תחליפי חלב

roni hayo

New member
תחליפי חלב

נויה בת 6 וחצי חודשים. עד כה ינקה באופן מלא. שאבתי לה 2 בקבוקים בזמן שאני בעבודה. היום אני כבר לא מצליחה. אני שואבת בין בקבוק לבקבוק וחצי. החלטנו לתת לה תחליף פעם ביום. נסינו מטרנה והיא הקיאה את הכל, עברנו לסימלאק וגם היתה אותה בעיה. שלושה ימים אחר כך ניסינו אנפמיל AR וגם אותו היא הקיאה. הרופא טוען שכנראה יש לה רגישות לחלב וממליץ לתת לה תחליף צמחי. בנוסף, היא לא מוכנה לאכול פירות וירקות ורוצה להקיא. מה דעתכן על התחליף הצמחי? האם האלרגיה / הרגישות לחלב תעבור בקרוב? מה אפשר לעשות לגבי פירות וירקות?

sagitlaleche

New member
תמ"ל ומוצקים ../images/Emo20.gif

רוני שלום. הקאות הן סימן לרגישות/אלרגיה, וצריך לזכור שרוב התינוקות (לא יכולה לנקוב במספרים) שרגישים לתמ"ל חלבי, רגישים גם לתמ"ל צמחי. האם את יכולה לשאוב לה חלב גם כשאת בבית על מנת להגיע לכמויות החלב (אם) שהיא צריכה? הסירוב לאכול פירות וירקות יחד עם רצונה להקיא מסמן את זה שהיא עדיין לא בשלה למזון מוצק. כדאי לחכות קצת ולנסות, נניח עוד שבועיים ולראת אם יש שיפור מאשר להילחם איתה. ממליצה להגיע למפגשי קבוצות ליגת לה לצ'ה (יש גם בימי שישי עבור אמהות עובדות) ולשמוע מנסיונן של אמהות נוספות ומדריכות.

roni hayo

New member
תמ"ל ומוצקים

תודה על תשובתך. מאז נסיתי פעמיים את התחליף הצמחי - 60 מ"ל. היא לא מקיאה, אך פולטת כמויות לא קטנות. אני עדיין לא בטוחה שזה מתאים לה. ביומיים האחרונים אכלה ירקות (אולי 5-6 כפיות). לגבי שאיבה בבית - אין לי כל-כך אפשרות משום שנויה אוכלת כמעט כל 3-4 שעות ואני לא מספיקה לצבור חלב. יש לציין שאף פעם לא הייתי שופעת בחלב. מה דעתך? האם להמשיך עם התלחיף הצמחי? תודה, רוני

למעלה