תחליף לקפה

• פותח הנושא 4cat
  • פורסם בתאריך
יש גם תחליף קפה משעורה

אבל אני לא יודעת עליו שום דבר, כי אני שותה קפה אמיתי. רק שמעתי שיש כזה...

גרצייה

New member
דרך אגב - קפה בעייתי בהיריון?

אצלי דווקא להיפך - אף פעם לא הייתי שותה קפה, או בכלל שתייה חמה (חוץ מתה בקטע חורפי), ופתאום עכשיו בא לי כמעט כל יום. קפה קר (אספרסו), או הפוך.
זה בעייתי בהיריון? אני בחודש חמישי.

regvuv1

New member
כן, העובר מקבל קפאין דרך חבל הטבור

קפאין הוא באופן כללי רע לגוף, מה שלא מפריע לי לצרוך אותו, אבל לילדים הוא מפריע לצמיחה.

ליבו17

New member
לא מפריע לקטן שלי לעלות 45 גרם ביום!

לא מנסה לעשות צחוק מזה, אני יודעת שזה לא משהו בשבילו, משתדלת לשתות רק אחרי הנקה... אבל כבר הספקתי להתמכר (מחדש, אחרי שנגמלתי בהריון) וקשה לי בלי. לרוב מדובר בכוס אחת ביום, נראה לי שזה לא נורא.

regvuv1

New member
גם אני לא הצלחתי בלי...

לא ייאמן מה החשיבות של כוס קטנה של משקה חם... לא נראה לי שהקצת קפאין שעובר לחלב מספל אחד שאת שותה ביום זה מה שיעצור לו את ההתפתחות. לא כולם רגישים כמו דרקונית והמשפחה שלה, שאני עדיין בהלם מרמת הרגישות שלהם.

המרחפת

New member
עוד בעיה עם קפה ויונקים

היא שעד גיל 4 חודשים הם לא יודעים לפרק קפאין. וזה גורם להם לתופעות לוואי כמו ערנות וחוסר שקט.
היות ואני מאד לא רגילה לצרוך קפאין וגם כוס בודדת מפריעה לי לישון, גם נמנעתי לטובת היונקת, ובדיוק כמוך השתדלתי לשתות רק אחרי הנקה.

ליבו17

New member
זה קטע כזה

דווקא עכשיו עם כל החוסר בשינה זה בדיוק מה שמציל אותי בבקרים ומאפשר לי לתפקד עם הגדולה. אבל יש ימים שאני מוותרת לגמרי אם זה לא מסתדר עם ההנקות או שותה רק כמה שלוקים וזהו.
השרשור הזה גורם לי להמנע קצת יותר.

צימעס

New member
אחרי הנקה זה גם לפני ההנקה הבאה

לקפאין לוקח להתפרק יותר מהזמן בין הנקות.

היי, מזל טוב!!!

בטח שבעייתי... כמו שכתבו לך כבר. קפאין הוא רעל והוא עובר דרך השליה.
כשהייתי בהריון ראשון היה מקובל לומר שעד שלוש כוסות ליום של קפה "רגיל" (לא כלמיני אספרסואים כפולים ומכופלים) זה תקין. בהרגשה האישית שלי, עדיף לא יותר מכוס ביום אם בכלל. אבל אני לא אשת מקצוע משום סוג (לא של הריון, לא של רפואה ולא של תזונה...).

אולנה

New member
תה פטל וסרפד

ממש מתנה בהריון !
מלא ברזל וויטמינים,
הפטל עוזר בלידה ועוזר לרחם לחזור לעצמו אחרי הלידה.

אולי אם תתדעי כמה זה בריא, ותתרגלי, תוכלי גם להינות מזה

אני אוהבת תה, ושתיתי את התה הזה מאמצע ההריון ועד סופו... ובאמת לא היה לי מחסור בויטמינים או ברזל, הלידה עברה בטוב וגם אחרי הלידה. אז כנראה יש דברים בגו!

משהו שמצאתי ברשת על תה סרפד ופטל בהריון

דפנה ש ר

New member
אם את הקפה נחוץ לך להתעורר

אני ממליצה על חליטה של קינמון: מרתיחים מים עם מקלות קינמון ואחרי שרותחים מבשלים 7-10 דקות- תלוי בחוזק הרצוי.
לא מומלץ בזמן מחזור! ולא בכמות גדולה בזמן הריון ולידה- מגביר דימומים

אם את זקוקה לזריקת אנרגייה- שייק פירות או פירות מביאים לאותה תוצאה כמו קפה.

חוץ מזה הקפדה על אכילה כל 2.5 -3 שעות ושתייה עוזרים למנוע ירידה בלחץ דם ובכך "לצמצם חשק גדול לקפה"

למעלה