תחליף סוכר

tingumi1

New member
תחליף סוכר

בוקר טוב:)

אני רוצה להחליף את הסוכר שאני שמה בתה ובקפה במשהו בריא יותר, ובכלל להוציא אותו מהתפריט. שמעתי על כל מיני תחליפים שונים... האם מולסה היא משמעותית מזיקה פחות מסוכר? שמעתי גם על דבש חרובים, אבל לא נתקלתי בזה אפילו בחנויות טבע, ודבש רגיל אני לא אוהבת...

איזו אלטרנטיבה תהיה הכי טובה? (וזמינה).
תודה ויום טוב!

יעל ND

New member
סוכר

קודם כל, כשמדובר בנזקי סוכר, קודם כל מדובר בסוכר מזוקק ובשימוש מופרז בסוכר. אם שימוש בסוכר מתון ואת משתמשת בסוכרחום - תמשיכי לך לבריאות.

סילאן - דבר טוב.
אם את רוצה תחליף סוכר ממש - ממליצה על סטיביה. יש באבקה ויש בטיפות. דבר מעולה, אבל חלק מאנשים מתלוננים על טעם לוואי.

tingumi1

New member
תודה!

אנסה את הסטיביה..:)

freearth10

New member
אני החלפתי...

אני החלפתי את הסוכר שבתה בפלחי תמר ומאחר שאני שותה רק תה צמחים ללא תה מהר מאוד התרגלתי גם לשתות ללא שום תוספת.
עם הקפה יש לי בעיה גדולה יותר. לקפה השחור אני משתמשת בטבליות סטיוויה (כשיש לי אותן)שלהן אין טעם לוואי לטעמי, אבל אין אותן בארץ והתהליך שבהן הן מיוצרות בטח פוגעות בסטיוויה.
בנס קפה החלפתי את החלב בחלב שקדים שאני מכינה משקדיה ואני מוסיפה לנס קפה אבקת חרובים וקינמון.

לווי את השינוי באמצעות משפט חיובי שמדבר על המתיקות שבחייך. לי זה מאוד עוזר.

מאיה

tingumi1

New member
בדיוק בגלל זה וויתרתי על נס קפה..

ועברתי לקפה שחור - בגלל החלב (אני ממש קשה בענייני אוכל... לא הצלחתי לחבב שום חלב אחר עם הקפה, אז וויתרתי לגמרי...)

אני אנסה את הסטיביה בכל מקרה...

והרעיון עם המשפט נשמע כל כך טוב ונכון

0 אור 0

New member
אפשר לגדל את הסטויה גם בגינה

היא די גודלת פרא כמו כל צמחי התבלין (מדי פעם יש משבר אז מביאים שתיל חדש מהמשתלה הקרובה),
אבל מודה שאני לא במיוחד התחברתי אליה ולטעם שלה,
מצד שני אני שותה בעיקר חליטות מעלים טריים מהגינה, שלא זקוקות לשום המתקה כי הן טעימות כמו שהן
פעם בהמון זמן כשאני שותה חליטה מוכנה, אז לא נראה לי נורא שאני מוסיפה קצת דבש או אפילו סוכר - בשום מקרה לא ממתיקים מלאכותיים שהם הכי גרועים

tingumi1

New member
איזה מגניב שאפשר פשוט לגדל אותה בגינה!:)

עכשיו נשאר לי רק לאהוב אותה

אני אחפש איפה מוכרים שתיל כזה.., תודה!

וגם אני לא מתקרבת לממתיקים המלאכותיים, אבל אני גם לא מצליחה לוותר על הקפה (ותקופת המבחנים עוד לפניי...
)..

למעלה