תחליף הקפה מעולש

danielajosef

New member
תחליף הקפה מעולש

מישהו יודע אם משקה עולש של עלית הוא נטול גלוטן? אני זוכרת שהוא לא היה מאושר לפני שנתיים לערך האם משהו השתנה? תודה לכם דניאלה

בדיוק התחבטתי היום בעניין העולש. ברוב תחליפי

הקפה יש דגנים אז ברור שהם אסורים לחולי צליאק אבל היה תחליף אחד שהיה מבוסס על עולש בלבד, ולא היה כתוב נ,ג או לא נ"ג. ולא ידעתי להחליט האם עולש זה דגן? האם עולש זה נ"ג?

שרית102030

New member
עולש הוא לא דגן, זהו צמח עם פרחים כחולים

שנקרא גם צ'יקוריה. על תחליף הקפה (צ'יקו) שיש לי בבית כתוב שמכיל 100% צ'יקוריה. אבל בהתאם למדיניות המעצבנת של עלית מסומן כעלול להכיל עקבות מזעריים של גלוטן.

התגלית היא ממלחמת העולם השניה (כמו הצליאק)

האיכרים לא יכלו לשווק את העולש הטרי והוא נשאר במרתפים שלהם, התייבש וקיבל גוון חום. כשהם טחנו אותו הם גילו שיש לו טעם דומה לקפה (שהיה בו אז מחסור חמור, כמובן) והשתמשו בו כתחליף לקפה. לא נראה לי שהוא צריך להכין דגנים, אבל צריך להתסכל על הקופסא.

d a p h n a

New member
למען האמת

צ'יקורי משמש כתחליף לקפה לפחות מתקופת המלחמות הנפוליאוניות אם לא קודם לכן, אבל בהחלט הגיע לשימוש מאוד נפוץ בזמן מלחמת העולם השנייה.

תודה שלתיכן. הייתי בחנות טבע אורגנית והיה מגו

מגוון ממש גדול של כל מיני משקאות דגנים מכל מיני מקומות על פני הגלובוס. כולם למעט אחד כללו גם דגנים והיה כתוב במפורש שהם עם גלוטן. אחד מהם היה רק מעולש. פעם הבאה אני אקח פרטים מהכלי של היבואן/יצרן ואנסה לברר. אם יעלה שזה נטול גלוטן אני אעדכן כאן.

למעלה