תחליף לחלב פרה

• פותח הנושא spur
  • פורסם בתאריך

spur

New member
תחליף לחלב פרה

שלום,
אחרי שראיתי את זה וקראתי גם בספרות רקע, אנחנו רוצים להפחית את צריכת חלב הפרה שלנו, אבל אנחנו לא יודעים באיזה חלב כן מומלץ יותר להשתמש? עיזים? בופאלו? ואיפה משיגים אותו (אנחנו גרים בירושלים אם זה משנה)?

dudusapir

New member
חלב סויה

ניתן להשיג בכל הסופרים ובתי טבע...

בכל האינטרנט קיימים הסברים לגבי חלב זה, כך שאין מה להסביר אלא לחפש!

יש מגוון גדול של 'חלב'ים מהצומח

חלב סויה הוא אחד, אבל יש גם חלב אורז, חלב שיבולת שועל, חלב שקדים, חלב בננות...
יש גם יצרנים שונים ויש הבדל בטעם כך שאם הראשון שניסית לא עושה לך את זה פשוט תנסי אחר - אפשר למצוא בחנויות טבע וגם בלא מעט סופרים

אפשר גם - די בקלות (אבל בתכנון מראש) להכין בבית
יותר זול, פחות מעובד ויותר בריא וטרי.

חלב שקדים: (או שומשום\חמניות\פקאנים\קשיו...)
כדאי להשרות לילה קודם, לערבב טוב בממחה (בלנדר), ואז לסנן באמצעות חיתול בד/ שקית חליבה, (לעצלנים אפשר גם שלו לסנן ואז המרקם יותר גרגרי אבל גם טעים).
אחרי הסינון אפשר להחזיר לבלנדר ואז להוסיף תמר ושנף אם רוצים. כמו כן - לשומשום וחמניות יש מרירות עדינה שאפשר לעדן על ידי קורטוב מלח (כך עושים גם בחלב סויה).
* אפשר לשחק אם הכמויות כדי שיהיה יותר/ פחות מתוק, יותר/ פחות סמיך,

אם הבלנדר יחסית חלש אפשר להשרות גם את התמר לפני ואז גם הוא נטחן בקלות
כדאי לטחון בבלנדר עם כמות יחסית קטנה של מים בהתחלה (לכסות את השקדים במים) לטחינה איכותית ואז להוסיף את יתר המים לפי התוצאה הסופית הרצויה

בתיאבון

* בהתבסס על מה שמטריד אותך (לפי הסרטון) = הנזק לבריאות כתוצאה מצריכת מוצרי חלב פרה - מעבר לחלב אחר מהחי כמו עיזים/ בופאלו לא באמת פותר הרבה, הם קצת פחות גרועים לנו במובנים מסויימים (ההורמון גדילה בפרה דומה יותר לשלנו במבנה שלו ולכן הוא משפיע ומזיק יותר), אבל כל תוספת של הורמוני גדילה בתזונה מעבר לגיל הינקות - במינון שבחלב אם הוא מיותר ואף מזיק. בנוסף הכולסטרול, החלבון מהחי, וירוסים וחיידקים שנמצאים גם בחלב מפוסטר, מוגלה.... מרכיבים שהשפעתם הוזכרה בסרטון.

אם כבר את בוחרת לעשות שינוי לטובת הבריאות שלך לכי על הבריא ביותר לא על הנסבל בקושי - אני ממליצה להכין לבד = לא מהחי וכמה שפחות מעובד

ladybug4NLP

Active member
כמוך-גם אני רציתי להפסיק לצורך מוצרי חלב

אז עברנו בבית לחלב סויה.

יש הבדלים בין חברה לחברה בטעם ואולי גם באיכות.

אנחנו קונים חלב סויה של תנובה למרות שלא בטוח שזה האיכותי ביותר. הוא פשוט זמין.
יש אותו כחלב טרי ניגר (בדיוק כמו חלב רגיל) וגם חלב סויה עמיד.
להפתעתינו, בניגוד לחלב העמיד שיש לו טעם מזעזע, חלב הסויה העמיד אין לו טעם לוואי, אז אני מחזיקה מספר קרטונים בבית כי לא מצאתי בכל הסופרים.

אם מדובר בילדים - אין לי מושג וכדאי להוועץ בדיאטן/ית או נטורופאט

אני חוטאת לעתים רחוקות בגלידה אבל לפי המלצתו של ד"ר אריה אבני, מחבר הספר "שוטי החלב" אנחנו לא מתנזרים מחמאה

massageyal

New member
הסויה של תנובה הולך טוב עם קורנפלקס

בקפה אני אוהב את הסויה של אלפרו ושל הרדוף.

0 אור 0

New member
והשאלה הגדולה היא לאיזה צורך התחליף

מדוע בעצם אתם חשים צורך לשתות נוזל בעל צבע לבן ומרקם דומה לחלב?
אלא אם כן יש תינוק בבית, אז אפשר לעבור לדברים שהם טעימים בפני עצמם ולא תחליפים למשהו - אם מדובר בנוזל שמרגיש מזין אז אני למשל מאד אוהבת שיק פרי, אפילו שהוא כתום או ורוד או כל צבע אחר שאינו לבן,
ואם סתם שתיה אז אפשר מים או חליטה, ואוכל הוא ממילא לא חלב,

ואגב, אני לא מהדוגלים בכך שכל בני האדם צריכים להפסיק לצרוך מוצרי חלב, אלא סתם באופן טבעי החלב הנוזלי לא נצרך בכמויות בביתינו שבו כבר אין כל כך ילדים קטנים, וגם נסקפה עם חלב זה משהו שאף אחד מבני הבית הקבועים לא שותה

ladybug4NLP

Active member
קפה אי אפשר לשתות עם שייק פרי

בנוסף אני מעדיפה לאכול את הפרי כמו שהוא המכיל את כל הויטמינים והסיבים של הפרי.
ולהזכירך, שייק פרי הוא בדרך כלל עתיר קלוריות ועדיף לצרוך את המקור

ובקשר לקפה-אני לא רוצה לוותר עליו

0 אור 0

New member
את לא מוותרת על הקפה ואני לא מוותרת על השייק

(אם כי זה יותר פינוק מאשר משהו יומיומי)
הגישה שלי בנושא שינויי אורח חיים היא שעדיף צעד קטן שניתן לעמוד בו מאשר שינוי גורף לזמן קצר שאחריו "נשברים " וחוזרים לאכול גרוע יותר. לכן אין לי שום בעיה עם אנשים ששותים קפה ו/או חלב ו/או שניהם ביחד.
המטרה יכולה להיות למשל לרדת מ 10 כוסות קפה לכוס שתיים.
אבל אישית אני לא חושבת שיש איזה שיפור בריאותי בשתית הנסקפה עם חלב סויה לעומת שתיתו עם חלב פרה.
למי שאינו רגיש לחלב פרה, וממילא צורך כל מיני לא בריאים, לא הכמות הקטנה של החלב בקפה תעשה את ההבדל

ladybug4NLP

Active member
פרט לחמאה לא צורכים שום מוצרי חלב

אני סובלת מעודף ליחה, וחלב ומוצריו מעודדים זאת וגם שעול חריף.

בשבוע הזה שאני לא יכולה לצרוך חלב סויה בגלל שזה חמץ בשבילי-אני משתמשת בחלב ואני משתעלת משהו נורא.
בשבוע הבא אחזור לסויה והשעול מנסיון - יירד פלאים

והמקסימום קפה שאני שותה זה 2-3 כוסות נסקפה חלש

חמאה

נוצרת בתהליך של הפרדה בין המרכיבים השונים של החלב וכוללת את השומן.
(לא החלבון, ולא הסוכר... ולכן לא יוצר אלרגיות או רגישויות במע' העיכול) ולכן נחשבת בגישות מסויימות כלא מזיקה או אפילו כבריאה (ברפואה הסינית למשל היא נחשבת כמחזקת דם).

אני מעדיפה שמן קוקוס, יש לו טעם ומרקם דומים (רק קצת יותר קוקוסי כמובן), ולדעתי הוא יותר בריא (גם הוא מחזק דם לפי הרפואה הסינית, אבל אין בו כולסטרול כמו בחמאה למשל), ומבחינתי יש לו עדיפות גם בגלל היבטים סביבתיים = שגם משפיעים על כולנו גם אם פחות רואים את זה, וגם משיקולים מוסריים.

בכל מקרה יש חשיבות גם לכמות, טוב וחשוב לצרוך שומן (צמחי) איכותי, אבל הכמות שלו בתזונה עדיין צריכה להיות יחסית קטנה.

spur

New member
מנצל"שת את עצמי - שמן קוקוס באיביי

רוצה לקנות שמן קוקוס,
למישהו יש המלצה על שמן קוקוס (כבר שמעתי דברים טובים על שמן הקוקוס של ג'מוקה-איפה משיגים)?

והאם יש המלצה למותג מסוים מאיביי? (הבנתי ששם הרבה יותר זול)

תודה!

יעל ND

New member
חלב

לא ברור, למה בכלל אתם צריכים לצרוך חלב? הרי חלב - זה מזון תינוקות. ומאחר ואתם כותבים בפורום, אני מרשה לעצמי להניח, שאתם כבר לא בקבוצת גיל...
חלב זהו דבר מזיק ביותר, חלב פרה - במיוחד, אבל גם שאר סוגי חלב ממקור חי מזיקים.

אם הבנתי נכון, מדובר בהרגל.
אם כן, אני מבינה את הקושי, שכן אין דבר קשה מאשר לשנות את ההרגל.

אני ממליצה להשתמש בחלב צמחי.
מצ"ב לינק למאמר על חלב צמחי, תוכל למצוא שם כמה סוגים וכן שיטות ביתיות להכנה - למקרה ותרצו להכין לבד.

ladybug4NLP

Active member
שמן קוקוס של חברת אגס-אפשר לקנות בחנויות טבע

אנחנו צורכים אותו

יקר אבל הנטורופאט שלנו אומר שזה הטוב ביותר שיש בארץ

כדאי לבדוק במספר מקומות לגבי המחיר

yair and sveta

New member
בטוח רק תרוויחו מהשינוי הזה

כולם כבר כתבו לך כאן על כל התחליפים האפריים
אני רק רוצה לשתף שאחרי הפסקתי לצרוך חלב פרה בכל צורותיו נעלם לי האקנה שהטריד אותי במשך שנים רבות

למעלה