תיאום מס בתלוש שני

ארז 25

New member
תיאום מס בתלוש שני

אני עובד כשכיר ומקבל משכורת ממוצעת של 5,500 ש"ח ברוטו בתלוש מסודר. אני מעוניין למצוא עבודה נוספת ע"מ לגדיל את הכנסתי. הבנתי שאם אציין בטופס 101 בעבודה החדשה כי אני כבר מקבל שכר אחוייב ב50% מס. האומנם ? מה אם התלוש השני יהיה על שכר נמוך, 2,000-2,500 ש"ח ? ומה יקרה אם בכלל לא אציין בטופס 101 שאני מקבל משכורת? יעשו לי משהוא ? "תיאום מס", מה זה ? במה זה יעזור לי ? תודה.... ארז

ohaiat

New member
תיאום מס

על מנת לעשות את הכל באופן הכי מסודר שיש עליך לפנות למשרדי מס הכנסה עם תלושי השכר ממקום העבודה הראשון שלך . מס הכנסה יבצע עבורך תיאום מס שמשמעות הדבר היא אישור על אחוז המס שינכו ממך במקום העבודה השני . בנוסף יכול להיווצר מצב שבו מס הכנסה נתן לך אישור על ניכוי מס גבוה ממה שצריך להיות ולכן מומלץ בסוף השנה לבצע בדיקה להחזר מס . לשאלותיך האחרות : אם לא תציין בטופס 101 את העובדה שיש לך מקום עבודה נוסף הרי שאתה מבצע עבירה על החוק . בברכה, עופר חייט, רו"ח [email protected]

ארז 25

New member
אם הבנתי נכון...

אני צריך לפנות למשרדי מס הכנסה עם התלושים האחרונים שלי והם יתנו לי אישור על המס שינוכה לי מהתלוש השני. תיאום המס כרוך בתשלום? מה המס שהם יקבעו לי ? גבוה יותר מהתלוש הראשון? נמוך יותר? 50% ? את האישור אני מצרף לטופס 101 של מקום העבודה החדש או שהם מבצעים את החישוב בעצמם ? ובקשר לסעיף האחרון... בנוסף לעבירה על החוק, יש לזה השלכות מעשיות? מס הכנסה יבדוק את זה? יעשו לי משהוא? תודה.

נפתלי ג

New member
לארז

תאום המס אינו כרוך בתשלום. צרפתי לך טופס . תמלא אותו, תצרף תלושי שכר ותשלח למ"ה. יקבעו לך מס לפי מדרגות המס שבה נמצאית ההכנסה הנוספת.(גבוה יותר מהראשון) יש לזה השלכות. במקרה הטוב תקבל חיוב על המס שלא שילמת .במקרה פחות טוב יטילו עליך גם קנסות.כדאי לזכור שמס הכנסה מקבל בכל שנה את הדיווחים מהמעסיקים וזה לא כל כך קשה לאסוף את האינפורמציה על העובדים שלא נוכה מהם מס כדין.

למעלה