תחליף לקמח לחם

83אליקו

New member
תחליף לקמח לחם

שבת שלום לכולם,
שאלה לגבי קמח לחם..
עד כמה חשוב להשתמש בו אם מצוין במתכון האם זה בסדר להחליף אותו בקמח רגיל, אם כן אז האם הכמויות הן אותן כמויות

תודה מראש ושבת שלום

bali

New member
מנהל
בגדול אפשר להחליף בכמות זהה של קמח רגיל

קמח ללחם הוא קמח עם יותר גלוטן, ובגדול הלחם יוצא קצת יותר טוב עם העשרת הגלוטן, אבל לסועדים שאינם מומחי לחם, ההבדל לא יהיה כזה ניכר לדעתי.

אני בטוחה שיש כאלה שלא יסכימו עם הגישה שלי, אבל אני לא פעם משתמשת בקמח רגיל במקום בקמח ללחם והתוצאה סבבה בעיניי.

dani666

New member
בקמח לחם ובקמח רגיל בארץ - אותה כמות חלבונים

11%.

מקובל שקמח רגיל הוא 10-12% פחמימות וקמח לחם הוא 12-14%. אבל זה בעולם הרחב ולא אצלנו.

לי נראה שכל ההפרש בארץ הוא מחיר גבוה פי 2 לאריזה שנקראת "קמח לחם". אשמח כמובן ללמוד אחרת.

חסרון נוסף לחלק גדול מקמחי הלחם בארץ שהם "משופרים". תודה, אני לא רוצה תוספות בקמח שלי.

ובנימה אישית - לא ראיתי כל הבדל באיכות הלחמים שאני אופה בעת שמוש בקמח לחם במקום בקמח רגיל.

אפשר לקרוא על השקית

אם מדובר בקמח מחיטה עשירה יותר (שטיבל למשל) - כדאי. אם מדובר בקמח שמועשר (ובמרכיבים רואים את הקמח ועוד מרכיבים) - מיותר, אפשר להוסיף לבד גלוטן אם מאוד רוצים. מהנסיון שלי, לא הצלחתי להבדיל בין קמח רגיל עם או בלי תוספת גלוטן.........

אצלי יש הבדל בקוראסונים

אם אני משתמשת בקמח לחם או בקמח רגיל בעלי שם לב...
אם תקחי קמח רגיל ללחם ותלושי אותו טוב טוב את תפעילי את הגלוטן, אם לא תלושי קמח לחם מועשר בגלוטן, אין טעם לתוספת גלוטן מלכתחילה.

לכן אם רוצים להעשיר את המאפה וליצור רשת גלוטן טובה כשמשתמשים בבצק שמבוסס על שמרים יש צורך ללוש טוב...המבחן זה להחזיק את הבצק ביד ולראות אם מהמשקל שלך הבצק ,הבצק נקרע או נמתח.
אם נמתח יש רשת גלוטן טובה, אן נקרע להמשיך ללוש.

את כל התיאוריה אני מכירה

ואפילו קניתי גלוטן ומשפר....אבל לא הרגשתי הבדל משמעותי.
מודה שלאחרונה אני לא עושה הרבה - מתעצלת ומסתפקת בלהפעיל את אופה הלחם ולבוא כשיש ריח וצפצופים.....

למעלה