תחתית שוקולד רכה

almogi

New member
תחתית שוקולד רכה

שלום לחברי הפורום פעם ראשונה שלי פה, אבל לא נראה לי שאחרונה...אחלה פורום עם המון אהבה לנושא שגם אני לא יכול לו (אוי הצמיגים, הצמיגים...). ושאלה לי: אני רוצה להכין קרם ברולה שבתחתיתו תהיה שכבת שוקולד (או משהו שמבוסס על שוקולד). הביה היא שסתם לטמפרר שוקולד ולצקת לקערית לא הולך כיון שהוא יתקשה במקרר ואי אפשר יהיה לחתוך אותו בכפית. הייתי שמח לרעיון לתחתית על בסיס שוקולד שתשאר רכה. תודה א.

almogi

New member
כתבתי קרם ברולה...התכוונתי לפנה קוטה, כמובן.

ללא אפיה.

ו ר ד ה 1

New member
אפשר פשוט לעשות גנאש.

הגנאש זו שמנת מתוחה מחממים עד סף רתיחה יוצקים על שוקולד מחכים כ-דקה ומערבבים עד שהתערובת הומוגנית ומבריקה. את דרגת הקושי את קובעת לפי היחס בין המרכיבים.

almogi

New member
../images/Emo140.gif. שאלה והערה:

1. מה צריך להיות היחס כדי לקבל תחתית שתהיה יציבה דיה להחזיק פנה קוטה (~200 גרם) אבל עדיין לא קשה מדי ? 2. אני זה הוא
, לא היא ...

N i r T

New member
אלטרנטיבה...

גאנאש יהיה לדעתי דומיננטי מדי וישתלט על הפנה קוטה שהיא עדינה. אלטרנטיבה לא רעה היא פודינג שוקולד שהמרקם שלו דומה לפנה קוטה אבל הוא יותר עדין וקל לשלוט בשוקולדיות שלו. קונים אבקת פודינג וניל לבישול (של גלעם). מרתיחים חלב לפי המתכון וממיסים בו שוקולד לפי הטעם. כשהשוקולד נמס לחלוטין מוסיפים אבקת פודינג לפי ההוראות (ע"פ כמות החלב) מבשלים עוד כדקה ויוצקים לקעריות. אחרי שמתקרר זה גם יציב גם טעים וגם עדין.

גנאש

לגנאש יציב כמו טראפלס היחס יהיה : מריר : 2/3 שוקולד 1/3 שמנת ללבן/ חלב 3/4 שוקולד 1/4 שמנת בהצלחה!

למעלה