תיאום מס

• פותח הנושא sdz
  • פורסם בתאריך

sdz

New member
תיאום מס

אני בן 18.5 ומתגייס רק בעוד שנה אני מתכנן לעבוד במהלך החצי שנה הקרובה (כמה שיותר) חשבתי לעבוד בשתי עבודות במקביל והבנתי שאני אצטרך לעשות תיאום מס ראשית איך אני עושה תיאום מס? שנית האם מס הכנסה יורידו לי הרבה מס (כי אני קרוב לוודאי אגיע ל4-5 אלף לחודש אבל אני אעבוד רק חצי שנה כך שבסך הכל אני לא אקבל הרבה כסף באותה שנה מתוכננת 2005) שמעתי משהו בסגנון שיורידו לי הרבה מס בעקבות תיאום המס אך בסוף השנה אצטרך להגיש בקשה להחזרי מס ולקבל את רוב הכסף שהם יקחו לי אשמח לקבל עזרה בתודה מראש

isaacf

New member
בלבול מושגים.

מקום עבודה יחיד. מושג א. עבודה מחלק השנה מס הכנסה משולם בהתחלת השנה על סמך הערכה כמה אתה צפוי להרווח במהלך השנה לכן במידה שאתה משתכר 5000 לחודש מבחינת מס הכנסה את אמור להרווח 60000 לשנה לכן אם בסופו של דבר לא עבדת כל השנה והרווחת במהלך שנת המס 30000 ש"ח - במקרה הנל מבצעים בסוף השנה בקשה להחזר מס מאחר ששילמת מס הכנס ביתר. כאשר המצב הוא הפוך בתחילת השנה לא עבדת ובמהלך השנה יתחלת לעבוד במצבזה ניתן כבר בהתחלת העבודה להימנע מתשום מס גבוה על ידי הצהרה בטופס 115 ואז אין צורף להגיש בקשה להחזר מס. אלו הפעולות שיש לבצע במידה שעובדים ביותר ממקום אחד . מושג ב. עבודה ביות ממקום אחד מאחר שמס ההכנסה משולם על ההכנסה הכוללת ולפי החוק מי שעובד במשרה חלקית המעביד חייב לנכות מס הכנסה של 49% , כדי למנוע שתשלם 49% על הכנסתך מבצעים תאום מס . לצורך תאום מס הפעולה יכולה להתבצע באופן אישי/דואר/ פקס פונים למ"ה יחד עם תלושי המשכורת של המעבידים ובמידה שטם קיבלת את תלוש המשכורת יחד עם פרטי העסק כולל תיק ניכויים של המעבידים וממלא טופס 116 - טופס לתאום מס את הטופס תוכל להוריד מאתר מס הנכנסה המצורף כמו כן תוכל למצוא באתר את כתובת מס הכנסה במקום מגורך-

sdz

New member
קןדם כל תודה רבה, ויש לי עוד שאלה

נניח ואני עובד במקום אחד ויחיד במשך חצי השנה הראשונה (ינואר-יולי) כל חודש מרוויח כ5000 שח. האם במהלך תקופה זו יהיה עלי לשלם מס הכנסה? אם כן האם אקבל את כל ההחזרים בסוף השנה? נניח ואני עובד בשתי מקומות במשך חצי השנה הראשונה (ינואר-יולי) כל חודש מרוויח כ5000 שח (כ3.5 אלף מהמקום הראשון ועוד כ1500 מהשני). האם במהלך תקופה זו יהיה עלי לשלם מס הכנסה? אם כן האם אקבל את כל ההחזרים בסוף השנה? ושוב תודה רבה

isaacf

New member
חישוב מס

במידע שתפעל לפי תשובתי הקודמת לא יהיה הבדל במס שתשלם בשתי החלופות מאחר שאינני יודע עם אתה זכאי להטבות מס , ובשנת 2005 מדרגות מס הכנסה יהיה שונות לא ניתן להגיד במדויק כמה מס תשלם אך באופן תאורתי במידה שאין לך הטבות מס תשלם כ- 260ש"ח מס הכנסה לחודש ועוד 180 ביטוח לאומי. במידה שלא תעבוד כל השנה תוכל להגיש החזרים מס ההחזר הוא לא בידיוק בסוף שנה אלה מ-חודש 3/2006 ניתן לבקש את ההחזר

למעלה