תחליטו אתם

תחליטו אתם

ח"כ יוסוף שריד אמר היום ש: "אם שרון ובן אליעזר לא יאכפו כראוי את החוק על מתנחלי חברון, אביא זאת לידיעת הקהילה הבינ"ל". כידוע, מתנחלי חברון הרגו ,רצחו והתפוצצו בקרב מאות פלשטינים. הם הרגו את התינוקת שלהבת פס והאשימו את הערבים במעשה זה. ועכשיו החליטו אתם, מהו יוסוף שריד: 1. בוגד 2. אדם שדעתו נשתבשה עליו. 3. דעתו לא נשתבשה אולם "יש גבול" ו"גוש שלום" הקיצוניות מזנבות בו והוא רוצה להוכיח שגם הוא יכול להיות שמאל קיצוני. 4. כל התשובות נכונות. יוסוף שריד: תתחיל להוציא את מאמציך בכיוון הנכון.

טוען רב

New member
הוא בוגד עפ"י ההגדרה

לפי תקדים יצה (תא"ל יצחק יעקב) הא יורשע במסירת מידע לאויב אם ימסור משהו לבית הדין הפוליטי בהאג.

אדטו

New member
אין ספק שמשטרת

ישראל צריכה לפתוח בחקירה נגד יוסוף שריד

smile2life

New member
תגיש תלונה במשטרה

עד כמה שידוע לי משטרת ישראל מחוייבת לפתוח בחקירה אם מוגשת תלונה ובאותה הנשימה גם לסגור תיקי חקירה "מפאת חוסר עיניין לציבור"

yesh gvul

New member
אם מישהו מעלה את הטיעון המגוחך הזה

לפחות שיגבה אותו בביסוס משפטי הולם. לי לא ידוע שמסירת מידע לבית הדין בהאג היא פשע...

lok

New member
ביסוס משפטי?

אני אמם לא מומחה משפטי - אבל קצת ידע בהגיון ומוסר יש לי יש גבול, אני מסכים אתך כי מעשי צהל בשטחים הינם בלתי מוסריים אני אפילו חושב שאם היה קם בית משפט בינלאומי אמיתי - שאמנות כמו אמנת ז´נבה הרביעית הן מה שעומד בראש מעייניו - אז הייתי מקבל את קיומו. (כמובן שרק אם היה ידוע מראש מה הוא יעשה ורק בהסכמה של כל מדינה להכלל תחת נשפטיו) אבל בבקשה - בוא לא ניתמם - בית המשפט הזה יהיה כלי של המדינות הגדולות והחזקות להעמדי פנים שהם פועלות למען יצירת שלום והפסקת האלימות - פסקי הדין בו יושפעו ממטרותיהם הפוליטיות של עסקנים ונשיאים ביןלאומיים ולא מערכים, מוסר וצדק... בצרוה כזו - אין שום הצדקה שמדינת ישראל תיתן לאזרחיה לעמוד בפני בית דין שכזה! (מה גם שבכל מקרה - אין לשפוט אנשים בבית המשפט הזה בצורה רטרואקטיבית אלא רק החל מתאריך מסויים שיקבע ע"י כולם ושהחל ממנו ידעו כולם מהם התנאים, מהם העונשים ומהם הכללים - וע"פ זה יבחרו אנשים מה ברצונם לעשות ובאיזה כללים לעמוד) Lok

yeshgvul

New member
הבהרות:

"פסקי הדין בו יושפעו ממטרותיהם הפוליטיות של עסקנים ונשיאים ביןלאומיים ולא מערכים, מוסר וצדק" >>>תגיד, ומערכת המשפט הישראלית הישראלית לא מושפעת ממטרות פוליטיות ומשיקולים זרים למוסר ולצדק? היא מסוגלת לשפוט פושעי מלחמה ישראלים, (מעבר לחיילים מתעללים)? אם מטוס סורי היה מטיל פצצה של טון באמצע כוכב יאיר כדי לחסל את מופז והמעורבים היו נתפסים, הם לא היו מועמדים לדין? בית הדין הזה לא יהיה בהכרח כלי של המדינות החזקות, מפני שארה"ב רוסיה וסין מתנגדות לו. בצדק, יש להן מה להסתיר... אתה רוצה שיראל תהיה כמו רוסיה וסין? ואני מקווה שלחץ ציבורי ישפיע גם על המדינות האלה להצטרף, לפחות במקרה של ארה"ב. לידיעתך, אכן נקבע תאריך שרק ממנו והלאה תהיה תחולה: 1.7.2002. בית הדין יחל לפעול ביולי 2003.

yeshgvul

New member
ומאמר של זאב סגל שמראה שמערכת

המשפט אינה יכולה לעמוד מול הממסד הבטחוני: http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=196617

למעלה