תחפושת לפורים

שםזמני21

New member
תחפושת לפורים

שלום,
זאת פעם ראשונה שאני נחשפת לפורום הזה..ואני שמחה שגיליתי אותו...
יש לי שאלה /התייעצות...ואני מקווה שתוכלו לעזור לי...
הבת שלי בת שלוש וחצי "מאוהבת" בתוכנית סמי הכבאי...כל מה שקשור לנושא מלהיב אותה..כשהתחילו לדבר על פורים בגן היא חזרה הבייתה נרגשת והודיעה לי שהיא רוצה להתחפש לפני...{עכשיו ההסבר למי שלא מכיר: פני היא דמות בסמי הכבאי,היא כבאית אישה...אבל לבושה כמו כבאי...:} בהתחלה התגובה הראשונה שלי הייתה..מה פתאום אין מצב...זה תחפושת של בן..ואת בת..
ואז היא ממש התבאסה..ואני כל כך הצטערתי שאמרתי לה את זה...ואז היא אמרה טוב אמא אני אתחפש לסינדרלה...ואז למחרת שוב היא חזרה על זה שהיא רוצה להתחפש לפני ויהי מה...בקיצור...
מה דעתכם? יש לכם רעיון איך אני יכולה לגרום לתחפושת להראות אולי קצת של בת...?חברה הציעה לי לשים לה חצאית כחולה... הבעיה היא שאין להשיג תחפושת של פני אלא רק סמי הכבאי (למרות שזה בעצם נראה אותו דבר...)
סליחה על האורך והבילבול אשמח לעזרה....
אני מצרפת תמונה של הדמויות המדוברות

דינדון5

New member
מה שהילדה רוצה

אני בעד מה שהילד רוצה ...כמובן אפשר להציע להם עוד רעיונות על הדרך
אבל אם היא מתעקשת למה לא לשמח אותה התחפושת נראית בדיוק כמו של הבן אז אם את רוצה שזה יראה בת פשוט שימי לה טייץ צהוב וחצאית מטוטו כחולה ותוסיפי את החולצה המקורית של התחפושת ותקני לה פאה בלונדינית קארה כמו של השחקנית נראה לי שבסוף זה יצא מהמם !!!
&nbsp

KarinDi

New member
באמת?!?!

אפילו בפורים?! מה איכפת לך אם זה תחפושת של בן?!?! אחיין שלי, אגב, ביקש להתחפש לפני...והבת שלי (שמעודה לא ראתה סמי הכבאי, וגם אני לא...) ביקשה להתחפש לאהרון והעיפרון הסגול. אז מה?! מצטערת, נגעת לי בנושא רגיש של בנות-בשמלות-וורודות-בנים-בבגדים-כחוליםאפורים.
אני הייתי זורמת עם התחפושת כמו שהיא. לא בטוחה שממש צריך לקנות תחפושת מוכנה- מכנסיים צהובים (טייץ או טרנינג, לפי מזג האוויר), חולצה כחולה קצת ארוכה, חגורה, וקסדה של כבאי שאפשר לקנות ב-2.5 ש"ח.

50 X

הילדה בת שלוש, היא רוצה תחפושת, איך בדיוק היא מאיימת על שלמות החברה?!

דינדון5

New member
דעה שלי :

בואו לא נשפוט אחד את השני ובוא ננסה להבין אחד את השני ישנם הורים שקשה להם להתמודד כשהילד רוצה להיות דמות אחרת שהיא בן או ההפך.....אז במקום לשפוט אפשר לייעץ איך אפשר להפוך או להשאיר את התחפושת שגם הילד ישמח וגם ההורה ידע שזה לא סוף העולם ... ..לי יש בן אחד בין שלושה בנות הוא בן חמש וכשהבנות משחקות בברביות הוא משחק איתם כמובן בדרך שלו ועם אבירים ליד אז במקום להילחץ אני שמחה שהם יודעים לשחק ביחד ולא קרה כלום עם הוא מחזיק ברבית

גם אני ישר אמרתי נו מה.שטויות...אבל מצאתי פתרון אחר לעזור לאמא שקשה לה להתמודד אני אוהבת את כולכן וקארין אוהבת ללמוד ממך דברים לא להיפגע ממני פשוט לא בא לי שהפורום הזה יהפוך לשיפוטי אלא לעזר ותומך

מסכימה איתך לגמרי בעניין השיפוטיות

אשתדל להתנסח באופן פחות שיפוטי להבא!

אני כן חושבת שההפרדה המלאכותית (זאת נראית לי עובדה, אני לא חושבת שזה שיפוטי) בין בנים לבנות היא בעצמה שיפוטית באופן מאוד פוגעני, לא מתוך כוונה רעה (כן כוונה רעה של חברות מסחריות, לא של ההורים שנופלים לה קורבן) אלא דווקא מפני שהיא כל-כך נפוצה ולכאורה ברורה-מאליה. כדי שלא ליפול לניסוח פוגעני אתייחס לכולנו כחברה, ולא לילד או להורה אלה או אחרים - אין ספק שמניעה של לבישת בגד מסוים בגיל קטן מפני שהוא שייך למגדר "הלא נכון" היא בעלת השלכות עצומות להמשך חיי הילד/ה - העובדה היא שאותו הורה, שמבקש למנוע התלבשות כזו, מושפע באופן עמוק מאוד מה"איסורים" הללו, עד שנדמה לו שיש בגדים "אסורים" לילדים קטנים. וודאי שההשפעה של גישה כזו על ילד/ה קטנ/ה מועצמת פי כמה.
אחרי שאמרתי זאת באופן כללי, אין לי שמץ של ספק שהאם הספציפית שהתייעצה כאן רוצה אך ורק בטוב ביותר לבתה, וכמובן שזכותה להחליט כרצונה איך לחנך אותה ואיך להלביש אותה.

דינדון5

New member
מסכימה איתך

ועכשיו כשזה נהפך לנושא שיחה בכללי ולא בהקשר שיפוטי ספציפי למישהי שמתייעצת ,זה אפילו מעניין השיחה הזאת ..

למעלה