תחליף טבעי לג'לי

ענבל330

New member
תחליף טבעי לג'לי

הבנים שלי נחשפים בקיץ הרבה לג'לי - דרך הגן או פעילויות שונות וכבר שום דבר שאני מציעה לא מתקבל על ידם. הם רוצים ג'-ל-י!
שמעתי על האגר-אגר, הוא באמת נראה כמו ג'לי? מה הכי דומה ואיך משתמשים בו?
תודה.

regvuv1

New member
אגר זה ג'לטין, פשוט מאצות ולא עצמות

המבנה הכימי שלו מעט (ממש מעט) שונה, (שני אטומים של פחמן קשורים בקצה אחד במקום בשני, נדמה לי...) - אבל הוא פשוט ג'לי. ניתן להשיג אותו בכל חנויות הטבע למיניהן, בעדן וכו' והוראות כתובות על האריזה (די דומה לג'לטין ממקור חי).
לא כתבת מה מפריע לך בג'לי שהם אוכלים, אם זה שהוא ממקור חי (עצמות של דגים או בקר) - אז אגר הוא הפתרון. אם מה שמפריע לך זה צבע המאכל, אפשר לקנות ג'לטין/אגר בלי צבע ולהוסיף צבע טבעי (להכין אותו ממיץ פירות במקום מים יתן לו גם צבע וגם טעם), אם מה שמפריע לך זה הסוכר אפשר לעשות אותו דבר (מיץ פירות) או להשתמש בסטיביה/ממתיקים טבעיים אחרים.

ענבל330

New member
מה שמפריע לי

זה החומרים הלא טבעיים שרשומים על האריזה. לא זוכרת מה זה היה, אולי חומרים משמרים וכד'.
אני מדברת על הג'לי הרגיל שמוכרים במכולות.

regvuv1

New member
על ג'לטין "נקי" בלי טעמים?

זה לא נשמע לי סביר, מעולם לא ראיתי אף חומר שהוסיפו לו חוץ מאיזו חומצה טבעית או משהו כזה, בתור חומר משמר.
אם מדובר על ג'לי בטעמים, אז סביר להניח שיש בו עוד חומרים חוץ מהסוכר - חומרי טעם וריח, צבעי מאכל וכו'. כמו שכתבתי - תקני ג'לטין רגיל, בלי תוספות, ותכיני אותו עם מיץ מפירות או מתרכיז שאת בוחרת במקום מים.

למעלה