תח"צ בת"א בשבת?

תח"צ בת"א בשבת?

עדיין לא, אבל כנראה שזה צעד ראשון בדרך. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4192444,00.html גם היום יש לא מעט תח"צ חוקית בשבת, אבל לא מדובר במערך מסודר שרלוונטי למרבית האנשים. מרגע שהעיר הגדולה (דה פאקטו) בישראל תהפוך לנגישה גם בשבת, ההתרחבות לשאר הארץ תהיה עניין של זמן להערכתי.

אין תחצ בשבת ואין סיכוי לזה.

אם ההסתייגות שלך היא בעקבות הטור הזה: http://www.tlv1.co.il/?p=5674 אז אנחנו פיטים. הפתרון לתחצ בשבת הוא בתחבורה הפרטית בפיקוח - כמו המוניות שירות. זה בתקווה שכרטיס הרב קו יהיה תקף בהן (דבר שבגוש דן הוא קרוב מאד) והפיכתן ליעילות יותר (קווים פנימיים בירושלים, וקו צפון-מרכז). בשביל לראות זאת באגד דן ורכבת ישראל נצטרך לובי חילוני עקשן, שזה דבר שקשה לראות אותו קורה - בלי להחשיב כמובן את הפייסבוק של ירון ידען שזה תופעה משעשעת וחביבה - מה גם שהחילוני הישראלי מהר מאד עובר לרכב פרטי.

ההסתייגות שלי הייתה בלי ידע מוגדר

סתם כי אני מכיר איך דברים במדינה הולכים. מה שחשוב זה שהנושא שוב צף לתודעה הציבורית, ובכך תורם להעלאת המודעות לנושא, ובטווח המאד ארוך - גם להשפיע בפועל.

אם באמת יהיה תח"צ

בשבת אני יטייל יום שלם בשבת באוטובוס כדי לעודד אותם. אבל אני לא חושבת שזה יעבור את אישור משרד התחבורה :( חבל.

לא קראת את הכל...

העירייה הצהירה (לפי העיתון) שאם משרד התחבורה לא יסכים הם יקימו מערך של הסעות פרטית ועי"ש... אוטובוסים, מוניות שירות, מה כבר שונה. רק חסר שיעשו רב-קו (ויוסיפו עוד 4 קווים
) והכל ישתווה לגמרי.

sceptic1

New member
דווקא שמעתי הבוקר ברדיו

נציג העירייה אמר שבשביל להפעיל קווים פרטיים צריך בדיוק את אותם האישורים, ולכן זה לא יקרה.

מקווה שהשינוי שהתחיל לחלחל

יבוא לידי ביטוי מעשי.שמדינה תתחיל להתנהל כדמוקרטיה שבה הרוב קובע והמיעוט (הקולני והמאיים) יישר איתו קו.. ברחובות קרית ספר למשל לא תראו שלטי ענק של היהודיה הסקסית ביותר בעולם (אסתי גינזבורג-ר.ל.) שוכבת מעדנות על חוף מצוייר ושני גברים נימולים כדת וכדין מלטפים את חמוקיה.רק כי זה יפגע ברגשות הרוב. תל אביב היא עיר שרובה חילונית,ואי תח״צ בשבת גורמת לרבים מהם למצוא פתרונות ניוד אחרים.מן הדין שהתחבורה תפעל בה במתכונת מצומצמת.להקלת התנועה בסופ״שים. רק באהבה

אווווו אתה חי

רציתי לגשת למדור לחיפוש נעדרים במשטרה. כשנזכרתי שזה אתה שכחתי לגשת

למעלה