תחשבו על זה...

kunya

New member
תחשבו על זה...

הנערים האלה, ‏שחוסמים לך את הכביש, היו אמורים לדפוק בדלת ביתך בנימוס, ולנסות ולשכנע אותך להצביע נגד ההתנתקות במשאל העם. ‏לא נתנו להם הזדמנות לדבר אתך יפה, ‏חסמו אותם בדרך לבית שלך, אז הם באו להיפגש אתך בנתיב שלך, ‏על הכביש. הם ילדים טובים, ‏תאמין לי, ‏אני מכיר אותם. הם לא שותים, ‏לא מעשנים, ‏ואלימות הם מכירים רק מהסרטים, ‏שהם בקושי רואים. הם לא ישלפו סכין במריבה על ליבה של נערה בבילוי יום שישי, הם לא ישליכו אבנים על האוטובוס של קבוצת הכדורגל שהם לא אוהדים, וגם עכשיו, ‏רובם יושבים במעצר, ‏לא בגלל שהם הכניסו מכות לשוטרים. בסך הכל, ‏הם רצו לעצור לכמה דקות את הזרימה האדישה של החיים. כשמגיע שר החוץ של זימבבואה לביקור, שיירת המכוניות שלו חוסמת את ירושלים. כשמכבי תל אביב זוכה בעוד גביע, ‏תל אביב פקוקה. אז גם כשעומדים לעקור חבל ארץ שלם, ‏התנועה יכולה לעמוד כמה דקות. אז נכון, ‏במאבק הזה, ‏ממש כמו בכביש, ‏לא צריך להיות צודק אלא חכם, ולא בטוח שהחסימה הזאת שווה הרבה נקודות בדעת הקהל. נכון גם שעדיף למצוא פעולות מחאה יצירתיות יותר ומעצבנות פחות, אבל אנחנו הרי לא מנהלים כאן דיון רגוע על כוס קפה. אתה עצבני כי אתה רוצה להגיע הביתה, הם עצבנים כי גם הם רוצים..

הנערים האלה

"היו אמורים לדפוק בדלת ביתך בנימוס, ולנסות ולשכנע אותך להצביע נגד ההתנתקות במשאל העם."- הם עשו את זה המאבק מתנהל יותר מ4 חודשים. רק לאחר שלא שמעו להם רק לאחר שהם התייאשו רק לאחר שחלק ראו שאין להם ברירה אחרת רק אז הם החליטו לחסום כבישים. אם אתה לא מעצבן אנשים כנראה הם לא ייתיחסו אליך-הוכחנו את זה מה לעשות..... אז שלא תגידו שהם לא ניסו אחרת-כי הם כן

konda

New member
איזה נערים חמודים... ממש כלבבי

ואני חשבתי בתמימותי שכאשר מדליקים צמיגים באמצע הכביש ופועלים בניגוד לחוק זה מתוך הרצון להראות "אהבה" ולא מתוך הרצון לשבש קצת את המדינה. הבעיה היא שאני לא מאמין לך מהסיבה הפשוטה שחוסמי הכבישים הם בכלל ברובם לא מהנוער של גוש קטיף, אותו נוער שאכן התכוון להידבר עמנו ואף הצליח פעמים רבות חוסמי הכבישים משתייכים לתנועת "הבית הלאומי" והם מגיעים ברובם מיהודה ושומרון ונימוסים הם לא מילה שהם מכירים, תשאל את השכנים שלהם.

לא מאמין לי?

מה אני צריכה לבוא אליך בהוכחות? זה לא דעה זה עובדה. ואני שואלת פה שוב ועדיין לא קיבלתי תשובה-ואני באמת רוצה לקבל! למה כשמתנחלים חוסמים כבישים זה רק ולא בסדר אבל כשהסטודנטים עושים את זה אז אומרים להם כל הכבוד?!?

konda

New member
למה יש להאמין ?

לא צריך לחסום כבישים נקודה. ואגב מי שמחליט להפר את החוק ולהתעסק עם שוטרים שלא יתפלא שיחטוף מכות וימצא את עצמו בקלבוש ותפסיקו לשחק אותה תמימים ופגועים. הרי אני יודע שאם מחר אחליט להבעיר צמיג ולהתיישב באמצע הכביש יש הרבה סיכויים שאחטוף מכות משוטרים ובוודאי אשהה איזה לילה במעצר. אני חושב שלא הפנמת אבל פה זאת מדינת חוק!

הפנמתי את זה

מה הקשר בכלל? אני לא בעד חסימת כבישים... ובטח שלא בעד שפיכת שמן על הכביש עם מסמרים (או מה שזה לא היה) אבל לדעתי מגזימים בעונשים.

Continuum

New member
..

כל עונש שהיו נותנים הימניים היו צועקים ש"מגזימים בעונש". כי תמיד אפשר לגרום לזה להיראות יותר נורא ממה שזה. אבל למען השם, "הגזמה בעונש" זה לא דבר כל כך נורא בדרך כלל, ובדרך כלל אפילו אם מגזימים זה לא בצורה קיצונית.. כי קשה, במדינה דמוקרטית, להגזים עם העונש בצורה קיצונית. אז תפסיקו עם השטויות שלכם.

אוי תעשה לי טובה

"כי תמיד אפשר לגרום לזה להיראות יותר נורא ממה שזה."- אני בטוחה שאתה מכיר את המפשט הזה מקרוב מאוד

konda

New member
בקשר לעונשים

יכול להיות שהעונשים מוגזמים במידה מסוימת אך למיטב ידעתי אין גם שיתוף פעולה מצד הנערות והנערים שחסמו כבישים וקשה להגיע עמם להסכמה אז משאירים אותם בבית הסוהר.

בסדר

אז יש בינינו הסכמה בקשר לשיתוף פעולה עם הנערות והנערים-אני לא יודעת מה קורה שם אני לא חוקרת המשטרה. כל מה שמופיע בתקשורת בין אם זה ימין או שמאל צריך לקחת בערבון מוגבל!

פנינה 21

New member
צודק

לדעתי היציאה מעזה יכלה לעבור כמעט בלי עימותים והפגנות אם ההחלטה רק הייתה מתקבלת בלי מעשים לא כשרים בדרך והיו באמת מוצאים פתרון לכולם ואף אחד לא היה מנסה ליצור הרגשה של רעים וטובים כי כולם שייכים לאותו עם,אז אולי היה אפשר לסיים את כל ההפגנות מזמן. במקום זה סירב ראש הממשלה לצאת למשאל עם והעביר את המחאה לרחובות ונכון זה מעצבן אבל תאמינו לי שהיו הרבה דברים שעיצבנו אותי הרבה יותר מאשר חסימה של כביש .

למעלה