תחליף ביצים

or121210

New member
תחליף ביצים

שלום, שמי אור, לאחר 8 שנות צמחונות הפכתי טבעוני לפני כחודש. אחת הבעיות הגדולות ביותר היא תחליף לביצים בפשטידות, מאפים ועוגות. למישהו יש הצעות? אגב, משום שאינני מאוד קיצוני, אני לא בטוח שתהיה לי בעיה לאכול צדי פעם ביצי חופש, אבל ביצי חופש אמיתיות, לא בהם התרנגלות כלואות המרחב קטנטן וסובלות. יש הצעות?

Gidi Shemer

New member
לגבי השאלה השניה

אם אתה באזור לא עירוני (או עירוני בסגנון ראש העין) תחפש מושבניקים שמגדלים תרנגולות בחצר, לא כתעשיה.

strange key

New member
שלום

כדאי שתשאל גם בפורום "צמחונות וטבעונות" בתפוז, יש שם המון אנשים מנוסים בבישול טבעוני. כמו כן, במאמרים של אותו פורום יש קטגוריה של מתכונים עם המון פתרונות לפשטידות, עוגות ומאפים. אפשר לומר, בקצרה, שבכמעט 4 שנות הטבעונות שלי אפיתי יותר עוגות ועוגיות מאשר בישלתי אוכל של ממש
, כך שאני יכולה להעיד ממקור ראשון שממש אין בעיה לאפות בלי ביצים. למען האמת, לאחר שהספקתי להכיר מעל 10 דרכים שונות מעולות להכין מאפים בלי ביצים, הגעתי למסקנה שביצים הן התחליף דווקא, בכלל לא צריך אותן
(ובנוגע ל"ביצי חופש" - אין מדובר פה בעניין של כן קיצוניות או לא קיצוניות, בעיניי. ובכל אופן, אם אתה מברר לגבי לול חופש לגבי התנאים של התרנגולות, כדאי לזכור שברוב הלולים, גם חופש, עדיין משמידים את כל האפרוחים הזכרים שבוקעים במדגרות, וצריך לברר גם את זה אם אתה שוקל לקנות מלול כלשהו) בהצלחה
ואם יש לך שאלות נוספות, אשמח לעזור

תופתע אולי לגלות שממש אין צורך ביצים

מנסיוני אפשר ומומלץ להכין עוגות/ פשטידות / פנקייק/ גלידה ועוד, ללא ביצים. פשוט אין צורך. גם אין צורך בתחליף לביצים. הם יוצאים בדיוק אותו הדבר. פשוט מכינים לפי המתכון אבל ללא הביצים. תנסה.

למעלה