תידלוק

שאני מתדלק בתחנת דלק אני לא ממלא עד הסוף. בערך שהסכום מתקרב למאתיים שקל אני עוצר את התידלוק . האם נשאר כמות של דלק בצינור ואני משלם עליו לשווא ואז המתדלק הבא מקבל אותו? כלומר האם אני משלם רק על מה שנכנס למיכל הדלק באוטו או גם על מה שנשאר בצינור?
כדי למנוע מצב כזה אני עושה ''הגבל סכום'' אבל אין את האופציה הזו בכל תחנה.

Kiapicanto1000

Active member
שאני מתדלק בתחנת דלק אני לא ממלא עד הסוף. בערך שהסכום מתקרב למאתיים שקל אני עוצר את התידלוק . האם נשאר כמות של דלק בצינור ואני משלם עליו לשווא ואז המתדלק הבא מקבל אותו? כלומר האם אני משלם רק על מה שנכנס למיכל הדלק באוטו או גם על מה שנשאר בצינור?
כדי למנוע מצב כזה אני עושה ''הגבל סכום'' אבל אין את האופציה הזו בכל תחנה.
הייתי יכול לייעץ לך לתדלק רק בתחנות שאתה מכיר עם האופציה אבל הבעייה בסיסית: 200 שח ולא מתמלא המיכל עד תום? איזה רכב?

אצלי בכ100 שח אני ממלא את כל המיכל בכ60 ליטר (עד שהתידלוק מפסיק אוטומטית) ונוסע שבוע שלם כ900 ק"מ.
תעבור להיברידי זול כמו שלי...

boriska1

Well-known member
לפני כמה זמן כתבתי פוסט בנושא דומה. אם לדעתך אתה משלם על הדלק שבא אחריך נהנה ממנו, אז אתה גם נהנה מהדלק של זה שתדלק לפניך.

הבעיה שהצבעתי עליה, זה שמונה הדלק מסתובב קצת לפני שנכנס דלק למיכל שלך. ומדובר על 5-7 שקלים לתדלוק.

דיברגנט חדש

Well-known member
לפני כמה זמן כתבתי פוסט בנושא דומה. אם לדעתך אתה משלם על הדלק שבא אחריך נהנה ממנו, אז אתה גם נהנה מהדלק של זה שתדלק לפניך.

הבעיה שהצבעתי עליה, זה שמונה הדלק מסתובב קצת לפני שנכנס דלק למיכל שלך. ומדובר על 5-7 שקלים לתדלוק.
מדובר על הרבה פחות, אני בספק אם זה מגיע לעלות של חצי שקל.

boriska1

Well-known member
דיברגנט. היום בדקתי בשבילך, בתחנה אמינה מאוד - סונול גן הפעמון. קצת פחות מ4 שקלים.

boriska1

Well-known member
מחזיק את הפיה ומסתכל על המונה. מרגיש ביד את הזרימה, הזרימה מתחילה אחרי כמה שקלים. גם הצליל משתנה.
הייתה פעם כתבה, באחת מתכניות הצרכנות בטלוויזיה על הנושא. אז טענו בעלי תחנות הדלק שזה נדיר, רק אם לא השתמשו במשאבה הרבה זמן וכו". בתחנת סונול גן הפעמון המשאבה לא עמדה הרבה זמן בלי לעבוד. מטבע הדברים, בהיכנסי לתחנת דלק, אני הולך למשאבה הפנויה. מעניין לו הייתי מתדלק מייד אחרי מישהו שתדלק לפני,
התוצאה הייתה שונה. לא בא לי לעמוד בתור.
תנסה פעם - פעמיים ותכתוב על זה.
נ.ב.
מידיעותי בנושא מסים, אני יודע שמס הכנסה מכיר כהוצאה באחוז מסויים ממחזור תחנות דלק - אידוי. דלק מתאדה גם במיכלי איכסון , וככל הנראה במיכלים בנוסף לדלק
יש אדי דלק שאנחנו משלמים עליהם. טוב.... בזה אתה מבין יותר ממני

מחזיק את הפיה ומסתכל על המונה. מרגיש ביד את הזרימה, הזרימה מתחילה אחרי כמה שקלים. גם הצליל משתנה.
הייתה פעם כתבה, באחת מתכניות הצרכנות בטלוויזיה על הנושא. אז טענו בעלי תחנות הדלק שזה נדיר, רק אם לא השתמשו במשאבה הרבה זמן וכו". בתחנת סונול גן הפעמון המשאבה לא עמדה הרבה זמן בלי לעבוד. מטבע הדברים, בהיכנסי לתחנת דלק, אני הולך למשאבה הפנויה. מעניין לו הייתי מתדלק מייד אחרי מישהו שתדלק לפני,
התוצאה הייתה שונה. לא בא לי לעמוד בתור.
תנסה פעם - פעמיים ותכתוב על זה.
נ.ב.
מידיעותי בנושא מסים, אני יודע שמס הכנסה מכיר כהוצאה באחוז מסויים ממחזור תחנות דלק - אידוי. דלק מתאדה גם במיכלי איכסון , וככל הנראה במיכלים בנוסף לדלק
יש אדי דלק שאנחנו משלמים עליהם. טוב.... בזה אתה מבין יותר ממני
לא בדיקה טובה. כי גם אחרי שעוזבים את ההדק של התדלוק, והמונה מספיק לעלות, ממשיך לצאת עוד קצת דלק.
רוצה לבדוק כמו שצריך? קח מיכל שנפחו ידוע לך במדויק, ומלא אותו. אתה מדבר על פער של שני שליש ליטר - זה משהו שיהיה לך קל להוכיח. ואז גם תהיה לך יופי של תביעה נגד תחנת הדלק - תוכל לממן וולוו חדשה...

boriska1

Well-known member
לא בדיקה טובה. כי גם אחרי שעוזבים את ההדק של התדלוק, והמונה מספיק לעלות, ממשיך לצאת עוד קצת דלק.
רוצה לבדוק כמו שצריך? קח מיכל שנפחו ידוע לך במדויק, ומלא אותו. אתה מדבר על פער של שני שליש ליטר - זה משהו שיהיה לך קל להוכיח. ואז גם תהיה לך יופי של תביעה נגד תחנת הדלק - תוכל לממן וולוו חדשה...

boriska1

Well-known member
לגדולת החזה. זו הבדיקה היחידה האפשרית. שום תביעה. לא המצאתי את זה. כפי שציינתי כך בדקו באחת מתכניות הצרכנות. הם התייעצו עם מומחים גדולים ממני.
זה שארי מילוי אפשר לסחוט עוד כמה גרמים מהצינור, זה לא קשור.
הרעיון למלא מיכל שנפחו ידוע, גם לא רעיון הכי טוב. יש אידוי, לפעמים יותר ולפעמים פחות, תלוי בחום והלחות. ואם היה אפשר, נראה לך שהייתי עושה את זה?
בדיקה אחרת שאפשר לעשות, זה לקחת מיכל קטן, אפילו כוס ולראות מה מראה המונה עד תחילת המילוי. אבל גם את זה לא אעשה .

לגדולת החזה. זו הבדיקה היחידה האפשרית. שום תביעה. לא המצאתי את זה. כפי שציינתי כך בדקו באחת מתכניות הצרכנות. הם התייעצו עם מומחים גדולים ממני.
זה שארי מילוי אפשר לסחוט עוד כמה גרמים מהצינור, זה לא קשור.
הרעיון למלא מיכל שנפחו ידוע, גם לא רעיון הכי טוב. יש אידוי, לפעמים יותר ולפעמים פחות, תלוי בחום והלחות. ואם היה אפשר, נראה לך שהייתי עושה את זה?
בדיקה אחרת שאפשר לעשות, זה לקחת מיכל קטן, אפילו כוס ולראות מה מראה המונה עד תחילת המילוי. אבל גם את זה לא אעשה .
עם כל הכבוד לתוכניות הצרכנות בטלוויזיה, מכיוון שהיתי מעורב בכמה - זה לא בדיוק מחקר מדעי. אל תשכח שאלו אותן תוכניות שמכרו לקהל סיפורים על פטנטים ש"חוסכים דלק" שהיו שטות מוחלטת. לא בכוונה - לכתבים שם פשוט אין מושג בתחום הטכני ברב המקרים, או איך עושים ניסוי.
אתה מדבר על ארבעה שקלים - בערך שני שליש ליטר במחיר הנוכחי. בנזין לא מתאדה בכזה קצב. קח מיכל של עשרה ליטרים (וודא שזה באמת נפחו לפני כן - בעזרת מילוי במים ושקילה) ומלא אותו - אם תראה שמילאת, לפי המונה, עשרה וחצי ליטרים - אז יש לך קייס (ויופי של תביעה ייצוגית). אבל אני מהמר שזה לא יקרה.
הבדיקה שעשית כרגע היא חסרת משמעות לחלוטין.

חן 1111

Active member
אם נשאר דלק בצינור, אז גם אתה מקבל את הדלק של זה שתדלק לפניך, אז אתה מקבל בדיוק מה ששילמת.

אם האדם שלפני עשה הגבל סכום לא ישאר בצינור כלום ואז בתידלוק שלי כן ישאר דלק וכך אפסיד.

למעלה