תחרות הפלמנקו

או ריסה

New member
תחרות הפלמנקו

גם פה יש פוליטיקה? בחירות נעשות מתוך מניעים אישיים ולא מקצועים?

isabela1

New member
תחרות

בתחרות של קרן עדי יש ללא ספק פוליטיקה ! היום לאחר שנודע לי על תוצאות השלב ה1 התברר לי לחלוטין שמדובר אך ורק בפוליטיקות מגעילות של התחרות הזאת .

או ריסה

New member
בחורה אחת נפסלה שם

רק בגלל שהיא תלמידה של מורה מסויימת. קצת מוזר לי שילדות בנות 18-17 מועדפות על פני בוגרות ומקצועיות יותר. האפ הפלמנקו הופך למשהו זול?

isabela1

New member
תחרות

יש לי הרגשה שאני יודעת על איזה מורה את מדברת ,ואני מסכימה איתך לחלוטין ! העניין הוא שפיגורות הפלמנקו (אם אפשר באמת לקרוא להן ככה) מתקשות לפרגן למורות או לרקדניות אחרות שהן הרבה יותר מוצלחות מהן ובעזרת כל מיני פוליטיקות מלוכלכות הן לא מאפשרות לרקדניות הבאמת מוצלחות והטובות לנצח. חבל!!! התחרות הזו הפסידה כמה רקדניות טובות שהיו יכולות להופיע על הבמה

Gods Wave

New member
אוי זה נשמע כל כך מגעיל...

ודווקא ההרגשה שאני קיבלתי מהחלק של עולם הפלמנקו הישראלי שאליו אני נחשפתי היתה כל כך אחרת... טוב, לפחות המורה שלי תמיד מפרגנת, רוצה שנחשף לכמה שיותר מורות... אז כנראה שגם בעולם הזה יש ליכלוך. :\

La Vela

New member
זה בגלל

שהמורה שלך היא בחורה מדהימה שמעבירה לכם דברים שהם הרבה מעבר כבר מגיל 0 ואני הייתי עדה לכך ולכן את אולי לא נחשפת למה שקורה במקומות אחרים בכל אופן אני מקווה שתמשיכי בגישה שלה ותשתדלי לא הלכנס באמת לזה כי סה"כ יש לך פוטנציאל חוץ מזה לא הבנתי מה קרה שם

esperanza1

New member
סתם שאלה... לאו ריסה

מתוך סקרנות, ואת לא חייבת לענות - השתתפת בתחרות?, ועל איזה מורה מסויימת את מדברת?

או ריסה

New member
אני לא השתתפתי בתחרות...

ואני לא רקדנית, אבל מן הסתם, את בטח יודעת על איזה מורה אני מדברת. כמו שאמרתי ואני חוזרת שוב, יש כאן פוליטיקה שלא מכבדת את הקרן.

La Vela

New member
אל תקחי ללב

אם היא באמת כל כך מוכשרת , מעולה וכמהה להעמיק לימודיה בתחום הפלמנקו, אז הפונדסיון של כריסטינה הרן ( האקדמיה לפלמנקו שנותנת את המילגות ללימודים בספרד ) זה לא המקום שהיא תרצה ללמוד בו באמת. מה שיותר סביר הוא שהיא תמצא שהרמה שם לא מספיק גבוהה, תהייה מוגבלת לסגנון ומסגרת, תיתקל שם בפיתוחים משוכללים של עולם הפוליטיקה וגם במורים שיגרמו לה לבכות. כמובן שאם זה בשביל התהילה או הכסף, אז זה משהו אחר תאמינו לי קטעים
כל שנתיים חוזרים אותם הפיזמונים והמירמורים על התחרות אבל בד בבד כולם נושאים עינייהם אליה בתקווה כשער לעולם האפשרויות הבלתי מוגבלות והגשמת החלומות אני מאחלת לכל אחד שהפלמנקו באמת בנשמתו, לחרבן על הכל ושתהייה לו את האפשרות לעשות זאת בעצמו, ללמוד, להתעמק, להבין ולהרגיש מהו באמת הפלמנקו. לחיות ולחוות את התרבות שמזינה אותו זה כולל גם תיסכולים ואכזבות בדרך. ולבסוף לדעת להעביר את זה הלאה בצורה הכי טהורה שיש זה קשה

או ריסה

New member
הבחורה שאני מדברת עליה

מוכשרת מאוד ומבחינתה הפלמנקו הוא לא רק ריקוד אלה תרבות שלמה.

din111111

New member
תפסיקו עם חוסר הפרגון המשווע הזה..

אין לי מושג מי את, אני בדר"כ לא משתתפת בפורומים, הגעתי לאתר במקרה..קראתי את ההודעה שלך (או יותר נכון התמרמרות)..ואיני יכולה שלא להגיב. אז ככה: יש גיל מינימום להשתתפות בתחרות (17)וכנראה שמי שהכתיב את החוקים ידע מה הוא עשה. העניין הוא לא הגיל אלא התרגיל... אם תעברי ברפרוף על הודעות הפורום הזה תשימי לב שאין כאן שום התייחסות לביצוע של הבנות אלא לגילן, מורתן וכד'..הסיבה היא ששתי הבנות הנ"ל שעליהן כולם מדברים נתנו ביצוע שעוד לא נראה כמוהו בתחרויות קודמות ועל כך אין וויכוח, אז גם אם (לטענתך ) יש שיקולים פוליטיים בהחלטת השופטים (מה שמאוד לא נכון) הבמה לא משקרת והבנות הוכיחו עצמן מעל לכל ספק ומכאן שלמורתן מגיע את כל הכבוד ולא החוסר פרגון והקנאה שמשתמעת מכל הפורום הזה.

isabela1

New member
מי שחושבת שיש פה קנאה

אז רצוי שתדע שהיא טועה לגמרי,כנראה שאין לך מושג בכלל איך מתנהלות התחרויות של קרן עדי משום שאם באמת היה לך מושג קלוש לא היית אומרת שאין שיקולים פוליטיים בתחרות כי שקר גס! הבמה אומנם לא משקרת אבל השופטים כן איך את בכלל יכולה לאמר על הבנות שעלו לגמר כמי שהוכיחו את עצמן בכלל ראית את הבנות שלא עלו לגמר והגיע להן לזכות? כנראה שלא כי אם היית רואה אז היית מבחינה בהבדלי הרמה התהומיים בינהן לאלה שעלו ולא היו ראויות לכך . ההבדלים הם כ"כ עצומים שמי שיגיד שלאותן בנות מסוימות הגיע לעלות לגמר ולא מדובר בפוליטיקה משקר לעצמו. לידעתך אין כאן שום חוסר פרגון או קנאה יש פה זעקהנגד העוול ולחוסר צדק שנעשה לאותן רקדניות כשרוניות כי זה ממש נורא לדעת שהשחיתות נמצאת גם בתחרות הזאת.

Zidan de Toledo

New member
תחרויות, שחיתויות ואנטישמיות

אני לא חושב שיש לנו הזכות לשפוט כיצד מתנהלות התחרויות של קרן עדי, ועוד להכריז שיש שם שחיתויות. האם ידוע מה הקריטריונים? האם כולנו אובייקטיבים? או שמא - שהו מוטיב חוזר, כאשר מישהו מקורב אלינו שאנחנו בטוחים בניצחונו מפסיד - אז כדרך פלא, כמו באירווזיון - כולם אנטישמים ובקרן עדי יש שחיתויות?? ראיתי את שלב ב' של התחרות, והבנות היו מוכשרות והקרב היה קשה.גם הבן שלא עלה לגמר היה מוכשר והגיע לו , ולא עלה. הרמה בתחרות הזאת עולה מפעם לפעם ומטבעה של תחרות יש מנצחים ויש מפסידים.אני חושב שכ ו ל ם ניצחו, כי העבודה הקשה של שנה אחורה לא תרד לטימיון, וצריכה לתת תנופה. מה גם שההיסטוריה מלמדת שדווקא רקדנים שלא זכו בעבר, מככבים היום ועושים חיל..כך שהכל תלוי בהם.

Zidan de Toledo

New member
מודה בהחלט!

כנראה שלא הבנת את ההשואה שעשיתי, אנסה להסביר שוב, ביתר פשטות: שישראל (מדינה מקורבת לנו ללא ספק) מגיעה למקום האחרון או אחד לפניו בתחרות הארוויזיון, למחרת דעת הקהל ברחוב תהיה - 'השופטים היו אנטישמיים' או 'זה קרה כי אנחנו יהודים'. בתחרות קרן עדי, מי שהכיר מתמודד שלא עלה מיד יבוא ויגיד ' המשחק מכור' וכו'. עכשיו, ייתכן ויש דברים בגו, אבל נאמר כבר קודם שכנראה קצת מזה נמצא בכל מקום, ולא צריך לבוא ולהעצים ולהגזים את העניין, בטח שלא אחרי הפקה כזו גרנדיוזית. ידוע לך במה מדובר להרים כזה פסטיבל, על הופעותיו סדנאותיו ותחרויותיו?? האם היית מעדיפה לבטל אותו קליל?? נראה לי שלא. אז יישר כח לקרן עדי ומנהליה, וכל הכבוד! נתראה בעוד שנתיים..

פופוליטיקה

אני אומנם מתחום הגיטרה, אבל אני יכול להעיד שבכל מקום, תחרות, מוסד אקדמי, קרנות מלגות וכו', יש טונות של פוליטיקה. תמיד נורא נזהרים שלא להעליב את המורה הזאת והזאת כדי שלא יהיה חרם יותר מאוחר, ואפילו אם הדברים לא נאמרים מפורשות, על פני השטח זו האווירה. איני מתייחס כרגע ספציפית לארוע המדובר אבל אם זו האמת, הדבר לא מפתיע כלל ועיקר. כך היה וכך לצערי ימשיך להיות...

La Vela

New member
סיפורי תחרויות

בספרד יש מספר תחרויות בשנה בדרך כלל התחרויות הללו משויכות למקום: עיר , כפר או חבל ארץ כגון CORDOBA שזו הגדולה והחשובה מכולן בעיר קורדובה LA UNION( שם של עיר ) שמתקיימת באזור המערבי של אנדלוסיה הנקא לבנטה ומשם צמחו כל מקצבי וסגנונות השירה של המכרות ( זהו אזור של מכרות ) בתחרות זו חייבים להציג סגנונות אלה : טרנטוס, מינרה , קרטחנה, מלגניה, טרנטה ועוד. CERTAMEN FLAMENC שהיא בכלל תחרות כוריאוגרפיה במדריד ועוד תחרויות שונות ומגוונות בערי ספרד בסידרי גודל שונים התחרויות בספרד אינן מגבילות את המשתתפים בגיל. בתחרות בקורדובה ראיתי משתתפים גם בתחום המחול בטווח גילאים להערכתי 17-40 וכן יש שם פרסים במספר קטגוריות כך שאין רק זוכה אחד. בתחרויות בספרד מעבר לכך שלא קיים המושג פלייבק כמובן אין כזה דבר ריקוד חובה( נו קצת התחשבות בצופים שצריכים לראות הכל שוב ושוב ). גם שם לא חסר פוליטיקה מסתבר. בקורדובה תמיד יש לפחות זוכה אחד, בן או בת העיר, באחת מהקטגוריות וגם שם מאחורי הקלעים יש רחשים ובלגנים. בשנה שעברה זכו כמה בנות שפשוט רקדו זועה ברמות. אחד המורים שלי שאני מאוד אוהבת השתתף בתחרות LA UNION , הגיע לשלב הגמר אך לא זכה. שנה לאחר מכן מתקשרים אליו מנהלי ומארגני התחרות ומבקשים ממנו שיבוא להתחרות שוב ....הוא אמר להם שהוא לא מוכן לעבור שוב את כל השלבים המקדימים אז "העבירו" הלאה ישר לגמר והוא מן הסתם זכה במקום הראשון ביחד עם עוד בחור. חה ! נו ???? יותר מזה.

או ריסה

New member
מעניין שפה שמים דגש

על הגיל? כאילו רק ילדות עשרה מתאימות לתחרות? מוזר!

למעלה