תחילת הליגה

סלים וארזה

New member
מנהל
תחילת הליגה
נכון שיש משחק פיקנטי בין דיוויד בלאט + קליבןלנד קאבלירס נגד מכבי ת"א + פיני גרשון, אבל בסך הכל מדובר במשחק אמון שלא ממש מזיז לאיש מה תהיה התוצאה שלו בסוף (אולי לשמעון מזרחי, אולי).

הערב מתחילה הליגה שלנו בישראל עם משחק מסקרן בין מכבי חיפה להפועל ירושלים (שידור בערוץ 1). המשחק בין פרנקו ודונטה סמית' לקבוצה הקודמת שלהם. על פניו נראה שירושלים השנה השתדרגה ואמורה לסיים 1-2 בליגה. דגן יבזורי כבר הראה בשבוע שעבר שהוא בכושר קליעה מצויין בגביע המדינה, אבל הקבוצה ככלל היתה קרובה להדחה. ירושלים זכתה בגביע וינר ועברה את נימבורק במוקדמות היורוליג. היתרון האיכותי של ירושלים אמור להתקזז חלקית עם הביתיות באולם החיפאי. יש ליגה!

Roy M

New member
הפכת לעיתונאי בשקל? למה גניבת הדעת הזו?
חיפה קבוצה עלובה וחלשה ומועמדת לירידה (לא יחידה כזו). היא לא אמורה לדגדג את מג'דל בשום שלב, לצערי

DRORIKO8

New member
אני לא יכול עם האליהו הזה כבר!!!!!!!!!!
אלוהים כמה הכלומניק הזה מסוגל להחטיא!!! וכמה סלים השחקנים של חיפה יעשו לו על הראש!(אפילו צ'וברוביץ' נראה פתאום כמו סופו מולו)

אני לא מבין את זה. שילמו כל כך הרבה כסף על טוני גפני בשביל מה? בשביל לייבש אותו על הספסל בשביל הנסיך אליהו?

DRORIKO8

New member
חיפה פשוט קבוצה בדיחה
הרבה זמן לא ראיתי כזה משחק מבורדק, שחקנים או חודרים לסל מול יער של שחקנים חזקים מהם או זורקים זריקות מטורפות על ימין ועל השמאל. אתה רואה שפשוט אין גארד על המגרש ואיש הישר בעיניו יעשה. רוט מאד חסר לקבוצה הזאת. במשחק הזה גם יכולנו לראות כמה יבזורי הוא שחקן בינוני. הוא טוב בשביל לעלות מדי פעם מהספסל בשביל לתת לכוכבים לנוח ומדי פעם לפנק באיזה שלשה. ברגע שאתה נותן לו להיות הגו-טו-גאיי שלך כל המשחק נראה כמו קרקס.

מהצד השני אני מרוצה בסך הכל כמעט מכולם אצלנו. דונטה הראה מה הוא יודע,ברייסי הראה מה הוא יודע, קיצ'ן הראה מה הוא יודע,טוני גפני הראה מה הוא יודע(בעיקר בהגנה). אני מאד אוהב לראות את הלפרין,שעכשיו עם ריבוי הכוכבים בקבוצה, ויתר על האגו ולקח צעד הצידה, הוא נלחם בהגנה ובריבאונד,הוא יודע לתת אסיסט שצריך,הוא יודע לקלוע שלשה שצריך.
מי שמאד מעצבן אותי כבר כמה משחקים זה בר טימור. אולי זה מפאת גילו,אבל כרגע לפחות הקבלת החלטות שלו לוקה בחסר. הוא יותר מדי הולך עם הכדור ומנסה לעשות דברים שהוא לא יודע. אם הוא לא יראה שיפור אז ביורוקאפ חבל אפילו לבזבז עליו כרטיס טיסה.

Puskas

New member
מוקדם לדבר על מכבי חיפה
אבל אין ספק שהקיץ הזה הריח קצת כמו לפני 3 שנים כשהם נשארו בליגה רק כי הוקפאו היורדות.
בסופו של דבר כשאני עובר על הסגל שלהם אני רואה שהוא גם קצר וגם לא מכיל איזה שם רציני באמת.
השאלה היחידה היא האם מישהו מהזרים יתפתח לכדי מנהיג יציב השנה, כי אם לא אז הם בבעיה..
תוסיף את זה שעל הקווים יש מאמן שולי למדי בכדורסל הישראלי ואתה מקבל מתכון לאסון.
לא יודע אם אני נחרץ כמו רועי שהוריד אותם כבר ליגה אבל אני כן חושב שהם יעשו במקרה הטוב מקום 5-6.

Benedictus3

New member
זה החולי של הכדורסל הישראלי
אף קבוצה - מלבד אולי הפועל ירושלים (שלהזכירנו, ממעטת לזכות בתארי אליפות...) שמתמודדת כתף מול כתף מול ששנאה נפשי על תואר האליפות (ואפילו זוכה בו רחמנא או... שמעון מזרחי לצלן) לא מסוגלת לייצר רצף של יותר משנתיים איכותיות. גליל וחולון ועכשיו מכבי חיפה ירדו לטמיון אחרי כמה רגעים של התעלות והתלהבות. כשמדובר בקבוצה כמו מכבי חיפה (ועיני לא צרה חלילה בחולון שהיא קבוצה עם קהל גדול וחם או באילת והגליל שמביאות ספורט איכותי לפריפריה) שיש לה פוטנציאל קהל קבוע של 5000 איש, במתקן משובח, עם תמיכה של בעלים שיש לו מעט ממון ומחזיק מעמד כמה שנים בקבוצה, הפארסה הופכת להיות כאב. מאד מצער שזה קורה למועדון הזה, וגם באתר הזה רוב הכותבים מתחלקים באהדתם בין הצהוב התל-אביבי לאדום הירושלמי אני מאמין שיש צער על ההתנהלות הזאת. כנראה שג'ף רוזן הוא גרסה משודרגת של הבעלים ההזוי ומגוחך שהחריב את קבוצת הכדורגל האדומה של העיר היפה והאהובה הזאת...

סלים וארזה

New member
מנהל
כמעט כל הספורט בארץ נופל על פוליטיקה
כלומר אם העיריה מעבירה כסף, אז אפשר להתחרות בצורה לא מבישה. ברגע שהאגרוף נקמץ והאספקה הפיננסית מתדלדלת, אז אין כל כך על מה לשחק ומגרדים תקציבי מינימום.
אני זוכר את גליל עליון מנסה לקושש כסף אצל השר לפיתוח הנגב והגליל דאז, שמעון פרס. בהיעדר תקציב סגרו את הקבוצה ועברו לגלבוע. השם "גליל" נשאר רק בגלל עמית גל, לא יותר.
ברעננה החליטו לצמצם את התקצוב לקבוצת הכדורסל ואז קמה קבוצת הכלאיים בני השרון. וכשההקצבה תמה, אז הקבוצה המאוחדת הפכה לבני הרצליה.
אני כבר לא זוכר כמה פעמים הפועל חיפה התאחדה עם מכבי חיפה בכדורסל. השיא היה איחוד עם... בני השרון.
מ.כ. הבקעה היא גלגול של גבעת שמואל וכיום היא הפועל אילת. מוטי אמסלם לקח את הקבוצה להיכן שמוכנים לתת כסף.
כשדורסמן לקח את הכסף והאליפות, חולון חזרה לבינוניות, כי העיריה לא מינפה את ההצלחה.
&nbsp
זה נחמד לשמוע את גור שלף בטלוויזיה שאומר שכסף לא ממש משפיע. זה נכון עד גבול מסויים. מכבי ת"א יכולה לקחת את היורוליג עם תקציב נמוך יותר מיריבותיה, אבל מה שקורה הוא שהצלחה של קבוצה גורם לשחקנים לחפש כסף גדול יותר במחוזות אחרים ובעצם מתחילים מהתחלה. זה נכון לגבי מכבי ת"א ביורוליג, וזה נכון גם לגבי חיפה בליגה. וכשאין מספיק תקציב, אז משחקים לוטו ומקווים לזכות באיזה דונטה סמית' או בריאן רנדל. לא תמיד מצליחים.

הפועל חיפה התאחדה עם רמת השרון לא בני השרון
זה היה בעונת הכדור הצהוב אם אני לא טועה
&nbsp
ואפילו שיחק שם אחד, דיוויד לוגן שמו...

Roy M

New member
עם הכתפיים של המתמודדת שלך, חטפת בטח לומבגו
מהשבר שזה גרם, כשהספרה החביבה 0 (אפס) מתנוססת בגאון ליד שם הקבוצה שלך.
בקיץ, לפחות עד ינואר, אתם אלופי העולם

Benedictus3

New member
יכול להיות, אבל הגבת לדברים שלי
ואני לא הבנתי. בכל זאת, לא קריטי... אני מניח שאוכל להתמודד עם החיים הקשים האלה גם בלי להבין...

DRORIKO8

New member
לא מאשים את רוזן
מילא אם הוא היה עושה כסף מכל השחקנים שהוא שחרר,מדונטה וממקל הוא לא ראה שקל כי הם סיימו את החוזה(למעט דמי ההשבחה השוליים) רק אצל רנדל למיטב ידיעתי היתה מכירה. קוז'י כמובן פרש. ורוט סיים את החוזה. ככה הוא מוצא את עצמו בלי כל השחקנים הטובים שהיו לו בשנתיים האחרונות ואפילו לא מרוויח משהו שבכלל קרוב ללהתקזז עם זה.
מה גם שלחיפה אין את הקהל של מכבי או ירושלים בתור מקור הכנסה גדול, וכל עוד אנחנו יודעים שרוזן הוא לא איזה אוליגרך אנחנו מבינים שהקבוצה בבעיה.

לטעמי הוא לא היה צריך להביא כל כך הרבה זרים,ועם חלק מהכסף שהוא שפך עליהם הוא היה צריך להשאיר רוט. מכל השחקנים שהקבוצה שיחררה הוא כרגע הכי חסר לקבוצה הזאת.צריך אחד כמוהו שיעשה סדר על המגרש. ואולי במקום צ'וברוביץ' העגלה להביא את ג'ייק כהן או את אלטיט, או לפחות את ראדוליצה(סתם)

Benedictus3

New member
חולק עליך בפרט אחד בלבד
פוטנציאל הקהל של מכבי חיפה לא נופל מזה של הפועל ירושלים. אמנם, רובו בא מהכדורגל, וכשאין הצלחה (או כמו שהיה לפני כמה שנים - כשאין קבוצה...) הם לא מגיעים, אבל ההיכל החדש והמרשים, תואר האליפות וכמעט אליפות שנה אחר כך, הכניסו לא מעט ציפיות ותקוות לבנות בסיס אוהדים גדול ויציב על התשתית העצומה של הכדורגל. אמנם יש נוהג טוקבקיסטי לזרוק בכל הזדמנות לכל קבוצה שהיא לא מכבי תל-אביב שאוהדיה הם 'אוהדי הצלחות' (ולהערכתי מכבי תל-אביב בכדורסל עונה לקריטריון הזה לא פחות, ולצערי היא נוחלת הצלחות ללא הרף...), אבל אני חושב שזה בהחלט טבעי כשקבוצת הכדורסל של המועדון האהוב שלך דשדשה מאז סוף שנות השמונים ואפילו נעלמה לכמה שנים.
זה מחזיר אותי לג'ף רוזן ולדברים הנכונים שכתבת לגביו. הוא אכן תלוי בגורמים שאין לו כל כך שליטה עליהם, אבל הוא הוכיח במעבר מעונת האליפות לעונה שעברה - שניתן לבנות קבוצה חדשה שתצליח לרוץ לאליפות שנייה עם מאמן שאני אישית לא ממש מחזיק ממנו. כלומר, אם היה עושה עבודת סקאוטינג מקצועית איכותית במהלך הקיץ והיה נעזר בבעלי המקצוע שבהם הוא נעזר בעבר, הוא היה יכול לבנות שוב קבוצה שתאיים על העליונות של הקבוצה שיש לה מדינה. מאד חבל שזה לא קרה... התקוות העונה כולן מופנות לארנה החדשה בירושלים....

למעלה