למה לא בעצם?
אני מאוד אוהבת את התוכנית ושומעת עליה הרבה ביקורת שמתחלקת לשתיים: 1. ריאלטי זה לא מתאים לילדים ולא יפה לחשוף אותם ככה. לדעתי זה קצת הגזמה ואין פה ממש תוכנית ריאלטי שנכנסת לחיים אבל לפחות את הביקורת הזאת אני יכולה להבין. 2. הביקורת השניה אומרת ש"אסור להכניס ילדים ללחץ ואין מה לתת להם להתחרות בכלל" והאמרה הזאת פשוט מכעיסה אותי עד אין קץ. מי שבעד לעטוף ילדים בצמר גפן, להגיד להם רק כמה הם מושלמים, לעולם לא להעמיד להם שום אתגר, תחרות או משימה קשה... מגדל פה דור של אנשים חלשים שלא ידעו לרוץ אחרי הדברים החשובים ולא ידעו לעמוד בתנאיי לחץ. ילד צריך לחוות הצלחות וכשלונות, מחמאות וביקורת, אחרת איך הוא ילמד את הערך של עצמו? איך הוא ילמד להסתדר בחיים? ובנימה אישית יותר - אני לומדת באחת מהפקולטות היותר "נחשבות" בארץ, ואני מוקפת באנשים מדהימים שמגיל קטן עסקו במוזיקה, ספורט ותחביבים נוספים שהיו מאתגרים, תחרותיים, קשים ומתגמלים מאוד. אני עצמי עסקתי בספורט תחרותי מגיל צעיר שכלל לא מעט תחרותיות, ולא מעט לחץ. אין לי ספק שאני בן אדם חזק יותר בזכות זה והגעתי לאן שהגעתי בחיים לא מעט בזכות החוויות אי שם בגיל 8 מול קהל גדול עם פרפים בבטן ותקווה בלב. ילדים הם לא כאלה שבירים ומסכנים, וההופעות המדהימות של הילדים בתוכנית רק מוכיחות את זה! (במיוחד מרגש לראות איך ילד שקצת הפקשש לו בהתחלה ממשיך ועושה ביצוע מדהים).