תחילת שנה

nani100

New member
תחילת שנה

אז קודם כל שלום ואחרי מאבקים ושינוי שמות המון פעמים קיבלתי הדרכה מלאה מקווה שהפעם הצלחתי . אני גננת אם בגן טרום טרום של אחד מאירגוני הנשים , ואצלי עד היום עברה השנה ממש חלק היו בכיות של הצירים בני 3 וגם קצת של הבוגרים בני 3.8 אבל עברנו עכשיו זה כללים כללים כללים , היום הרמתי מעט את קולי על ילדה שלא התנהגה כראוי ובדויק נכנסה לגן אמא שאמרה לי מה את צועקת , היכן שמתי את הבת שלי וכו' , אחר כך הבנתי שהיא נהגה כך כך השנים במעון ושאני לא צריכה להתרגש , פרט לכך היא גם אוהבת להתערב בעבודה " מה כבר מפגש ? למה הם לא מציירים ? למה אין מקום ? וכו' הסתכלתי עליה במבט מלא בוז ( מאחר והיא לא היתה באסיפת הורים ולא הקשיבה לי למה שאקשיב עכשיו לטענותיה ) והמשכתי בעבודתי . זהו מקווה שאצל כולן הכול טוב מקווה לשתף איתכן קבצים שיש לי כפי שאני נעזרת בכן . תודה תודה תודה

לך יש תפקיד חינוכי - ולה לא

לדעתי אין מקום למבטי בוז. את דמות חינוכית וכבר לפני שנם רבות פרייבל (אבי גן הילדים) דיבר על זה שהגן הוא מקום להוראה לילדים והדרכה להורים. אל תכעסי, בסופו של דבר הכעס משפיע על הכועס לא פחות מאשר על מושא כעסו. וגם אם האם לא הגיעה לאספת הורים, לדעתי עדיין את חייבת להקשיב לה ולתת מענה לצרכים שלה. העובדה שהיא "מתערבת" מצביעה על חוסר הביטחון שלה ולכן, לדעתי, כאשת חינוך את צריכה לחזק את בטחונה. ככל שהיא תבטח יותר בכך שהילדה שלה מקבלת מענה לצרכיה כך היא "תתערב" פחות. והדרך היחידה לכך היא במתן מענה לצרכי האם. אין מקום להתגוננות אבל בהחלט יש מקקום להסברים. שיהיה סוף שבוע של חיוכים דפנה

gili111

New member
אני חושבת ש...

את צריכה לרכוש את אמון ההורים. אצלי ההורים מקבלים תמיד " אוזן קשבת" לכל טענותיהם, אפילו אם מדובר בנושאים אישיים שלהם. ההקשבה שלי והתמיכה יוצרים בין ההורים וביני יחסי אמון נהדרים. יכול להיות שהאם המסויימת הזאת זקוקה להקשבה, בגלל בעייה אחרת שלה, שאינך יודעת על קיומה. הקשיבי לה, היי אמפטית, עני בחיוך והבנה. דברי אליה בגובה העניים, היא אינה אוייבת, בנקל תוכלי להעביר אותה לצידך- רק עם חיוך והקשבה. אין מקום ליצור אוייבים בגן הילדים...

למעלה