תיאוריה על ואריז

תיאוריה על ואריז

מאז הספר הראשון אני שואל את עצמי, למה ואריז כל כך מצדד בטארגריינים? הוא התחיל לצדד בהם לפני שרוברט מת, כך שהתיאוריה שהוא עשה את זה כדי למנוע מג'ופרי להיות מלך נשללת (במיוחד שהוא דיבר על המוות של המלך). הוא צידד בהם לפני שוייסריז מת, כך שאי אפשר להגיד שהוא רצה את דאני בתור מלכה כי היא חכמה וצודקת. אז חוזרים לשאלה הגדולה של למה ואריז רוצה לעזור להם. אז יש לי פה תיאוריה שמתבססת על אג מהאביר הלא משוח, ואריז הוא ממזר טארגרייני. ואריז מגלח את הראש שלו כדי שלא יראו את צבע השיער שלו. התיאוריה הזאת יכולה להסביר את העובדה שואריז מכיר כל כך טוב את המנהרות, הוא נולד ממזר וכדי להחביא אותו שמו אותו במנהרות.

האבק

New member
התיאוריה הזו קיימת מזמן

וגם מפותחת קצת יותר - אם קראת את האביר הלא משוח, אתה בטח זוכר את איאריון, שבגללו בעצם התחיל כל הקרב. הוא היה האח הגדול של אג, והוא הוגלה לאחת מהערים החופשיות (ליס אאל"ט). ואריז עצמו הגיע מאותה עיר. בקיצור התיאוריה אומרת שואריז הוא ממזר של איאריון הלוהב, שאחר כך השתגע עוד יותר ושתה אש פרא.

Beorn

New member
קצת בעייתי אם הוא הממזר של אאריון

אאריון הוא כידוע אחיו הגדול של אאיגון החמישי, שהוא סבו של אאיריז השני. אאיריז השני היה כבר זקן כשנהרג, שזה היה למעלה מעשר שנים (לא זוכר בדיוק כמה) לפני תחילת ששאו"ק. מכאן שואריז, שלפי ההנחה הזו הוא דוד מדרגה שנייה של אאיריז השני, אמור היה כבר למות או לפחות להיות מאוד מאוד זקן, אבל הוא לא זה ולא זה...

האבק

New member
אבל ידוע לנו ש...

איאמון ממשמר הלילה מת כשהיה בן 102, והוא היה אחיו הגדול של איאגון החמישי. איאריז השני לא היה זקן כשמת - ילדיו היו מאד צעירים, והזקן הארוך שלו היה בגלל שהוא לא הסכים שיהיו שום חפצים חדים לידו, כולל סכין גילוח. ואריז יכול להיראות מאד צעיר כי הוא קירח, והוא סרסור - הוא יכול להיות בן 60 אפילו ולא נשים לב. אם לא - יכול להיות שהוא הבן של אחד מצאצאיו של איאריון.

Beorn

New member
סרסור?

סריס, אולי?
אאיריז אולי לא היה זקן, אבל הוא כבר היה די מבוגר אאל"ט, וכבר היו לו נכדים. ואאריון מת צעיר, כך שלא היתה אפשרות שהוא הוליד אותו בגיל מבוגר, והוא גם לא היה בליס כל כך הרבה זמן, רק כמה שנים, כך שאם היה נולד לו שם ממזר, אמור היה לעבור די הרבה זמן מאז. וגם אם סריסים מזדקנים לאט, במשך זמן כה רב שמים לב לכך בסופו של דבר. אבל אולי, כפי שהצעת, ואריז הוא צאצא לא-ישיר של אאריון. ואם כבר אאריון, ראיתי שבאנציקלופדיה קראתם לו "אאריון הראשון", ולדעתי זה שגוי מאחר שהוא לא היה מלך, וגם "דאירון השלישי" ו"באילור השני" לא. לדעתי כדאי שבמקום המספור תכתבו פשוט "טארגאריין", זה יהיה נכון יותר.

האבק

New member
בקשר לאנציק'

זה יגרום בלבול. כשיש לך דאירון הראשון, השני והשלישי אתה יכול להבדיל. אבל כשאתה רואה דאירון השני, ודאירון טארגאריין.. זה מבלבל.

Beorn

New member
אותי דווקא בלבל איך שזה עכשיו

תהיתי פתאום אם יש מלכים ששכחתי או שפספסתי, ורק כשנכנסתי לערכים הבנתי במי מדובר. כשרואים דאירון טארגאריין ברור שהוא לא אחד המלכים, כי בדיוק מעליו יש את הערכים על שני המלכים הללו, ואז אפשר להיכנס ולראות מי הוא. אפשר להשתמש גם בכינויים שלהם אם היו, במקרה הזה למשל זה "השיכור". ולערך על אאריון אפשר לקרוא פשוט "אאריון", כי לא היה עוד אחד. לדעתי זה דווקא פחות מוצלח, אבל עדיף על איך שעכשיו.

האבק

New member
זה ישתנה, זה בטוח

אני רק מחכה למצוא איזה מנהל/ת שיתחיל להשתלט על העניינים, ואז משדרגים את האנציקלופדיה של 'חומריו האפלים' ואת האנציקלופדיה של 'וינטרפל' למשהו הרבה יותר נוח ויפה.

למעלה