תחליף לרטלין

anat365

New member
תחליף לרטלין

שלום לכולם בני בן ה11 החל לקחת את הרטלין לפני כחודש וחצי והשגיו בלמודים וכישוריו החברתיים מדהימים אותי אך לצערי החלו להיות לו תופעות לוואי בצורת טיקים באיזור הפה .הנאורולוג הציע שנחכה עוד תקופה ואם הטיקים לא יעלמו כמו שקורה לעיתים אז נחליף לו את הרטלין בתרופה אחרת שאת שמה שכחתי אך אני יודעת שצריך לקחת ממנה 3 פעמים ביום היא מתחילה להשפיע אחרי שבועיים שלושה ,נותנים אותה לאנשים עם לחץ דם גבוה ויש צורך לערוך בדיקת א.ק.ג לפני שמאשרים אותה לשימוש ובזמן שהיא נלקחת אפשר לתת את הרטלין עד שהיא מתחילה להשפיעה -זמן משוער ,שאלתי היא כזאת האם יש משהו שמשתמש בסוג כזה של תרופה מבוגר או צעיר שיכול לתת לי מידע מהשטח אני דיי לחוצה גם מכך שצריך להפוך את לקיחת התרופה להרגל תלת יומי וכן מעניין הפסקת השימוש ברטלין שנחשב לנס רפואי אודה לכם מאוד אם תתנו את דעתכם ותענו לי ana365

michaly43

New member
תקראי תגובות קודמות

תעשי מחקר, תתייעצי עם כמה רופאים ואז יהיה לך מידע בידיים. בנוסף הייתי עושה עוד בדיקות. בהצלחה מיכל

חגית35

New member
התרופה שהתכוון אליה הינה קלונידין

CLONIDINE ואכן במקורה משמשת לטיפול בהורדת לחץ דם. היא מיועדת להפחתת טיקים. לילדים עם הפרעות טיקים או טוראט משלבים אותה עם סטימולנטים כגון ריטלין. האחד גורם לטיקים (לא תמיד האמת) והשני מפחית אותם- משהו כזה. יש נוירולוגים שמאוד נרתעים ממנה בשימוש בילדים (כמו שלנו) וטוענים שיש הפרעה בקצב הלב עקב הירידה הפתאומית בלחץ הדם. במיוחד אם מפסיקים פתאומית שימוש בה. קראתי על כך לראשונה בספר של אדוארד גרין וקוט "להבין ולטפל ב-ADHD " לפני כשנה, כשהתחלתי מסע מטורף של לימוד התחום. יש בסוף הספר סקירת תרופות. תועדו מס´ מקרים של מוות פתאומי כתוצאה מדום לב אצל ילדים שהשתמשו בקלונידין.טענת החוקרים היתה שזה לא קשר ישיר (אבל כשזה הילד שלך מת את כמובן לא מסתפקת בזה נכון?) אלא שהיה שם מצב שעקב אישפוז לצורך ניתוח הופסקה התרופה (באופן פתאומי ולא הדרגתי- דבר מאוד מסוכן בתרופות פסיכיאטריות )כי ככה דרשו כנראה בטרם הניתוח- וההפסקה הפתאומית גרמה לדום הלב. גם לא מרגיע. אבל זה כתוב שם. על תחליפים לריטלין כתבתי רבות בפורום נענע המקביל. ויש. זו תורה בפני עצמה.

דליה.ד

New member
שלום ענת וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

אני מבינה מאוד את החששות שלך עם הופעת הטיקים אצל בנך, לפעמים ריטלין מחמיר טיקים ולכן חשובה מאוד אבחנה מבדלת. הרופא צודק שצריך לחכות עוד שבועיים שלושה ולראות מה קורה. אני ממליצה בכל מקר להתייעץ עם רופא נוסף ולקבל דעה נוספת. כאן בפורום איני אומרת לך מה טוב ומה רע. תרופות משפיעות אחרת על כל אינדיבדואל. תוכלי להתייעץ על גבי הפורום עם ד"ר איריס מנור ולבקש את חוות דעתה על התרופה קלונידין.

zivadina

New member
טיקים.

אני (לא רופאה, כאמור) הבנתי שאם יש טיקים צריך להפסיק מיד. לא הייתי לוקחת צ´אנס במקומך. מה שאפשר לעשות, זה ללכת לנוירולוג אחר שיציע משהו אחר. ושוב, מציעה לך להפסיק מיד! (אמא שמאוד בעד ריטלין).

למעלה