תיאורית הציידים

spidergirl

New member
תיאורית הציידים

סיפור חביב שקרה לי: פתחו מסעדה חדשה ליד מקום העבודה שלי. הלכתי עם מישהו לחנוך את המקום. ארזנו את השלל ונסענו לאכול בעבודה. טעמתי והרחתי את האוכל ופסקתי מיד איזה חלקים ממנו לא טריים ולא הסכמתי לגעת בהם. שותפי לארוחה לא התרשם מהטקס והמשיך לזלול. לא עברה שעה והוא חש בבטנו ועבר עליו ליל נאצה.לי, מיותר לציין, לא קרה דבר. ואני שואלת אתכם - למה אנחנו לא ציידים יותר? מישהו היה יכול עלי בעידן הציידים?

zivadina

New member
דיברנו על רגישות ואיסטניסיות, נכון?

גם אני רגישה מאוד לריחות (זה קצת מתמתן לי במשך השנים בגלל השפעות כימיות שונות). אני חושבת שד"ר מנור הסבירה פעם שזה קשור לחוסר בויסות תחושתי. המסקנה מן הסיפור שלך היא שחושי - צייד מפותחים יכולים בהחלט לעזור בצייד במסעדות....

אנרגטית

New member
ואצלי הרגישות לריחות לא מתמתנת

והיא פוגעת בי לא פעם בארוחות גדולות, עד כדי כך שאני חייבת לעזוב את המקום וחוזרת הביתה. - באוטו אגב הכל נרגע. יש מה לעשות עם זה? או נגד זה?

spidergirl

New member
גם אצלי לא

אין יום שאין לי בחילה. הביטוי העולם מסריח מקבל משמעות חדשה.

קחי מדגם מייצג של ADHD ועוד אחד של

לא ADHD ותבדקי בניסוי מי מבחין טוב יותר באוכל לא טרי.

05 מיכל

New member
אני מסתכלת על זה מכיוון אחר:

עד כמה שידוע לי, לא הוכח שיש קשר סטטיסטי בין חוסר ויסות תחושתי ל ADHD. מדוע בשטח נדמה לנו שיש? אני מניחה שזה קשור לעובדה שאנשים עם ADHD יותר מתקשים להתעלם ממשהו שמפריע להם. בעלי אף פעם לא מבין למה אני וחלק מהילדים לא מצליחים להתעלם מאי-נוחויות קטנות. זה נובע מיכולת הריכוז הגבוהה שלו, שכוללת יכולת לסנן גירויים. אם מה שמציק הוא גירוי שהוא רוצה להתעלם ממנו - הוא בד"כ יתעלם. אני והילדים לא יכולים כל כך. אני מנחשת שככה זה עם טריות וריחות: לחברי המועדון שלנן יותר קשה להתעלם מהגירוי שהגיע אלינו. סתם ניחוש שלי.

05 מיכל

New member
תודה!

אני, למשל, מתקשה להתרכז כשאני בבגדים של "חוץ", כלומר בחצאית מבד קצת נוקשה וכד'. כדי לתפקד בבית (בין אם בעבודה עיונית ובין בטיפול בבית) אני צריכה לעלות על ב' - על טריקואים ופוטרים. אחרת הנוכחות היתרה של הבגד מסיחה את דעתי!

אורן10000

New member
אולי יש בזה טוב

פעם הייתי שותף בעסק יצרני (אופנה) עיצוב זה הקטע שלי, כשעזבתי, השותף לשעבר לא הסכים שאבוא לבקר אותו בעסק, 'אם אתה רוצה בוא אלי הביתה' כך הוא אמר, הסיבה כך הוא טען: כשאתה ניכנס לעסק אתה רואה את כל העסק על כל הפרטים במיוחד הדברים החדשים יש לך ראיה 360 מעלות כך הוא טען,כל דבר חדש קופץ לך מול העיניים, לכן לא מתאים לי שכל אינפורמציה חדשה שמגיעה אלי אתה תדע אותה, (מבחנתי אז קיבלתי את ההערה הזו כמחמאה) האמת אף פעם לא קישרתי זאת לADHD עד הדיון הזה כעת....

למעלה