תחליף לצלסטון

clementin

New member
תחליף לצלסטון

בוקר טוב, אני אמורה לעבור הפחתה משניים לאחד בשבוע 32 בשל בעיה שהתגלתה במי שפיר. הנחו אותי לקחת צלסטון (להבשלת הריאות) לפני הפעולה אבל מסתבר שאין בארץ את התרופה, לא בבתי מרקחת ולא בבתי החולים. כתחליף נתנו לי מרשם לדקסקורט פורטה. האם מישהי קבלה תרופה זו להבשלת ריאות העובר? אם כן, איך? לשריר, לוריד? ומי רשאי לתת את הזריקה? אני ממש אובדת עצות כי אף אחד לא מנחה אותי, לא מבית החולים בו אני אעבור את הפעולה, לא הרופא (הפרטי!) פשוט לאף אחד אין מושג. תודה על כל מידע.

בובלה79

New member
הבשלת ריאות

היי CLEMENTIN, באיזה בית חולים את אמורה לעבור את ההליך? הייתי מנסה להתקשר למוקד המידע של בית החולים הזה וממשיכה לחפש במקביל באתרי האינטרנט, לצערנו ושמחתנו האינטרנט הפך לתחליף ראוי (ברוב המקרים) לייעוץ רפואי... בהצלחה יקירה, מאחלת לך להתגבר מהר, בובל'ה

מאוד מוזר

אני בעצמי ראיתי את התרופה הזאת בחדרי הלידה של הדסה. קוראים לזה celestone chronodose על האמפולות אצמן רשום את השם הגנרי של התרופה. אני לא זוכרת אותו ב100 אחוז לכן לא רוצה לרשום לך סתם צלסטון הוא שם מסחרי. נראה לי כדאי לך לברר את הנושא שוב. ייתכן שה"דקסקורט פורטה" הוא פשוט שם מסחרי אחר לצלסטון, אבל אני ממש לא יודעת. בהצלחה אולי תשאלי בהריון בסיכון ייעוץ רפואי

מי אמר לך שאין בארץ את התרופה?

יכול להיות שחשבת שאת אמורה לחפש בעצמך בבתי המרקחת? נדמה לי שזו תרופה שמקבלים בבית החולים בלבד, אני קיבלתי בהריון בסיכון בבלינסון ואני מכירה עוד הרבה בנות שקיבלו בבית החולים. נסי לשאול בבית החולים בו את מיועדת לעבור את ההפחתה בהצלחה ורפואה שלמה לך ולעובר

yr80

New member
בטח שיש!

במו ידי קניתי צלסטון בבית המרקחת לפני כחצי שנה ואחיות קופת חולים החביבות הזריקו לי אותו. היה לי מרשם מהרופא כי עמדתי לעשות בדיקת מי שפיר בשבוע 32.

clementin

New member
המחסור בצלסטון הוא מהזמן האחרון

תודה על התגובות. המצב הוא שכרגע יש מחסור, זה נכון שעד לא מזמן עדיין היה מלאי בבתי החולים. אני אמורה לעבור את התהליך בתה"ש וכבר דיברתי עם המחלקה, בית המרקחת ומי לא... משום מה אמרו לי שאני צריכה להביא בעצמי את התרופה ואפילו להזריק אותה מבעוד מועד, רק מה אף אחד לא מנחה אותי לגבי תזמון, מינון דרך מתן וכו'. בקיצור אין כל כך אם מי לדבר שם. אשמח אם יתנו לי את הזריקה במסגרת בית החולים, לא רצתי לרכוש את התרופה על דעת עצמי.. זה מה שהונחיתי לעשות

yr80

New member
אם זכרוני אינו מטעני

צריך לקבל 2 זריקות בהפרש של 24 שעות. את המינון יוכל לומר לך כל רופא נשים. סה"כ מדובר על זריקה בטוסיק - לא משהו שהייתי רצה עליו לבית חולים אם אפשר לעשות את זה בקופה.

טאקית24

New member
קחי בחשבון שזה גורם לירידה בתנועות

לאיזה 48 שעות.. אני נלחצתי בהתחלה עד שהרופאים אמרו לי.

אני קיבלתי צלסטון במאיר לפני שבוע בדיוק

אבל לי אמרו שזה מחייב אישפוז והייתי יומיים בבית-חולים...

Muly13

New member
כנל

גם אני קיבלתי צלסטון במאיר לפני שבוע וחצי בערך, ובעקבות זה אושפזתי ליומיים

למעלה