תחילת הנקה

תחילת הנקה

ילדתי לפני שבוע ובמשך השבוע הזה קיבלתי יעוץ הנקה, ולמדנו גם אני וגם התינוק את הטכניקה הנכונה להניק. הבעיה היא, ככל הנראה לפי מה שמדריכות ההנקה אמרו לי, שהפטמות שלי מאוד מאוד גדולות וגם אם התינוק פותח פה גדול ואנחנו עושים הכל כמו שצריך, בגלל הגודל של הפטמות הוא פוצע אותי מאוד. הגעתי למצב שהפטמות ממש פצועות קשה ומלאות מוגלה. אתמול בלית ברירה התחלתי להשתמש בפטמות סיליקון (הגודל הגדול) ולמרות שעדיין כואב מאוד, זה בהחלט מסייע (אני לא יושבת מכווצת מכאבים בכל הנקה). השאלה שלי היא לגבי מוצץ. אני יודעת שהגישה היא שבשבועות הראשונים לא לתת מוצץ כדי לא לבלבל את הילד אבל אני רואה שעם פטמות הסיליקון הוא גם משתמש בהן כמוצץ (ולכן הוא עלי 23 שעות מתוך 24), וגם הטכניקה של ההנקה אחרת בכל מקרה. האם במקרה הספציפי שלי יזיק לתת לו מוצץ (כאשר הכוונה שלי היא שכשהפטמות ירפאו לנסות לחזור להנקה ללא פטמות סיליקון)? תודה מראש על העזרה.

ribber

New member
מוזר לי לקרוא,

גם לי יש פטמות מאוד גדולות, במשך החודשיים האחרונים לוויתי על ידי יועצת הנקה שמעולם לא אמרה שתיתכן בעיה בשל גודל הפטמה... כל עוד התינוק פותח פה גדול ותופס חלק ניכר מהעטרה והפטמה, זה לא צריך לכאוב.
ו

כנראה שגודל זה ענין יחסי - שלי ככל הנראה

ממש ממש גדולות ותינוק קטן לא יכול לתפוס כלום מהעטרה אלא רק מהפטמה מה שגורם לפצעים קשים ודלקות.

Revili

New member
היכן קיבלת ייעוץ הנקה?

האם נפגשת עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC? פטמות גדולות ובולטות אכן יכולות להקשות על התינוק להתחבר ולינוק ביעילות. האם יועצת ההנקה הראתה לך תנוחות שונות שעשויות להתאים לכם? הטוב ביותר הוא לחזור לאותה יועצת (בהנחה שהיא אכן מוסמכת) שמכירה אותך ואת התינוק ובעזרתה למצוא טכניקות לפשר את המצב. לעיתים שינוי תנוחה, שימוש מושכל בפטמות סיליקון (רק בהמלצה ובמעקב של יועצת אחרת יכולות להיות לכך השפעות שליליות), או אפילו שאיבה ומתן בקבוק באון זמני עד שהתינוק גדל מעט ומסוגל לתפוס היטב את הפיטמה. מצרפת לך רשימת יועצות מוסמכות כאן. בהצלחה.

Large nipples can be a problem ../images/Emo18.gif

Many madrichot hanaka do not even understand this, and that may be why noone told you to pay attention to this. The baby feeds from the breast, not the nipple. There is no milk in the nipple. If the baby is only nipple-sucking, he will get enough milk in teh first few weeks, but not after that. He has to take as much breast in his mouth as he can, which often means that he has to pass beyond the large nipple. Which yoetset hanaka helped you? Maybe there was not a problem so she did not mention it.......or she did not realize that large nipples may be the reason that you had a problem which caused you to call her to come to you. there are many people out there calling themselves yoetsot hanaka who have no idea how to help mothers and babies. BEWARE! Ask your yoetset if she is an IBCLC and if she has passed the international board exam. If not, you may not be getting the best help you can.​

קודם כל תודה רבה

יועצות ההנקה שעזרו לי הן יועצות מוסמכות במסגרת בית החולים (שהיתי שם 5 ימים לאחר הלידה כך שהיה לי זמן רב לקבל יעוץ ושוב יעוץ וחוזר חלילה). אכן, בתחילה אף אחת לא העלתה את בעיית הפטמות ורק אחרי שראו שאני מבצעת את הטכניקה נכון (וגם התינוק) הן הבינו שיש בעיה אחרת והפנו את תשומת ליבי לפטמות, שאז באמת נוכחתי שהן גדולות בכפול, אם לא יותר, מפטמות של נשים אחרות. מצב הפטמות כרגע מאוד לא טוב. הן פצועות לגמרי, מלאות מוגלה והנקה ללא פטמות סיליקון היא כאב שאינני יכולה לשאת אותו, על אף שחשוב לי מאוד להניק ללא עזרים. הענין הוא שאני לא חושבת שאני מניקה נכון גם עם פטמות סיליקון (שלא לדבר על זה שגם הנקה עם פטמות הסיליקון כואבת אלא שהכאב בהחלט נסבל). בכל מקרה נעזרתי ברשימה שצורפה למעלה ויצרתי קשר עם יועצת הנקה, אלא שהיא תהיה פנויה רק ביום שישי ואני צריכה עזרה עד למועד זה - במיוחד לאור העובדה שהיום היתה הברית ואני רוצה לתת לו כל מה שהוא צריך. עתה, 8 ימים לאחר הלידה, התחילה לי בעיה נוספת והיא גודש, או מלאות - אני לא יודעת מה ההבדל - באחד השדיים. אני מבינה שהדרך לטפל בזה היא קומפרסים קרים. איך מבצעים אותם? הם צריכים להיות ממש מהמקפיא או מספיק מהמקרר? צריך לבצע אותם כל הזמן? המון תודה על עזרתכם.

Revili

New member
טיפול בגודש...

או מלאות, זה לא ממש משנה אם זה מציק וכואב לך (כאילו שאין לך מספיק כאבים
), היא קודם כל הנקה מהצד הזה...התינוק הוא משחרר הגודש היעיל ביותר. בין ההנקות את יכולה להניח קומפרס קר, אפשר שקית סנפרוסט עטופה בחיתול בד או אפילו טיטול חד פעמי ספוג מים שהוקפא בפריזר גם הוא עטוף בבד....הניחי את הקומפרס ל 10-15 דקות והורידי לזמן מה ושוב הניחי.... את בהחלט יכולה לקחת אדויל או נורופן להקל על הכאבים, יש להם אפקט אנטי דלקתי שיכול לסייע לך. אם הנקה וקומפרס לא עוזר, את יכולה לסחוט מעט חלב ידנית רק כדי להקל על הכאב. אם את מתחילה לחוש רע, בדומה לשפעת, או שעולה לך החום...פני לרופא כי יתכן ומתפתחת דלקת ואת זקוקה לאנטיביוטיקה. תרגישי טוב וספרי לנו מה קורה .

למעלה