תיאור מקרה + שאלה

ita101

New member
תיאור מקרה + שאלה

הייתי היום בתור אצל רופא שיניים. הרופא בדק אותי וצילם את שיניי מ-2 צידי הפה לאחר ששם משהו בין שיניי (צילום רנטגן עם מכשיר עגול מתכוונן שמצמידים לפה). הצילומים לא יצאו טוב ולכן שוב חזר על הפעולה כך שבסה"כ צילם אותי 4 פעמים. כל פעם לפני שצילם יצא מהחדר ואמר "יצאתי" ואז המסייעת שלו צילמה. כששאלתי אותו לפשר הדבר אמר לי שזה בגלל הקרינה החזקה של המכשיר. כשחזרתי הביתה משיחה עם אבי התברר לי שהרופא היה צריך לשים איזה מגן על הגוף שלי נגד הקרינה (כיסוי עופרת או משהו כזה). מסתבר שלו עצמו הוא דאג (כל פעם יצא החוצה) אבל עלי הוא לא חשב בכלל! רציתי לשאול: האם המקרה חמור ומאיזה בחינות? איזו עוצמה יש לקרינה הזו והאם זה מסוכן? מה לעשות במקרה הזה? תודה למומחים!

קרינה ורנטגן

עקרונית, כמויות הקרינה בצילום רנטגן (שיניים) הן קטנות יחסית בהשוואה לצילומים אחרים , כגון צילומי חזה - למשל. אולם, כל רופא וסייעת צריכים לעבוד עם אמצעי המיגון הקיימים: סינר עופר , או צווארון עופרת. אם הרופא לא השתמש באף אחד מאמצעי המיגון הללו - זה לא תקין! תוכל בתלונה לועדה לפיקוח על הקרינה במשרד הבריאות או לבית דין חברים בהסתדרות לרפואת שיניים. מכל מקום- לא בטוח שאני הייתי חוזרת לרופא כזה. לשיקולך.

ita101

New member
בעיקרון

הרופא נחשב רופא מצויין. יש לו שם מאוד טוב והוא נמצא ביחסים טובים עם אבא שלי שעשה ועושה אצלו המון טיפולים... הבעיה שלי איתו במקרה הזה זה איך הוא חשב כל כך הרבה על עצמו ולא חשב בכלל על המטופל שלו. בגלל זה באמת ספק אם אחזור אליו - הכל תלוי בשיחת בירור שאני מתכוון לעשות איתו. אם הוא יתחמק נראה לי שאני אחתוך ממנו. אבל חוץ מזה - האם כדאי לי להגיש תלונה נגדו? (גם רופאים טובים מועדים לפעמים) האם יש מקום לתביעה? (נראה לי שלא אבל...) תודה ושבוע טוב!

tevagil

New member
עוצמה נמוכה

עוצמת הקרינה המתפזרת בחדר היא בהתאם לקרינה שיוצאת מהמכשיר. במקרה שלך מדובר בעוצמה קטנה מאוד כיון שמדובר בכמה סנטימטרים רבועים. העוצמה המתפזרת קטנה מאוד בכל מקרה. עבור מטופל חד פעמי אין אותה התייחסות כמו לגבי מי שנותן כל יום עשרות טיפולים. ותראה את זה ככה: אתה דואג בגלל צילום אחד שקיבלת, למה אתה לא דואג לגבי זה שמטפל בבריאותך ומצלם אותך, ועובר עשרות או מאות אלפי צילומים? ומה רצית, שגם לך יגיד לצאת מהחדר כאשר אתה זה שצריך לעשות את הצילום? (חה חה חה)

ita101

New member
מי אמר שאני לא דואג לו?

אם אתה הבנת את זה מדברי אתה חכם גדול. תקרא שוב. אמרתי שכשרופא דואג לעצמו אך לא למטופל זה מראה משהו. התקנות אומרות לשים מגן - אז זה לא תקני. ואתה יודע מה - יכול להיות שהתקנות אפילו מיותרות - לפחות שיחת טלפון בחזרה, שהובטחה לי ע"י הסייעת של רופא השיניים, יכולה לתקן פה את המצב. שבוע טוב, איתמר

למעלה