תחזית עגומה?

תחזית עגומה?

שלום לחברי ולמבקרי הפורום,

אני רוצה להגר לאיטליה. איטליה זה החלום מבחינתי. אין לי הסבר הגיוני לרצון הזה, אני רק יודעת שהוא קיים, חי ובועט. לאחר שביקרתי באיטליה, הרצון רק התגבר. התחלתי ללמוד איטלקית בארץ, אני מתכננת לנסוע לאיטליה בסתיו (כנראה לחודשיים) ולהמשיך ללמוד שם איטלקית. אני בת 28, רווקה, מתרגמת במקצועי (בעלת שני תארים אוניברסיטאיים), יודעת רוסית (שפת אם), עברית ואנגלית (התמחתי בתרגום בשלוש השפות האלו), וגם קצת ספרדית וצרפתית (אני פשוט אוהבת ללמוד שפות...). מספרת על הרקע שלי כי הבנתי מקריאת ההודעות בפורום שעל מנת לקבל תשובה עניינית, צריך לספק פרטים.

אני לא יודעת דבר על הגירה (אני רק יודעת שאני רוצה וזה לא עוזר לי יותר מדי) ואין לי עם מי להתייעץ. כל המשפחה שלי נמצאת בישראל, רובם מתקרבים לגיל הפנסיה (או כבר שם) והגירה - לא בדיוק נמצאת בראש מעייניהם. קרובי המשפחה בני גילי לא מעוניינים או לא יכולים להגר מכל מיני סיבות ועל כן לא יודעים דבר על הנושא. באשר לחברים/מכרים - גם שם אין עם מי לדבר בנושא הזה, ואלו שכבר היגרו - לא מוכנים לעזור. כך הגעתי לפה. עברתי על השרשורים במספר דפים של הפורום וכפי שזה נראה, הסיכוי להגר למדינה אירופאית ללא דרכון אירופאי שואף ל-0, אם לא - 0. האם זה הוא אכן המצב? האם אין שום סיכוי להגר לאף מדינה באיחוד האירופאי ללא דרכון אירופאי? אם כן, ואני מתנצלת מראש על השאלה הזאת, שכנראה תישמע מטומטמת, אבל יש סיכוי להשיג דרכון אירופאי, ואם כן, כיצד? חוץ מאשר להתחתן עם תושב המדינה שאליה אני רוצה להגר...

ואם בכל זאת התחזית אכן עגומה, יש לי סיכוי להגר לאנשהו? ארה"ב, קנדה, ניו-זילנד? ברור לי שזה פורום עוברים לאירופה, אז אם תוכלו לכוון אותי למקום הנכון, אשמח ותודה מראש.

forglemmigej

New member
איטליה נשמעת כמו מקום חלומי

אנשים יפים, נוף מהמם, אוכל נפלא, מה צריך בסך הכל בן אדם בשביל לחיות.
עכשו למציאות. המצב שמה לא משהו מבחינת תעסוקה וגם לא נראה שלצעירים שם יש כסף אפילו לקנות פיצה כמו שאמר ראש הממשלה הנבחר החדש .
הצעתי, סעי לשלושה חודשים כתיירת ותראי אם יש מצב לבהסתדר מבחינה כלכלית תבדקי במה את בדיוק יכולה לעסוק , היות ואין לך אזרחות אירופאית מצבך מוגבל ביותר ותצטרכי לחפש עבודה בחברות בינלאומיות שיועילו בטובן להשקיע בך. בהצלחה.

אני הייתי נרשמת ללימודי איטלקית באיטליה

נדמה לי שברוב ארצות האיחוד ניתן לחיות עם ויזת לימודים שמקנה אפשרות לעבוד 20 שעות שבועיות או משהו כזה.
תבדקי בקונסוליה האיטלקית אם יש אצלם סידור כזה

למעלה