תחליף סוכר לקפה

תחליף סוכר לקפה

היי,

במסגרת תהליך שינוי הרגלי תזונה ודיאטה שאני עובר בשבועות האחרונים החלטתי לנסות ולמצוא תחליף לסוכר בקפה. אני שותה 4-5 כוסות קפה ביום ובכל כוס כפית סוכר.

אני חייב להודות שלא עשיתי בדיקה מקיפה אבל ממה ששמעתי סוכרזית איננה בריאה (מלבד סוג ספציפי עליו המליצו לי והוא עולה כמו דירה במנהטן) וסוכר חום, לפחות ממה ששמעתי מזיק כמעט כמו סוכר לבן וההבדל העיקרי ביניהם הוא בצבע.

אציין בנוסף שניסיתי לשתות בלי להמתיק והגעתי למסקנה שאני פשוט לא נהנה מהקפה....

אשמח לשמוע המלצות ורעיונות בריאים ולא משמינים.

תודה!

תשובה

תחליף סוכר מצויין ומומלץ =סוכרלוז. מופיע בכל מיני וורסיות- סוכרדיאט סוכרלייט ועוד. מחיר-? בריאות עולה כסף !! חושבת שבחישוב כללי תגלה שזה לא ככ יקר. בהצלחה

guygush

New member
סוכרלוז הוא הרע במיעוטו

לא מזמן בחנתי כמה ממתיקים טבעיים ומלאכותיים וכתבתי על זה בבלוג שלי.
המסקנה היא שסוכרלוז הוא הרע במיעוטו מבין הממתיקים המלאכותיים.
אבל לפחות מבחינתי, אין תחליף לסוכר בקפה, כי גם לסוכרלוז יש טעם לוואי (וגם ספק סיכון בריאותי אע"פ שה-FDA עדיין לא אסר אותו לשימוש).
אני התרגלתי לשתות עם כפית אחת במקום שתיים וזה עדיין טעים לי.

האינטרנט באמת מזיק לבריאות

הייתי ממליץ לך לקצץ.

האמת היא שעד היום אין שום מקרה מתועד של נזקים שנגרמו לבני אדם בעקבות שימוש בממתיקים מלאכותיים.
כן, זה כולל סכארין ואספרטיים, ממתיקים מלאכותיים שנמצאים בשימוש נרחב כבר שנים רבות.

סוכר לעומת זאת גרם לנזקים רבים.

מי שאומר לי שממתיקים מלאכותיים אינם מוסיפים לבריאות אולי צודק אבל אם נשווה סוכר מול ממתיקים מלאכותיים במקרים רבים הממתיקים עדיפים.
גם הסוכרלוז וגם האספרטיים מאושרים לשימוש ע"י ה FDA אפילו לנשים בהריון מה שאומר לך משהו על רמת הבטיחות שלהם.

למעלה