תחליפי סידן

summer777

New member
תחליפי סידן ../images/Emo53.gif

שלום לכולם בני בן שנתיים פלוס, ומסרב בתוקף לאכול מוצרי גבינה לכל סוגיהם ובקושי שותה חלב. יש עצות מה אפשר להכין כתחליף סידן? הוא מאוד אוהב מאפים ולחמים למיניהם. תודה רבה סאמר

לקרוא לזה אחרת

לתת לו פשטידת גבינה, בוארית גבינות, חביתה עם חלב, רק לא להזכיר את שמות מוצרי החלב, אלא לקרוא לזה פשטידה, בואריה, חביתה.

sher019

New member
יש הרבה סידן בחלב שקדים,בטחינה,בחלב סוייה,ו-

- לילדים,יש להשיג חלב סוייה בטעם בננה,מאוד טעים , נמכר במיכל קרטון קטן,ומכיל הרבה סידן.(יש להשיג כמעט בכל סופר וגם בכל בית טבע)., כמו כן, ממרח סרדינים עם העצמות - כמובן,לאחר שמועכים היטב לתערובת של ממרח חלק. ויטמין סי מסייע לספיגת הסידן בגוף,לכן יש לשלב מזונות עם סידן ועם פרי הדר שעשיר בויטמין c. וגם סידן יש בפשטידה עם כרובית, וגם לחם: יש להשיג לחם מועשר בסידן, וגם קרקרים של "אסם" שגם הם מועשרים בסידן, כמו כן, ממרח שקדים :מורחים על הפרוסה לאחר שמערבבים את ממרח השקדים עם מעט דבש,יש בו הרבה ויטמינים ובמיוחד סידן וחלבון, ובנוסף, אם את מבשלת כרוב ממולא,בכרוב יש המון סידן., כדאי להתייעץ עם רופא הילדים,על אבקה שאפשר להוסיף למזונות או טבליה של סידן (מתמוססת), שאפשר לשלב בשתיה. הירקות העשירים בסידן : כרובית, ברוקולי, כרוב, שעועית צהובה וירוקה, ארטישוק, פירות הדר, תאנים, משמשים יבשים, שקדים, אפשר גם לנסות להכין לה שייק על בסיס משקה סויה מועשר בסידן עם פירות. גם טחינה עשירה בסידן, (בגדול,עדיף להתייעץ עם דיאטנית ועם רופא/ת הילדים שלכם). .

יש המון דברים אבל בעיקר את

צריכה לתת לו דברים מזינים, טחינה, סילאן, מכילים המון המון סידן, גם אגוזים, שקדים למינהן.פירות יבשים, ירקות ירוקים למינהן בעיקר עלים כגון חסה וכרוב, זרעי ואגוזים , טופו, דגים משומרים. עדיף אולי לעשות לו פשטידות עם גבינות, אם הוא אוהב מאפים, לנסות טוסטים שונים, תנסי לתת לו סוגים שונים של מוצרי חלב, גמדים וכאלו, תגידי בדקת רגישות לחלב? אולי זה מפריע לו? בכל אופן הייתי מתייעצת עם דיאטנית או תזונתית בנושא על מנת לא לגרום לנזק. כל טוב ושבת שלום

summer777

New member
תודה לכל התגובות

פעם היה טורף מקושקשת עם שמנת היום לא מוכן להסתכל על זה. בטוסטים הוא מקלף החוצה את הגבינה ואוכל את כל השאר, אני מזמן כבר לא קוראת לגבינה בשמה... ניסיתי טחינה והיה סרוב כללי, יש אפשרות להשתמש בזה בתוך מאפה שאינו עוגיה מתוקה? לא ראיתי ממרח שקדים פה (גרה בחו"ל) וסילאן לאחרונה קשה להשיג. האם גם תאנים יבשות טובות? לטריות יש עונה קצרה קצרה שנגמרה כבר. בנוסף אני אתייעץ גם עם רופא. המון תודה על כל העצות. סאמר

גם תאנים יבשות טובות וגם כל שאר הפירות

היבשים, את יכולה לעשות עוגיות טחינה, תעשי פה חיפוש בפורום, מה הבעיה אם זה יהיה מתוק? אבל לא חושבת שהם יוצאים מתוקים. את יכולה גם לעשות עוגיות שקדים, ולנסות כדורי סילאן וטחינה, תראי את המתכון כתבתי למעלה, וגם תעשי חיפוש זה כדורי בריאות של פירגה...............שמעולים ואין ילד שמסרב, רק מה הם מתוקים. אין חנויות טבע אצלכם? יש שם ממרח שקדים, חרובים, סילאן, איפה בחו"ל, לא ידעתי שאת גרה בחו"ל, אולי הגבינות שם לא טעימות כמו כאן............... תנסי שמנת עם תותים, או כל מיני סוגי מאפים, אפילו למעלה יש מישהי ששאלה מה עושים עם שתי קופסאות קוט'ג , פירגה נתנה לה רעיון נהדר..............

summer777

New member
תודה רבה../images/Emo70.gif

סליחה על האיחור בתשובה. אני גרה באוסטרליה, יש חנויות טבע רק עם דברים טיפה שונים, הגבינות דווקא אחלה, אני מוצאת הכל, פעם היה אוכל EDAM, צ'דר ומה לא, היום נאדה. הייתי מעדיפה לא מתוק או עוגיה שיוכל לשמש גיוון לארוחת בוקר. תודה סאמר

למעלה