תיאוריה

תיאוריה ../images/Emo9.gif

שלום
אני בעז"ה רוצה לגשת לתיאוריה בסוף החופש. אז יש לי כמה שאלות: האם זה מספיק ללמוד רק מספר ותמרורים? או שיש חומר נוסף שניתן ללמוד? כמה זמן למדתם לתיאוריה? אפשר לקנות ספר תיאוריה מכל חנות? כמה עולה? יש אולי אתר שמתרגל מבחני תאוריה או אתר עם הסברים? ואשמח לטיפים לפני שאני מתחילה ללמוד. תודה מראש ויום שקט

אהה ועוד משו../images/Emo26.gif

** מה ההבדל בין תמרור 2 ל-3 ? ** איזה טפסים צריך להוציא לפני שעושים תאוריה? *** כמה תשובות נכונות צריך בבחינה כדי לעבור?

lsd600

New member
תשובות

תמרור מס' 2: עקומה חדה שמאלה. תמרור מס' 3: עקומת עקלתון שמאלה. ההבדל העקרוני בין שניהם הוא שתמרור 2 מזהיר מפני פיתול הכביש שמאלה ותמרור מס' 3 מזהיר מפני עיקול הכביש שמאלה, סיבוב חד מאוד ומורגש, כמעט שינוי הכיוון. אם בתאוריה שואלים מה ההבדל, התשובה תהיה: תמרור מס' 2 מזהיר מפני עקומה חדה שמאלה, ותמרור מס' מזהיר מפני עקומת עקלתון שמאלה.

popapipu

New member
בהצלחה לך

תתחילי כמה שיעורים לפני, המורה יביא לך את הספר עם החוברות. תלמדי את הספר ואת התמרורים, כמובן... אם את לא מבינה נושא את יכולה להיעזר בכל מיני אתרים כמו תמרור, למד, תיאוריה של יואב, אבל תכלס הספר מסביר בצורה תמציתית ומספיקה. לפני התיאוריה עלייך להוציא טופס ירוק ולשלם איגרה, אבל כל זה המורה כבר יסביר לך. יותר מ4 תשובות שגויות זה נכשל.

talush2005

New member
הממ לדעתי

זה לא כדאי, בטח לא שנה שלמה לפני שמתחילים, כי תיאוריה התוקף שלה רק לשנתיים ורוב הסיכויים שלא ייקח לךך שנה שלמה להוציא רישיון זה בד"כ לא לוקח כל כך הרבה אבל בכל זאת לכי תדעי מה יהיה עד שנה הבאה , לא כדאי זה חסר טעם. וחוצמזה שעדיף לעשות קרוב שמתחילים כי ככה את מיישמת את החוקים והכל וזה עוזר לך בנהיגה וגם ההפך לקחת כמה שיעורים מאד עוזר אחר כך בתיאוריה, אני ממליצה לקחת 3 או 4 שיעורים לפניי לא הרבה זה יותר טוב. גם חבל שתשלמי סתם על ספר זה עולה 70 80 שקל לדעתי וגם בשביל לגשת את צריכה טופס אגרה כזה מהמורה לנהיגה,לא בכל דואר יש,אצלינו למשל לא היה אמרו לי לקחת ממורה טופס אגרה אז זה בלאגן. בכל מקרה את צריכה להוציא טופס שנקרא טופס ירוק ואז את צריכה לעבור בדיקת ראייה ובדיקה אצל רופא משפחה שיחתמו לך עליו ואז קצת לפ]ני שאת נגשת לשלם בדואר עם טופס אגרה שתקבלי מהמורה או שיש שם זה עלה 116 שקל פעם אחרונה שבדקתי. לדעתי מומלץ לעשות חודש לפני נהיגה חודשיים לא שנה מראש זה סתם חבל. אם בכל זאת את מחליטה עדיף שתקחי מחברה שכבר עשתה או משהו. אי אפשר לדעת כמה זמן ללמו מראש אצל כל אחד זה שונה כל אחד לומד שונה וקולט שונה יש כאלה שלומדים יום יומים ויש כאלה ששבועיים 3. בכל מקרה מהמורה לנהיגה אני לפחות קבלתי ערכה של ספר לוח תמרורים וחוברת מבחנים עם מבחן לכל נושא ובסוף מבחנים כללים עם 30 שאלות כמו בתיאוריה. וכמו שאמרו לך מותר 4 טעויות בתיאוריה. שיהיה בהצלחה מה שלא תחליטי

../images/Emo26.gif

ת'אמת שחשבתי להתחיל ללמוד נהיגה בחופש של שנה הבאה אחרי שאני יעבוד קצת ככה שאני יוכל לממן חלק מהנהיגה. ומה שאת אומרת זה באמת נכון שעדיף לעשות את זה כמה שיותר קרוב לשיעורי נהגיה אבל הבעיה היא שאת השיעורי נהיגה אני רוצה לעשות בחופש הבא ולפני זה כבר בגרויות ולא כל כך יהיה לי זמן לתאוריה בגלל זה רציתי לעשות עכשיו כשיש לי זמן {לפני שיתחיל הלימודים} חברה שלי עברה השבוע תיאוריה אז יש מצב אני ייקח ממנה את הספר. תודה בכל זאת

talush2005

New member
אחלה...שיהיה בהצלחה מה שתבחרי :)

ואת יכולה ללמוד בפסח או משהו לתיאוריה..ואז להתחיל גם נהיגה קצת כי אחרי פסח אמנם יש יותר בגרויות אבל גם נמצאים יותר בבית כי הלימודים הרגילים כמעט לא מתקיימים.

aviGODFATHER

New member
למידה לתאוריה היא אוברייטד

לא צריך לחרוש, ואם את רוצה לגשת בסוף החופש את צריכה להתחיל ללמוד בערך שבוע לפני סוף החופש, לא יותר מחודש מראש. כמו שכבר אמרו, ואני מחזק את הדברים - אין שום היגיון בלגשת עכשיו לתאוריה אם את מצפה להתחיל ללמוד נהיגה רק בעוד שנה. למידה לתאוריה זה דבר שלא גוזל הרבה זמן או מאמץ (אפילו 03 במתמטיקה היה יותר קשה), ואין שום סיבה שזה יפריע לך בבגרויות. כמובן שגם הסיכויים שתעברי את התאוריה יגדלו בהרבה אם תעשי 4-5 שיעורים מעשיים לפני שתגשי. בהצלחה

100vardit

New member
אל תעשי את זה!

אני לא מבינה מה הטעם לעשות תיאוריה ולהתחיל רק שנה אחר כך... לפעמים קורה שהנהיגה קצת נסחבת-ולא מוציאים תוך חודשיים שלוש תרישיון. ואם חלילה יעברו לך שנתיים-זה נראה לי באסה לגשת לזה שוב.

edlyn

New member
עצה

:הדגש:כשתתחילי:סדגש: ללמוד נהיגה, רק אחרי כמה שיעורים תתחילי לחשוב על תיאוריה. יהיה יותר קל להבין ולהפנים את החומר, במיוחד כשתיישמי אותו על הכביש במהלך השיעורים. מה גם שתיאוריה זה מבחן דיי פשוט. בהצלחה!

מימוזה21

New member
לתאוריה לומדים הכל!

כולל המנועים והגלגלים וכל מה שקשור לאוטו יש גם באינטרנט אתרים שמלמדים על תאוריה. את הספר יש בכל חנות ספרים וזה עולה בסביבות 60 או ה80 שקל לא זוכרת בדיוק

למעלה