תחנות רדיו מלבנון - כל הפרטים

benesh

New member
תחנות רדיו מלבנון - כל הפרטים

גדלתי על התחנות באנגלית משם - אין עליהם חבל שכיום קצת קשה לקלוט אותם תחנות דוברות אנגלית ----------------------- Radio One - בעבר נקלט בצפון ב-105.1 ,לפי דעתי כיום היה ניתן לקלוט ב-105.5 אם רשת ג' לא היתה עולה על התדר כרגע אפשר להאזין דרך האתר שלהם http://www.radiooneglobal.com/ Mix FM - תחנת הדאנס ,ניקלט לפעמים ב-104.4 אבל רדיו ללא הפסקה צפון משבש את הקליטה מ 104.5 http://www.mixfm.com.lb/ NRJ - תחנה לבנונית מקומית ששיכת לרשת העולמית (תחנת האם בצרפת) - נקראה בעבר RML לפי ההבטחות מהאתר - יש סיכוי שנשמע אותם בצפון http://www.99fm.com.lb/ תוספות הערות שאלות יתקבלו בברכה

היי איך אפשר להאזין להם אונלין

היי איך אפשר להאזין להם אונלין בלי האתרים שלהם כי צריך להירשם שם יש איזה אתר רדיו שקולט את הערוצי הרדיו השונים המשדרים מלבנון ומה קורה במצרים איזה תחנות יש שם חוץ מרדיו 104.2 המשדרים משם איזה תחנות עוד באנגלית ומה קורה בסוריה איזה תחנות יש להם שם וירדן.

benesh

New member
תחנות רדיו מירדן

Beat FM - www.mybeat.fm - 102.5 FM - Amman Greater,Zarqa,Madaba ------------------------------------------------------------------------------------------------ Radio Jordan FM - 96.3 FM-Amman Greater,Zarqa,Mafraq 99.7 FM-Aqaba 90.9 FM-North(Ajlun,Irbid,jerash,South of Syria,cyprus,Jordan Valley) ------------------------------------------------------------------------------------------------ Play FM-www.play.jo-99.6 FM-Amman ------------------------------------------------------------------------------------------------

olli3

New member
מנהל
שכחתם הרבה תחנות+פירוט מצרים

אז בואו ונתחיל ממצרים יש רק את NAGOOM FM בתדר 100.6 ואת NILE FM בתדר 104.2. שתיהן באותה בעלות והן התחנות הפרטיות היחידות במצרים. הראשונה משדרת בערבית בלבד והשנייה באנגלית בלבד. לגבי שידורים של רדיו מצרים בארץ השידורים נקלטים בAM בתדרים שונים ובFM בעיקר בימי שרב. בכל אופן רדיו קהיר באנגלית וצרפתית משדר בתדר 95.4 (זהו התדר הרשמי). בתדר 94.1 ישנו שידור לא איכותי, רמת הדציבלים חורגת ברמות גבוהות ביותר ולא ניתן להבין מה בדיוק משודר. התדר נקלט היטב באיזור הדרום והשפלה (שידור מונו) אמנם לא בימי שרב אך בימים חמים ובעיקר בשעות הבוקר הערב והלילה. לגבי ירדן נשכחה התחנה MOOD FM בתדר 92 תחנה שמשדרת מוסיקה משנות ה-70 עד היום. לא תחנת להיטים אלא תחנת סאונד טראק של להיטי נצח, בעיקר שירים שקטים, שירי פופ/רוק. תחנה פרטית נוספת מירדן שנקלטת באיזורים נרחבים בארץ היא FANN FM המשדרת בעיקר מוסיקה ערבית עכשווית ומודרנית (פופ/היפ הופ/רוק) ובשעות הערב ישנו MIX של ערבית ואנגלית. תדרי התחנה: בעמאן נקלטת בתדרים 104.2 ו102.1 תדרים אלו נקלטים גם בירושלים, המרכז והשפלה. באיזור הצפון בתדרים 94.3 ו91.3 ממסר נוסף קיים בתדר 94.3 מקארק והוא נקלט אך לא באיכות טובה באיזור בית שמש, קרית גת ואזורים מזרחיים באיזור הזה. בתדר 94.7 מטפילה נקלטת בתחנה בכל איזור הדרום כולל באר שבע עד איזור להבים, קרית גת וכן באיזור ים המלח, ערד, דימונה, וחלק נרחב מהערבה. בתדר 91.1 מעקבה ניתן לקלוט את התחנה באילת וישובי האיזור בחבל אילות. לגבי לבנון: רדיו 1 נקלט בתדר 105.1 באיזור הגליל העליון ואצבע הגליל. לעומת זאת התדר 105.5 לא יקלט ביום יום בצפון הארץ ללא קשר לשידורי ג' מחיפה. מכיוון שתדר זה מיועד לאיזור צפון לבנון ומרכזה. רדיו דלטה (Radio Delta Lebanon) עוד תחנת TOP 40 (להיטים) המשדרת בתדרים נרחבים ונקלטת גם בקפריסין וירדן ( על פי האתר). רשימת תדרי רדיו דלטה על פי האתר: 102.0 Mhz Beit mery 102.0 Mhz Shouf, Terboul 102.0 Mhz Tyr, Deir El Ashayer 101.7 Mhz Fatqa, Tarchich 101.7 Mhz Tripoli, Nabatieh 101.9 Mhz Saida, Akroum תחנה נוספת היא: Sawt El Ghad - Voice of Tomorow שמשדרת ללבנון, ירדן, סוריה, בחרין ואוסטרליה. משדרת בעיקר תכנים בידוריים לצד חדשות ותוכניות מוסיקה. הנה רשימת התדרים: Sawt El Ghad radio Lebanon 96.7 MHz & 97.1Mhz www.sawtelghad.com Syria 97.1 MHz Australia 1620 KHz www.sawtelghad.com.au Jordan 101.5 MHz www.sawtelghad.com.fm נקלט באיזור ירושלים, משדר בעמאן Bahrain 94.8 MHz תחנת בת בערבית מסוריה: Al Arabia FM, Syria Syria 99.9 MHz . תחנה נוספת בשם: Radio Free Lebanon משדרת בתדרים: 102.3,102.5 ו 102.7. מזכירה בלוח השידורים שלה תחנות אזוריות מסוימות אצלנו. בשעות היום בעיקר חדשות וענייני היום, בשעות אחר הצהריים, הערב והלילה מוסיקה חדשות מהטלוויזיה הלבנונית המצליחה ביותר LBC. משדרת בעיקר בערבית ושומרת על קו דמוקרטי ואנטי מלחמתי (מן תחנת כל השלום). רדיו Sawt El Muzika המשדרת בתדרים הבאים: Beirut & Mount Lebanon: 106.5 & 106.9 FM Bekaa: 106.5 & 106.9 FM South Lebanon: 106.7 FM North Lebanon: 106.7 FM Syria: Damascus/Daraa/Soueide/Kounaitra: 106.5 FM Homos/Tartous/Lazkia: 106.7 FM Jordan: Arbad/Moaan/Jarash: 106.5 FM Cyprus on 106.5 & 106.9 FM Egypt: 106.5 FM Turkey: 106.5 FM התחנה משדרת שידורים הדומים לרדיו ללא הפסקה, תוכניות יעוץ, תוכנית ספורטף סקירת תרבות, תוכניות מוסיקה ובידור והכל באנגלית. FAME FM בתדרים 99.5 ו99.9. תחנת מוסיקה TOP 40 המשדרת דאנס, פופ, רוק, R’N’B... nostalgie היא תחנת מוסיקה נוסטלגית המשדרת בעיקר בצרפתית שירים משנות ה60,70,80 בתדרים 88 FM ו87.7 FM. Radio Orient תחנה המשדרת בצרפתית וערבית לכל לארצות שונות העולם. מלבנון בתדר 88.7 לצפון לבנון ודרומה ו88.3 לבירות. רדיו אוריינט נקלט גם בארץ בתדר 88.3 באיזור ירושלים והמרכז, בעמאן, בדמאס (ירדן),סוריה בתדר 88.3 מעמדת שידור דיר אל אחר. במצרים בתדר 88.3 מאלכסנדריה. Radio Voice of Lebanon משדר בתדרים 93.3 ו93.4 מבקה לאיזור מרכז לבנון וצפונה ולאיזור דרום לבנון (הנקלט גם בגלילי העליון) בתדר 93.6. התחנה משדרת בערבית בעיקר חדשות וחדשות עולם המועברות על ידי הרדיו הקנדי וRFI רדיו צרפת אינטרנשיונאל. נקלט גם בתדר 873 AM אך ברוב ישראל נקלט רדיו דמשק באותו תדר ממש. Voix de la Charite/Radio Charity משדר בתדר 105.8 (אין לי פרטים אם נקלט בארץ). משדר תוכניות דת בצרפתית ואנגלית. נחזור לירדן, בתדר 97.1 קיימת תחנת ahlen fm המשדרת מוסיקת להיטים אירפואית באנגלית. אין בתחנה כמעט דיבורים והיא יותר מזכירה את סוף השבוע של 99 ESC רק יותר קצבית. נקלטת באיזור ירושלים (משדרת בעיקר לעמאן). רדיו ירדן בערבית בתדר 99 FM גם כן נקלט בירושלים. בהזדמנות אפרט את התחנות הנקלטות מקפריסין בעיקר באיזור הצפון ובימים חמים מגיעות לכל הארץ כולל הדרום.

mbarak2

New member
עם היד ללב...

כל הכבוד לך על השקעתך במידע שציינת. אני בכל אופן קראתי את הדברים בהתעניינות רבה ואף אנסה להעזר בה. מקווה שתעביר חומר נוסף בתחום הנ"ל. אגב - שכחת לציין תחנה נוספת מלבנון - NRG סניף לבנוני של רשת הקיימת במדינות רבות באירופה. תחנה שבאה במקום - RML שהיתה קיימת על התדר הנ"ל(99 FM) לפחות 25 שנה. ואחרון חביב - מיקס FM שלגביה אין לי הרבה מידע.

benesh

New member
תיקונים ותוספות

olli3 צר לי לבשר לך אבל FAME FM לא קיימת יותר למרות שהאתר שלהם באינטרנט לא ירד במקומה יש את Melody FM באותם תדרים שהיא דיי דומה לרדיו Sawa, שירים באנגלית ובערבית תחנה נוספת באותו סיגנון -אנגלי ערבי - Pax Radio - מלבנון- קלטתי אותה במשך חודש בלבד ב-103.4FM דרך אגב אני לא מצליח לקלוט יותר את רדיו 1 ב-105.1 אבל אולי זה רק אני ורק להדגיש רדיו דלטה משדרת שירים בערבית - בכלל תחנות בערבית מבחינתי פחות אטרקטיביות תודה על התגובות

kalil

New member
99FM בירושלים

לא קולטים את ahlen fm אלא את 99ESC בצורה חלקה ביותר

olli3

New member
מנהל
לkalil כנראה בגלל המזג האוויר החם

כי במהלך השנה התחנה כן נקלטת, ו99 ESC לא. אני בבאר שבע קולט בימים החמים האלו גם את 99 גם את רדיוס, אמצע הדרך, קול חי מידי פעם ואת לב המדינה אני קולט תמידית ללא קשר למזג האוויר בתדר השפלה והדרום 93.3 לגבי 91 רק בימים חמים וכן גם לגבי פרוויה 89.1. רדיו ירושלים ב89.5 לא תמידי ולא תלוי במזג האוויר. שאר הסקאלה אלו ארציות בשלושה תדרים שונים (תדרי מרכז, תדרי באר שבע ותדרי מצפה רמון) כך שאם משדר בדרום נופל עוברים לתדר מרכז וכל עוד לא נכנסים לחניון או תחנת דלק הקליטה סבירה עד משביעת רצון. חוץ מארציות נקלטות כמבון דרום ב97 וגם ב95.8 ודרום 101.5. שאר התחנות הן פיראטיות דתיות, פיראטית רוסית (משדר בבאר שבע), פיראטיות מהפזורה הבדוואית, תחנות שונות מהרשות מעזה+חברון, וכמה תחנות ירדניות כגון FANN FM ורדיו סאווה ירדן, ממצרים בימים חמים וכך גם מקפריסין.

kalil

New member
ל olly

עשיתי אבט"ש באוגדת איו"ש ליד רמאללה. שבוע הייתי שם ושבוע קלטתי את 99ESC בצורה חלקה ביותר גם בתדר 99 FM וגם 105.2FM זאת היתה גם התחנה היחידה מאזור תל אביב שנקלטה שם. עוד קלטתי כמובן את רדיו ירושלים, RAM FM, ופה יש הפתעה: רדיו אמצע הדרך, רדיו קול רגע ורדיו דרום את גלגל"צ קלטתי על 107FM בצורה די טובה לעומת 93.9 התדר של ירושלים שלא היתה קליטה בכלל

olli3

New member
מנהל
קישור לרשימת תחנות שכנות

האתר הזה עבר עדכון לפני יומיים ולכן כולו הושבת. היום הוא שוב על הרגליים אז הנה קישור לרשימת תחנות+אתרים של תחנות רדיו מהשכנים וממדיניות ערביות במזרח התיכון. נ.ב לא כל הרשום מעודכן.

kalil

New member
תראו איזה קטע

http://www.radiostrike.com/123ticket.htm רדיו מלבנון. צריך לשלוח SMS כדי לשמוע את הרדיו דרך האינטרנט ל 10 ימים. רדיו בתשלום בעצם. WTF? ועוד דבר, חפשו את ישראל שם

mbarak2

New member
olli3...

האם יש אתר באינטרנט לרדיו קהיר המשדר באנגלית ובצרפתית?

olli3

New member
מנהל
כן ולקח לי המון זמן למצוא אותו..כנס

השם הערבי של Radio Cairo הוא : Al-Bernameg Al-Orobi בכל אופן האתר הרשמי של התחנות של רשות השידור המצרית הוא בערבית אז לא הצלחתי להבין על מה מדובר. אבל הנה קישור דרך אתר חיצוני. אומנם יש אתר באנגלית של רשות השידור המצרית

olli3

New member
מנהל
מצאתי את האתר של רדיו קהיר 95.4

כבר כמה שנים שאני מחפש את האתר הזה. וואלה אם לא היית מדרבן אותי לחפש אולי גם אף פעם לא הייתי מוצא אותו
הנה קישור

למעלה