תיארו לעצמכם

תיארו לעצמכם

אם הייתם גר לבד ואין לכם עם מי לדבר בבית, ומסביב יש לכם טלוויזיה ומחשב ועוד כל מיני דברים מעיינים, איך הייתם שומרים את השבת? הרי זה מאוד קשה ככה, לא?

בעיה באמונה..

בוודאי שזה קשה אם יש לך בעיה באמונה.........הייתי מציע לגור עם עוד משהו.....עדיף לך ככה..וכבר אמר אופס מי אמר שכחתי אולי זה ר' יוחנן?יהי מורא שמים עלייכם כמורא בשר ודם....לא הבניו אותו התלמידים אז הוא אמר כשאדם עובר עבירה אומר רק שלר יראה אותי משהו........ אז אני מציע לך בדחיפות לגור עם עוד משהו..עד שהאמונה שלך תהיה יותר מבושלת........אתה כנראה צעיר מאד.....ואם משעמם לך אז תקנא ספרים מעניינים ..כמו שאני עושה..........אני מעשן..הרבה פעמים היו לי ניסיונות כשהייתי עם מחללי שבת..ב''ה ניצלתי ואני לא מתכונן לצאת עם מחללי שבת יותר.......לכולם יש בעיה באמונה שתדע לך יש כאלו פחות ויש כאלו יותר ואני יסביר לך...נכון שכולנו מאמינים בה'?נכון..כולנו מאמינים שצריכים ללמוד תורה יומם ולילה?מאמינים כן בטח שאני מאמין..ויש עוד דוגמאות וכל אחד יוסיף לעצמו ...אבל למה אנחנו לא עושים את זה?..... הלא אומרים שלימוד תורה שכרה גדול מכל המצוות ..וכשם ששכרה גדול מהכל כך עונשה גדול מהכל ומי יכול לבוא ולומר לי פה שאין שבוע אחד שהוא לא מבטל תורה????????????????????מי שאומר לי ככה אני לא יאמין לו.......... הוא שקרן!!!!!!אז יש כאלה שמאמינים פחות ויש כאלה שמאמינים יותר... לך יש ניסיון בשבת כי אתה פחות מאמין..להם יש ניסיון בתורה כי הם יותר מאמינים.....דבר אחד משותף לכולם בעיה באמונה לפי מדרגתם!!!!!!!1 מי שרוצה לחלוק עליי יכול בכבוד אני יודע שאלו דברים כדורבנות בברכה רוח רפאים בוואקום.............. אל ''תאמין'' בעצמך עד יום מותך.אל תאמין שאתה מאמין עד יום מותך!

lorel

New member
../images/Emo26.gif

תוציא את הטלויזיה מהבית ותעבור לישיבה. פשוט.

בקשר לישיבה

הייתי "מת" לעבור לישיבה קדושה מהישיבה התיכונית שאני לומד בה אני קורא לפעמים ספרים כמו "אורחות חיים" של חבורות ויז'ניץ' או דברים כאלה ואני לא מסוגל לקרוא את זה זה גורם לי כ"כ צער למה גם אני לא זוכה להיות כמותם ואני חייב לבזבז את החיים שלי על לימודי חול במקום להיות אחד מגדולי ישראל והסביבה גם מביאה לכל מיני מכשולות וד"ל זה לא כ"כ פשוט לעבור לשייבה בגלל אסון הבגרות שההורים לא מרשים מי יודע כמה גדולי ישראל בפוטנציאל היום בעלי בתים בגלל הבגרות הארורה שמשחיתה ימי נעוריהם של בחורי ישראל במקצועות חול כדי שבגדלותם הם יוכלו להיות בעלי בתים "מצליחים"

ודרך אגב שאלה ליוגב

תגיד היכל הקודש זה ממש ישיבה לבחורים וכל זה או כמו כולל ערב כזה או משהו כזה??????

היכל הקודש...

היכל הקודש לא רק שזה ממש ישיבה לבחורים זה בית ספר לאמונה לבחורים, כי היום בדור שלנו רואים מה המצב שהולך בעולם הישיבות(שאגב אני גם באתי משם, למדתי 3.5 שנים בישיבה ליטאית), איך שבחורים נושרים מעולם התורה וגם אלה שנשארים לומדים כאילו כפאם השד מאימת ראש הישיבה (לא שאין עובדי ה', אני מדבר על המצב בכלליות), לכן המוהרא"ש נ"י הקים את "היכל-הקודש" ששם מעניקים לך אמונה איתנה בקב"ה וחשק עצום ללמוד את התורה הקדושה, והכי חשוב שמחדירים בך שגם אתה יכול לצאת צדיק כמו כל הצדיקים הגדולים ולזכות לכל המעלות שבקדושה. קח קישור לשיעור ב"היכל- הקודש" לבחור

אני יכול לצאת צדיק

אני יודע שאם אני יעבוד את ה' במס"נ אני יצא צדיק ברור שבכח אפשר להגיע לזה אבל זה כ"כ קשה לעבוד את ה' במסירות נפש ובפרט בסביבה כמו שלי שלא שזה סביבה רעה ומקולקלת ח"ו אלא זו פשוט סביבה שקשה להיות בה עובד ה' גדול ואי מושפע מחברים שלי לבזבז את הזמן על שטויות ודברים בטלים (שגם להם יש שאיפות בעבודת ה' זה לא איזה מקולקלים) ואני רואה איך עד שאני עולה ויורד אלפי פעמיים ימי הנעורים שלי שזה הזמן הכי טוב לגדול בתורה מתבזבזים

על כן מי שמתקרב לרבנו ז"ל...

ומתמיד בספריו לפי כוחו, מתגלה לפניו אור כל כך גדול שממילא שאר הדברים נראים לו מאד שולים וכל חשקו הוא רק לעבוד את ה'. חוץ מזה עליך לדעת שמניסיון אני אומר לך שמי שלא גדל במסגרות תורניות מגיל קטן זה לא פשוט לבוא להיות עובד ה' בזמן קצר, ולכן זה טוב שיש לך רצון לא לבזבז את ימי הנעורים אבל מצד שני אתה צריך לשים לב שיקח לך זמן עד שתזכה להגיע לרצונך. אם יש לך עוד שאלות בעבודת ה' או לגבי "היכל-הקודש" ולגבי הדרך של המוהרא"ש אני יכול לתת את המספר שלך לראש ישיבה שלי והוא יוכל לענות לך בס"ד על כל השאלות.

מי זה ראש הישיבה שלך

יש לי הרבה בילבולים בדרך של מוהרא"ש והעיקרי בקשר לסדר דרך הלימוד

lorel

New member
אני ממש מבינה, ואתה פשוט צודק.

אני למדתי בתיכון (שזה היה עד לפני חצי שנה) בבית ספר ממלכתי דתי ולימדו אותנו ממש שטויות שהסיטו אותנו מהיעוד שלנו ומעבודת ה', החברה היתה ממש מקולקלת ומקלקלת (בנים ובנות וד"ל), חברות שלי ואני רצינו לעבור בית ספר אבל גם ההורים שלנו לא נתנו לנו בגלל חשיבות הבגרות ועוד כל מיני תירוצים עלובים... אבל, היום ב"ה אני לומדת בסמינר המשך חרדי, וזה פשוט אחלה וממש מתחזקים. עצתי לך היא תחכה בסבלנות ובינתיים תתחזק. ישיבה יכולה להיות גם ישיבת ערב, שבתות, חופשות וחופש גדול וכרגע תעבוד על עצמך שתהיה כלי קיבול ללמוד תורה כשתזכה לעבור לישיבה.

lorel

New member
נכון,

זה לא קל וברור הדבר שיהיו בזה הרבה מניעות מצד היצ"הר דווקא בגלל בעובדה שזה דבר חשוב ונעלה. בכל מקרה, יש ישיבות כאלה לבעלי תשובה שאפשר ללמוד זמן מסוים כל יום, שעתיים, שלוש, לא יודעת בדיוק, וכאשר יש כזאת מסגרת מחייבת של קביעת עיתים לתורה, הדרך למעלה פתוחה וסלולה. דבר נוסף שאני לא מבינה, ובאמת סליחה אם אני פוגעת, אבל מה אתה עושה עם טלויזיה בבית?! זה ממש איסורי תורה על ימין ועל שמאל... אבל פתרון טוב שהציעו כבר באחת הודעות למעלה זה לעבור לגור עם מישהו, או להזמין חברים לשבת או אפילו (וזה מאוד מומלץ) ללכת להתארח בשבתות אצל משפחות בבני ברק או ירושלים, זה ממש מעין עולם הבא! בקיצור, הרעיון הוא, לא להכנס לעימות עם היצר הרע אלא לברוח ובינתיים להתחזק. וגם אני בטוחה שיש שיעורי תורה בבית כנסת ליד או משהו כזה. וכמובן, עצה מרבינו: להתפלל על זה לה' יתברך!! שיהיה בהצלחה!

לא צריך להגזים

בקשר לסביבה שלי אני לא בא מבית חילוני אני בא ממשפחה דתית לאומית לא חרדלניקי"ת אבל בכלל לא חפיפניקית ואני למדתי בעבר במוסדות שנחשבים בין היותר תורניים בציבור הדתי לאומי וגם היום אני לומד במקום כזה (לא מוסדות לחרדים עם בגרות כמו היישוב אלא לדתיים לאומיים) כך שלא צריך להגזים אבל עדיין קשה לי

וזה לא גורע

כמלא הנימה מהרצון שלי לעבור לישיבה קדושה כראוי ולא פושרת קודש וחול וחוץ מזה אני מאלה שכן יכולים ללמוד תורה כל היום

למעלה