תחליף צמחוני

fatzkoon

New member
תחליף צמחוני

שלום לכולם
הבן שלי בן שבועיים, פיתח תפרחת אלרגנית בכל הגוף. הרופאה המליצה על הסימילאק הצמחוני אך שמעתי ביקורות לא מוצלחות עליו.
אשמח לקבל המלצה על תחליף חלב צמחוני מומלץ, המשתלב טוב עם הנקה.
תודה!

ענבלית70

New member
אני לא מבינה

את מעוניינת בלי קשר לתת תמ"ל או שזו המלצה של הרופאה?

nanos1

New member
בגלל שהוא קטנציק

ועלה רק 10 ג' אחרי 3 ימים שהיה רצוף על הציצי הרופאה אמרה לתגבר 3 פעמים ביום תמ"ל.
מקווה שבהמשך אוכל רק הנקה

fatzkoon

New member
בגלל שהוא קטנצ'יק

ועלה רק 10 ג' אחרי 3 ימים שהיה רצוף על הציצי הרופאה אמרה לתגבר 3 פעמים ביום תמ"ל.
מקווה שבהמשך אוכל רק הנקה

המרחפת

New member
ומה הסיבה שלא לתגבר עם חלב שאוב?

גם אצלי הומלץ לתגבר את הארוחות, אבל עם חלב שאוב ולא תמ"ל.
מתנצלת שאיני יכולה לעזור בנושא בחירת התמ"ל.

נינושה2

New member
רופאים תמיד ממליצים בקלות על תחליפים

סליחה, לא תמיד, אבל הרבה רופאים לא מודעים לחשיבות ההנקה ולעובדה שתמ"ל יכול להחריב הנקה. גם בקבוק שאוב יכול להרוס, אם התינוק מתרגל לקלות היניקה מבקבוק.
אני לא אומרת להתעלם מהבעיה - שהילד לא עולה במשקל - רק אומרת להמשיך לחקור, לפנות לרופאה כמו ד"ר ליבוביץ שמומחית גם בהנקה , או להתייעץ עם יועצת הנקה מוסמכת - גם אם זה עולה כסף, זה בטוח עולה פחות משנה של תחליפי חלב .
בהצלחה.

ענבלית70

New member
לא יודעת להמליץ על תמ"ל

אבל מסכימה מאוד עם נינושקה מעלי, אנשי הממסד הרפואי הרבה פעמים לא רואים את חשיבות ההנקה וממהרים לתת תחליפים. אני לא הייתי מוותרת על הנקה מלאה כל כך מהר, בעיני זה מאוד חשוב. אני בטוחה שתמ"ל זה לא הפתרון היחיד (אם בכלל הוא פתרון).

מתערבת רק בגלל שכתבת שאת כן רוצה להניק מלא

ההמלצה של הרופאה על תוספת היא טיפול בסימפטום (טוב, זאת הגישה של רפואה קונבנציונלית, לטוב ולרע).
הסימפטום הוא שתינוק שלך לא עולה מספיק במשקל (אגב, האם השקילות היו באותו משקל? באותם תנאים? כמה טיטולים עם פיפי יש? האם את מרגישה מלאות/גודש בשדיים? האם את מרגישה שהוא מרוקן את השד? האם הוא נרגע אחרי האוכל? האם את רואה ושומעת איך הוא בולע?)
הרופאה מניחה (!) שהתינוק לא מקבל מספיק חלב, לכן יש לתת לו תוספת אוכל וזה יגרום לעלייה במשקל.
יכול להיות שלל סיבות לכך שהוא לא עולה מספיק (אם זה באמת כך כי אם שקלו אותו על משקלים שונים זה לא וודאי):
לשון קשורה, תפיסה לא טובה וכו'.
ממליצה בחום לפנות ליועצת בהקדם האפשרי הנקה כדי שהיא תראה אתכם במהלך הנקה ותתן אבחון מקצועי מה יכולה להיות בעיה בהנקה ותעזור לכם לטפל בשורש הבעיה.
אגב, אם יש חשש לרגישות ללקטוז אצל התינוק עדיף גם לך לצרוך כמה שפחות מוצרי חלב.

NlNין lcNlc

New member
מה שבלה אמרה!!!!!!!!!!

פינסטרה

New member
מצטרפת לדעת כולן כאן

ורוצה לחזק אותך- גם אם ייקח עוד כמה שבועות של ליווי יועצת עד שההנקה תסתדר, תינוקי יעלה במשקל וכולכם תהיו פחות מותשים-
זה שווה את המאמץ!!! לא משנה אם אומרים לך מסביב דברים אחרים, אם מלחיצים אותך- תדעי, שאם את רוצה להניק את יכולה, ויש אנשים שיעזרו לך בזה. ומאוווד ממליצה על פורום הנקה ועל רשימת היועצות שלו שהצילה אותי כשהייתי אבודה.

בהצלחה ופוסט קל!!!

NlNין lcNlc

New member
הייתי הולכת לקבל עוד חוות דעת

אני יודעת שבגיל שבועיים יש להרבה תינוקות פצעונים על הפנים והגוף כתוצאה מהורמנליות האם ומהלידה בכלל.
ראיתי שכתבת שהוא לא עלה מספיק במשקל. האם ישנם טיטולי שתן (6 ביממה) מה לגבי קקי?
יכול להיות ששווה לך לראות יועצת הנקה במקביל, יכול להיות שתינוקי לא תופס טוב את השד ולכן לא מגיע אליו כל החלב. יש גם מפגשי ליגת לה לצ'ה שהם חינמיים ויש להם גם קו תמיכה טלפוני...
http://www.lllisrael.org.il/
כדאי כדאי, הרבה לפני שעוברים לבקבוקים...

כל מה שאמרו לך נכון, ובנוסף תמ"ל סויה (שזה

התמ"ל הצמחי) הוא ר-ע.

יש המלצה רפואית ברורה לא לצרוך אותו אלא אם אין ברירה (אלרגיה מוכחת לחלב).

בסויה יש פיטואסטרוגנים, זה ממש לא טוב לתת לתינוק או לתינוקת, יש מצב שזו אחת הסיבות להתפתחות מינית מוקדמת...
מעבר לכך, גם בשאר רכיביו, הוא פשוט פחות טוב מתמ"ל רגיל, וכמובן שחלב אם עולה על כולם, ואם את מתכוונת להניק באופן בלעדי, אין שום סיבה שתעברי לבקבוקים ובטח שלא לפורמולת סויה שהיא הכי NOT מבחינת תזונת התינוק.

מה שמשתלב טוב עם הנקה...

זה הנקה.

אני מצטרפת לכל מה שכתבו מעליי.
העצה של הרופאה נשמעת לי חסרת אחריות
בגיל שבועיים לתת בקבוקים לא יאפשר למשק החלב שלך להבנות ולא תגיעי להנקה מלאה.

לי נשמע שהרופאה מבינה בעקומות אבל לא בהנקה.
יש כאן צורך בייעוץ הנקה דחוף.

לגבי תחליפים, לצערי לא מבינה בזה כלום ולא יכולה לעזור.
אם הייתי צריכה לתת לתינוק תחליף לחלב אם זה היה משהו צמחוני ביתי, לא פורמולה.

אה, אה, פססס

חלב אם הכי הכי טוב. אין בינינו חילוקי דיעות בעיניין הזה.
אני גם מסכימה איתך שאם תיתן שלושה בקבוקים ביום בגיל שבועיים היא לא תוכל לייצר מספיק חלב כדי להניק הנקה מלאה, וגם יש מצב שהתינוק "יאהב" את הבקבוקים וידחה את הציצי...

אבל אם לא ניתן להניק (וזה לא המקרה כאן, וזה לא המקרה במרבית המקרים, אבל זה עדיין קיים), תחליף צמחוני ביתי לא עונה על הצרכים התזונתיים של תינוק בן יומו.

יש רכיבים מסויימים שהוא צריך לקבל. את כולם יש בהנקה, את רובם יש בתמ"ל, אין את רובם בחלב אורז או בחלב שקדים (אם לזה או למשהו דומה לזה התכוונת כתחליף צמחוני ביתי לתינוק בגיל שבועיים).

אמא שלי שהייתה אלרגית לחלב האם של סבתא שלי (כן כן!..) ונולדה כאן בארץ עוד לפני קום המדינה קיבלה חלב מהעז שבחצר, ע"פ עצת הרופא. בקטע של "לא פורמולה" זה נראה לי התחליף הטבעי הכי קרוב (יחסית) לחלב אם.

כמו שאמרת, זה לא המקרה...

שנית, אפשר לספק את כל צרכי התינוק מפורמולה ביתית, צריך פשוט לדעת מה עושים.
במקרה כזה, לא מסתפקים בעצות מהאינטרנט אלא הולכים למישהו שמבין לקבל ייעוץ מסודר וליווי.

אני אישית לא מקבלת את המשוואה שאומרת שבגיל רך זה או חלב אם או תמ"ל.

ברמדיה היו כאלה שמבינים

וטענו שבסויה יש ויטמין B באופן טבעי, אז לא צריך להוסיף לה אותו באופן מלאכותי.
זה נכון לפעמים, תלוי באיזה שדה מגדלים, מה הרכב הקרקע...
אבל לפעמים זה לא נכון.

בגלל שלא הוסיפו ויטמין B, תינוקות מתו או שניזוקו התפתחותית, החל מפיגור קשה ועד בעיות קלות יותר, תלוי במשך החשיפה ובאיזה גיל היא הייתה (כשהחלב היה התזונה הבלעדית או כבר לא).

אני הייתי מאוד מאוד מאוד נזהרת מלהמר על תזונתו של תינוק בן שבועיים.

בכל מקרה, כפי שכתבתי, פעם פעם, לפני עידן הפורמולות, חלב עיזים היה תחליף מקובל כי הרכבו יחסית הכי דומה לחלב אם.

לא מכירה מקורות אחרים טבעיים שהרכבם דומה יחסית לחלב אם (חלב פרה פחות מוצלח מחלב עיזים, אבל גם הוא שימש בתחליף בשנות השישים/ שבעים, לפני שהשימוש בפורמולות הפך לנפוץ).

ברמדיה היתה פאשלה בייצור

וזו דוגמא מצויינת למה לא לסמוך על מפעל אלא להכין לבד בבית משהו שאת יודעת מהם מרכיביו.

כשאת עושה את זה בייעוץ ותמיכה של איש מקצוע מעולה (וכאן לא הייתי מתפשרת על מישהו מתחיל) אין כאן הימור.
וכשאני מדברת על איש מקצוע מעולה, אני מדברת על מישהו שבעצמי בחרתי ואני יודעת שאני יכולה להפקיד את בריאות ילדיי בידיו.
זה הפוך בדיוק מאשר לסמוך על כך ש"ברמדיה יש אנשים שמבינים" (ואת יכולה להחליף את רמדיה במטרנה, סימילק וכל האחרים).

לצורך העניין, נטורופת מומחה יידע באיזה צמחים יש בוודאות ויטמין B (או כל ויטמין חיוני אחר) בלי תלות באיכות הקרקע או בכל גורם סביבתי אחר.

את יודעת מה הייתה הפאשלה ביצור?

הם חשבו שיש בצמחי הסויה ויטמין בי באופן טבעי, אז אין צורך להוסיף בצורה מלאכותית. בגדול הם צדקו, ספציפית בגידולים הללו לא היה. הפאשלה הנוראה היא שלא איששו את הנחתם בבדיקת מעבדה. האמונה המלאה שלך שנטורופאת ידע יותר טוב ממהנדסי מזון מפתיעה. שניהם לא תמיד יודעים. אסור לסמוך בצורה עיוורת לא על אלה ולא על אלה. טעויות במינון לא קריטיות אם זה לא תינוק בן יומו.

במקרה של תינוק בן יומו זה קריטי.

לא ידעתי את זה.

ואני יודעת שטעויות בתזונה של תינוק בן יומו הן קריטיות.
עם זאת, אני מכירה מקרים של תינוקות שגדלו בגיל רך מאוד על תחליפים צמחיים אורגניים ביתיים (כמובן בהתייעצות ותמיכה מקצועית)

התגובה שלך היא קצת זלזול באינטיליגנציה... תני קצת קרדיט

חלילה. מתנצלת אם כך זה השתמע

מצד שני, מי שמתעסק עם תחליפים צמחיים ביתיים לתינוקות שרק נולדו קצת מפחיד אותי... סוג של אחריות כה כבדה!

וכמו שהבנת לא שללתי תחליפים טבעיים שידועים מזה עידן ועידנים כדומים בהרכבם לחלב אם (אם כי לא זהים כמובן!) כגון חלב עיזים.

למעלה