהספיק לפני כן לראות את התיוג הזה - כבר יודע שזו את, ולכן מומלץ לבצע הסרת תיוג מיד כשאת מקבלת התראה על כך.
&nbsp
לגבי התמונה/פוסט עצמם - אין לך דרך להסיר אותם, את לא יכולה למנוע ממישהו אחר להעלות תמונה שאת מופיעה בה, את רק יכולה להסיר את התיוג שאומר שזו את. כמובן שאת יכולה לפנות אליה באופן פרטי ולבקש ממנה להסיר את התמונה/פוסט, אבל זה כבר נתון לשיקולה.
&nbsp
לשאלתך מי יכול לראות את התיוג הזה - כל מי שמורשה לצפות בתמונה הזו, יכול גם לראות את התיוגים שמופיעים בה (אלא אם כן הסרת אותם כמובן).
אם הפעלת את בקרת ציר הזמן - התיוג הזה מראש בכלל לא יופיע בציר הזמן שלך במקביל. כמו כן לא יהיה אף אזכור בציר הזמן שלך לעובדה שהסרת את התיוג ההוא.
&nbsp
לגבי תיוג בתגובות - אם היא עשתה X לא יראו יותר את התיוג שלך. וגם כאן, כמו בהסבר הקודם - מי שכבר הספיק לפני כן לראות את התיוג, כבר ראה שזו את, אבל לאחר X הוא כבר לא יראה את זה יותר.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

talihc

New member
תודה

כל מה שכתבת פה תקף גם לתיוג של פוסט כלשהו, או תיוג של תגובה? כלומר פוסט מסויים שאני לא רשומה בו, מישהי הוסיפה את שמי בכותרת לפוסט. לא יודעת איך עשתה זאת כי מיהרתי לבטל ואני לא מצליחה לשחזר את מה שהיא עשתה.

בגדול זה אותו עיקרון

ההבדל העיקרי בין תיוג של שמך בפוסט/תמונה לבין תיוג של שמך בתגובה, הוא שתיוג בתגובה לא יגיע אל ציר הזמן שלך במקביל אף פעם, זו רק "תזכורת" בשבילך שמתייחסים אלייך שם בתגובות. ותיוג של פוסט/תמונה יגיע במקביל אל ציר הזמן שלך (אלא אם כן הפעלת את הבקרות).
&nbsp
&nbsp

talihc

New member
תודה

כדי לדעת שעידכנתי נכון את זה שאקבל הודעה על כל תיוג (אגב, כל תיוג שהוא נכון? גם כתגובה וגם בפוסט?)
Review posts friends tag you in before they appear on your timeline? ואז אני לחצתי על Enable נכון? יש עוד מקום לעדכן זאת?
&nbsp

מדובר בשני דברים שונים...

דבר אחד זה ההתראות ודבר שני זה הבקרות, אלה שני דברים שונים...

התראות - זה אומר שבכל פעם שמתייגים אותך בפייסבוק, ולא משנה איפה, את תקבלי "התראה" - כלומר הודעה עם "בלון" אדום בראש הדף של הפייסבוק, שמודיעה לך שתייגו אותך, מי ואיפה. לצורך קבלת ההתראה הזו את לא צריכה לסמן שוב דבר מיוחד בהגדרות, זה משהו אוטומטי שמגיע אל כולנו בכל מקרה. ההתראה הזו תגיע בכל סוג של תיוג, גם כזה של תמונה/פוסט וגם בתיוג בתגובות.

בקרות - זה משהו אחר. כשמתייגים אותך, התמונה/פוסט עשויים לעלות במקביל בציר הזמן שלך. הבקרה דואגת לכך שזה לא יגיע לשם אלא רק אם תאשרי זאת. הבקרות מתייחסות רק לתיוג בפוסט/תמונה ולא רלוונטיות למקרה של תיוג בתגובות (כי הרי ממילא זה לא משהו שמגיע לציר הזמן שלך).

הדרך שתיארת לסימון הבקרה נכונה, ממליץ לך גם לסמן את הבקרה השנייה (בקרת התיוג) באותו מקום:

Review tags people add to your own posts before the tags appear on Facebook

למעלה