תחרות ראשונה.

• פותח הנושא zoti
  • פורסם בתאריך

zoti

New member
תחרות ראשונה.

היום התחרתי בג'יו ג'יטסו אחרי 4 חודשי אימון. התחרות שהתחרתי בה נחשבת לתחרות הגדולה מסוגה בדאלאס ומאורגנת ע"י קארלוס מצ'אדו שלו בית הספר הגדול ביותר לג'יו ג'יטסו ברזילאי באיזור דאלאס ודרום מרכז ארה"ב בכלל. מאחר והתחייבתי כבר לפני כן להיות בפינה של שני חברים שלי לקבוצה בערב קרבות MMA שהם עשו ביום שבת, החלטתי לוותר על יום התחרות שהיה לגי בלבד והתמקדתי ביום השני שכלל תחרויות NO GI. נרשמתי לקבוצת הCRUISER WEIGHT שכללה אנשים שבמשקל 169-192 פאונד (77-87 ק"ג). בד"כ כמות המתחרים בתחרויות הNO GI קטנות יותר מכמות האנשים שמתחרים ביום הGI ובקבוצה שלי היו רק 6 אנשים. הקבוצה היתה קבוצת המתחילים ולכולנו היה נסיון של מתחת לשנה. הבחור הראשון שהתחרתי נגדו היה נראה מעט כבד יותר ממני. עשיתי שוט והצלחתי לקחת אותו לריצפה (2 נק') משם עברתי לסייד מאונט (2 נק') ולמאונט (4 נק'). ניסיתי להכניע אותו ע"י חניקה אבל הוא הצליך להפוך אותי כך שעכשיו הוא היה בגארד שלי. משם הצלחתי לעבוד ולתפוס את הגב שלו (4 נק') הוא ניסה ללכוד את הקרסול שלי ובשביל זה הוא היה צריך להוריד את הידים. באותו רגע חנקתי אותו מאחור. הוא נכנע וניצחתי את הקרב הראשון. אחרי הקרב הראשון הייתי ממש בהיי והרגשתי איך האדרנלין זורם בגוף ומעיר אותי (ישנתי רק 3 שעות בלילה לפני כן - ככה זה שיש תינוק בבית). הקרב השני היה נגד בחור מבית הספר של אלן מוהלר שהיה המורה של המורה שלי. בד"כ, בתחרויות מנסים למנוע מצב שבו בתי ספר שקרובים אחד לשני יתחרו אבל לא היתה לנו ברירה כי לא היו מספיק מתחרים. הקרב התחיל ושוב נסיתי לעשות שוט. הוא עשה ספרול קטן אבל עדיין אחזתי ברגל שלו. חוסר תשומת לב מצידי ופתאום הוא היה על הגב שלי. הוא לא הצליח לתפוס את הגב ולהכניס את הרגלים לאחיזה אבל מה שהוא כן הצליח לעשות היה לכרוך את היד שלו הייטב מסביב לצוואר שלי לחניקה. הוא ניסה שוב להכניס את הרגליים פנימה ואני נסיתי למנו את זה ממנו ולהאבק בחניקה באותו זמן. הרגשתי את החניקה מתהדקת אבל בגלל שלא היתה לו פוזיציה טובה הוא לא הצליח לגמור אותי. לצערי הוא הצליח לכרוך את היד מסביב לצוואר שלי בצורה טובה מאד ובסוף נאלצתי להיכנע כי הלחץ על הגרוגרת היה חזק וזה התחיל לכאוב. הוא הרפה מיד. בירכתי אותו על הניצחון והוא עלה לגמר. הקרב האחרון שלי היה על מקום 3. התחרתי נגד בחור מבוגר יותר ושוב נסיתי לעשות שוט. הוא ניסה לתפוס אותי בגליוטינה ונחלצתי ממנה די בקלות ולקחתי סייד מאונט. עליתי גם למאונט וניסיתי לחנוק אבל הוא התנגד. בשלב מסויים הוא עמד ואני הייתי על הריצפה ואז ניסיתי לעשות בריח על הרגל (לצערי אסור למתחילים לעשות היל הוק). הוא הצליח להחלץ מהבריח ונכנס לגארד שלי. משם עבדתי כמו נגד הבחור הראשון. תפסתי לו את הגב וחנקתי. ראיתי את היד שלו עולה לטאפ אבל הוא לא רצה להיכנע. עוד קצת לחץ בחניקה והוא נכנע. הבחור שצילם הבטיח לי עותק אז אני מקווה שאוכל לשים פה כמה קטעים. לשמחתי הוא היה עסוק ופיספס את הקרב שבו הפסדתי.

../images/Emo13.gif../images/Emo49.gif

כל הכבוד על התחרות. האם התחרויות הללו מתקיימות על בסיס קבוע? האם הקבוצה בה אתה מתאמן מוכוונת לתחרויות ע"י המאמן? מה אתה מעדיף: עבודה עם גי או בלי גי (לי אין נסיון בלי גי)? אגב, אני תמיד נהנה לקרא את מה שאתה כותב! תמשיך כך, רן.

zoti

New member
הרבה מועדונים גדולים עושים תחרויות

ובנוסף יש הרבה תחרויות גדולות שמאורגנות ע"י אירגונים. לפני שבוע התקיימה תחרות תחת הארנולד קלאסיק (תחרות הבודי בילדרז) ומשפחת גרייסי. ישנה תחרות שמתקיימת תחת אירגון הNAGA (תחרויות איזוריות וארציות). יש את הPAN-AM וכמובן שיש את האבו-דאבי שהיא התחרות היוקרתית ביותר (התקיימה במקור באבו-דאבי והיום בעיקר בברזיל). רוב המועדונים עורכים את התחרויות שלהם בערך באותו זמן בשנה. הקבוצה בה אני מתאמן עובדת GI וNO GI כשהכיוון הוא SPORT JIU-JITSU, NO GI GRAPPLING וMMA. החברה' שלנו אוהבים להתחרות וכשיש תחרות ששווה לסוע אליה הם מתארגנים ונוסעים 4-5 שעות (ליוסטון או אוקלהומה סיטי למשל). אני מקווה שעכשיו אני אתחיל להתחרות באופן קבוע. למעשה אני מחליף את התחרויות שעשיתי במואי תאי בתחרויות גרפלינג. בהתחלה אהבתי יותר עבודה ללא גי. זה יותר התאים לאופי שלי שמחפש פרקטיקה אבל היום אני אוהב את שתי הצורות באותה מידה. יש הרבה הבדל בין גי וללא גי. הגי מספק הרבה נקודות אחיזה וצורות חניקה שאינן קיימות בללא גי ואם נחשוב על זה, הגי הוא למעשה כל בגד עליון כמו מעיל ג'ינס או זקט עור. אפילו אפשר לחנו מישהו עם הטי שירט שהוא לובש.

tessen

New member
../images/Emo8.gif../images/Emo45.gif מזל טוב

גם להגיע
מהלילה ולנצח שני קרבות. כל הכבוד

tessen

New member
סטייה מהנושא אבל עדיין בג'וג'יטסו

באליפות אירופה האחרונה, לקחו מקום ראשון זוג ישראלים מחיפה (בעל ואישה). חוץ מחמש דקות בשש עם אושרת קוטלר, לא ראיתי תזכורת לזה בשום מקום. בכל מקרה גם להם מגיע כל הכבוד, חבל כשלא מדובר ב"סיכוי" אולימפי או כדורסל או כדורגל לא מתעסקים בזה בכלל.

והשמות הם...

1. אילן תורג'מן, אישתו גבי, וכן אלכס פיליפנקו: מקומות ראשונים באליפות אירופה בג'ו-ג'יטסו. 2. עידו פריינטה, צחי חליפקס ושלומי דיאנה: מקומות ראשונים באליפות עולם בפנקרטיון. 3. חיים גוזלי: התחרה ב-NAGA ללא גי, וזכה במקום שלישי בקטגוריה שלו. יש עוד? רן.

אלופי עולם נוספים בפאנקרטיון

אלדד שיף אלוף עולם במשקל עד 95 קילו לשנים 2000 , 2002 פעמיים ברציפות . בכר יוסי אלוף עולם במשקל עד 70 קילו לשנת 2002 שטטר דודו , מקום שלישי באליפות העולם לשנת 2002 כמובן בפנקרטיון . כהן חיים התגוננות רחוב

fusion boy

New member
מישהו יודע האם יש אתר רשמי ל

פנקרטיון בארץ או בעולם בכלל שאפשר לראות את החברה האלו? הבנתי שהם ממש טובים... הרצתי חיפוש כבר בגוגל שלא העלה שום דבר על החברה האלו...

COGAN BENY

New member
זה קשור לפנקרס שיש ביפן?

יש זירה בשם דומה ביפן, כשבס רוטן ההולנדי פראנק שמרוק היו פעם אלופי עולם.

nage

New member
האישה היא גבי תורג'מן והיא

נתנה ראיון בעושים ספורט בגל"צ שבוע שעבר, היא לא הרבה זמן אחרי לידה ועדיין מניקה, וגם הגיעה מקום שני באליפות הארץ.... לגברים

fusion boy

New member
מזל טוב מכול הלב!!! אני מקנא...

תמשיך לכתוב ותעלה תמונות כשתוכל...

מטאטא

New member
כל הכבוד!

אני ממש נהנה לקרוא את הדיווחים שלך. אתה יודע לתאר בצורה מאוד בהירה את ההתרחשויות בקרב, וזה ממש כיף. לפי דעתי זה גם מראה שיש לך פרספקטיבה טובה על מה שאתה עושה- אתה מבין את המהלכים וחושב עליהם. keep up the good work

למעלה