תחילת טיפולי IVF

נגבב

New member
תחילת טיפולי IVF

היי בנות,
התחלתי לקחת השבוע הורמונים לקראת IVF בפעם הראשונה (לאחר 5 הזרעות).
חזרתי אתמול מבית המרקחת עם שקים מלאים בהורמונים שונים בלי ממש להבין מה מחכה לי בשבועיים הקרובים.
כמובן שכבר עשיתי קצת מחקר באינטרנט וקראתי מידע מהעבר בפורום, אבל אשמח לקצת עצות (רכשתי אתמול גונאל, אורגלטורן, מנפור וקרינון): עד כמה כמות ההורמונים הזו משפיעה על ההרגשה ביום-יום (אני כבר אחרי חמישה ימים מרגישה קצת חסרת סבלנות ועצבנית, אבל יכול להיות שסתם מנצלת את התירוץ לפרוק קצת מתח
)? למה לצפות מבחינת תופעות לוואי (גם מההורמונים וגם מהשאיבה וההחזרה)? ובאופן כללי האם יש משהו שהיה עוזר לכן לדעת מההתחלה וגיליתן תוך כדי?

ברור לי שזה מאוד אינדיווידואלי, אבל אני די מתרגשת וגם קצת חוששת ממה שמצפה לי (גם נפשית וגם פיזית) ואשמח לקצת inside information מהמנוסות.

תודה!

ברוכה הבאה לשהות קצרצרה.. היום יום שמח במיוחד פה :)

עייפות, אצלי לפחות
עצות:
לקרוא כאן- לומדים המון
לצפות בסרטונים לפני לקיחת התרופות, לפחות הזריקות, הטובים יותר בד"כ באנגלית
תכיני לך מגבוני אלכוהול קטנטנים, מוכרים בכל בית מרקחת, יש גם בערכה של המנופור
תכיני לך פח למחטים או בקבוק למחטים
ההזרקות עצמן עוברות יחסית בקלות לכולן, בסופו של דבר
בהצלחה ויש לך כאן אחלה כתובת

נגבב

New member
שאלה נוספת באותה הזמדנות

נקבעה לי שאיבה ליום שני בערב, אבל האחות לא אמרה לי כלום לגבי הזרע ושכחתי לשאול... מתי צריך להביא את הזרע? במועד השאיבה? צריך לדאוג שההשבחה תהיה בסמוך?

anneboleyn

New member
בהצלחה! קחי הכל באהבה

הזריקות לא קשות לביצוע, צפי ביוטיוב בסרטונים ואם לא ברור לך בקשי עזרה במרפאה שיראו לך.
חשוב להיות קשובה לעצמך ולגוף , אם משהו נראה לך חריג בתחושה הכללית- התייעצי עם המרפאה .
אני הרגשתי לקראת סוף ההזרקות נפוחה ורגישה באזור הבטן התחתונה בגלל השחלות המוגדלות, ושמתי לב שהזכרון שלי ויכולת הריכוז לא משהו- אולי מהמתח אולי מההורמונים (סוג של טפשת הריון לפני ההריון ☺).
לי אישית דווקא לא עשה טוב לקרוא יותר מידיי. נקלעים לסיפורים עצובים של זוגות עם רקע רפואי שונה, נכנסים סרטים לראש.... דווקא השתדלתי להתרחק ולשוב לכאן רק במקרים קונקרטיים של שאלה או חיפוש מידע מאוד ממוקד.
בגלל שהכרתי מקרוב חברות שהתאשפזו עם גירוי יתר - הקפדנית לוודא כל בדיקת אולטראסונד עם הטכנאית שהשחלות נראות בסדר ושהתגובה לא מוגזמת. אני קיבלתי גם מינון יחסית נמוך (187.5 גונאל) - גם בגלל פעם ראשונה שהרופא לא יודע מה תהיה התגובה וגם כי אנחנו מגיעים בגלל בעיות זרע.
לא בטוח שתשתמשי בכל התרופות לטיפול הנוכחי (סביר שלא) , תשמרי לפעמים הבאות (הלוואי שלא תצטרכי) .
אם את בכללית אז יש תקרת השתתפות עצמית שמתאפסת כל רבעון, אז טיפ טוב שקיבלתי הוא לקנות מראש גם לטיפול הבא עוד לפני סוף הרבעון- זה בעצם תרופות בחינם ברגע שעברת את התקרה. כמובן צמוד למרשם רופא. אולי כך בעוד קופות.
בכל מקרה- נשימה ארוכה, הרבה אופטימיות, והצלחה !

נגבב

New member
תודה רבה!

האמת שגם אני עם כמות יחסית נמוכה של הורמונים - התחיל מכמה ימים של 150 גונאל והמשיך ל-112.5 מנופור. אני עוד לא כל כך יודעת אם אני מגיבה טוב לטיפול מבחינת כמות הזקיקים פשוט כי אין לי מושג למה לצפות (נראה לי שכן אם הרופא לא אמר משהו אחר), אבל לפחות לא ממש הרגשתי תופעות לוואי.
לגבי התרופות של כללית - מה הכוונה? גם ככה קניתי את כל מה שהיה במרשם ונראה שזה הולך להספיק גם לעוד סבב (בתקווה שלא יהיה...).

noy12344

New member
היי מזה אומרת תקרת השתתפותת עצמית?

גם אני בכללית ויש לי מושלם ואני לא מקבלת שום תרופות בחינם

נגבב

New member
אז כנראה שדווקא כן מקבלים משהו בחינם

אתמול במקרה נתקלתי בזה... קניתי בסופרפארם כדורים חדשים שהרופא נתן לי והרוקח אמר שאני לא צריכה לשלם כי עברתי את המכסה לרבעון.
אני מאחלת לך שתצטרכי לרכוש כמה שפחות תרופות, אבל לפחות תדעי שהן מפסיקות לעלות כסף בשלב מסוים :)

anneboleyn

New member
עונה קצת באיחור....

א. יש מימון של הקופה- כלומר התרופות לא עולות מחיר מלא.
ב. תקרה לתשלום הכוונה שאם קנית ברבעון הזה תרופות בסכום התקרה שנקבע (שאני לא זוכרת מהו אבל מתקרב לאלף שח למיטב זכרוני) - התרופות הבאות יהיו ללא תשלום.
לא כל התרופות מחושבות בתקרה, מה כן ומה לא- אני לא יודעת.
הכוונה בגדול היא שאם כבר הגעת לתקרה (או התקרבת אליה) - תבקשי מהרופא מרשמים נוספים לפני שנגמר הרבעון כדי שלא תצטרכי לשלם בפעם הבאה (שהלוואי שלא תהיה....).

ODOD11

New member
היי ברוכה הבאה.

בהחלט יש הרגשה מסויימת בלהתחיל את התהליך, זה כשלעצמו יכול גם ליצור הרבה מתח, חששות, התלהבות ועוד המון רגשות שבעיקר מוגסמים ומעורבבים אחד עם השני. תתבלי את כל אלה עם הורמונים וקיבלת יוםי של סיבה לכל דבר בעולם. ועכשיו באמת ממש חשוב להיות קשובה לעצמך בתהליך הזה, לראות שלא מגזימים מידי ולא יוצאים משליטה. זה מאוד משפיע. לי בעיקר הייתה תחושה של נפיחות ועלייה במשקל בעקבות ההורמונים, דווקא ממש לא בגלל אכילה, אבל כל הזמן הרגשתי נפוחה. לא היה נעים. גם כאבי ראש, עייפות, וקצת כאבים היו אבל לא בטירוף. שיהיה הרבה בהצלחה והרבה סבלנות!! תקבלי עזרה מבעלך בכל מה שאפשר מבחינת בירוקרטיה וכו, לי אישית זה היה פשוט הכרחי ובעלעדיו לא הייתי שורדת את זה

acka

New member
ברוכה הבאה לשהות קצרצרה

צר לי שהצטרפת לביתנו החם.
לי ההורמונים עשו לסירוגין נפיחות, בחילות וקצת חולשה. לא משהו חריף.
זה גם מאוד תלוי במינונים שאת מקבלת.
העצבנות הייתה שם גם קודם, אז אולי לא ניתן להפיל את זה עליהם.
אה, וגם הייתי אקסטרא בכיינית.
יש לי כמה עצות שאני לא יודעת כמה קל לישם:
1. להתייחס לטיפולים כאל מתרתון ולא ריצת ספרינט. זה עצה שאני יכולה להעריך רק בדיעבד. לא להכנס לדכאון מחודש דחיה ולהבין שמדובר (בתקווה שלא) בתהליך מתמשך.
2. לחיות כאילו אין טיפולים ולעשות טיפולים כאילו אין חיים. לקנות כרטיסים לחו"ל לעוד חודשיים כי את רוצה ולהחליט על הטיפול כשמגיעים לתהליך, להחליף עבודה אם את סובלת וכו וכו'. כי אם הכל הוא רק טיפולים, זה נעשה עוד יותר קשה.
3. לדבר. ויותר מזה, למצוא עם מי לדבר. את תגלי המון חוסר הבנה סביבך, אפילו מאנשים מאוד קרובים. אני לא יודעת אם זו בורות, חוסר רגישות, טיפשות כללית או אלוהים יודע מה.
תמצאי את מי שנוח לך לחלוק איתו ואת מרגישה שתומך בך. לא תמיד הבן זוג מסוגל לשאת בנטל הזה, מהיותו חלק מהתהליך.
אני פרקתי פה ועם חברות שהכרתי מכאן.
4. ממש קר בחדר השאיבה וההתאוששות. תביאי גרביים ארוכות.
&nbsp
זהו בערך, מאחלת לך לא להתרגל.

נגבב

New member
תודה רבה!

נתת לי כמה עצות טובות שגם היו עוזרות לי לפני שנה וחצי כשרק התחלתי לנסות להיכנס להריון באופן טבעי. ההחלטה להישאר בעבודה שאני לא אוהבת רק כי בטח תיכף אהיה בהריון ואז חבל להתחיל במקום חדש הכניסה אותי להמון לחץ בשנה הראשונה ורק לאחרונה הצלחתי להשתחרר ממנה ובמקביל לטיפולים להתחיל לחפש גם עבודה חדשה. למרות שעוד לא מצאתי, רק עצם ההשלמה עם זה הורידה ממני המון מתח.
ולגבי הגרביים הארוכות - ממש טוב שאמרת! תמיד קר לי!

למעלה