תחזוק אופניים

תחזוק אופניים

החלטתי לעבור לתחזק את האופניים שלי בעצמי במקום לתת למכונאי לעשות את זה מכמה סיבות: א. למה לתת למישהו לקחת לי את הכיף (וזה הרבה יותר מכיף...) ב. לחסוך בכסף איך אני יודע איזה גודל של מפתח נאבות אני צריך? 13/14/15/16/17 מ"מ? האם להשקיע ולקנות חולץ קראנקים משלי או שיש מכונאים טובים שיסכימו לעשות לי טובה פעם בכמה זמן? מה לגבי פותח לקסטה? יש עוד מישהו חוץ ממני שחושב לקנות את הכלים ולעשות את זה בעצמו או שכולם הולכים למכונאי

nintense

New member
בהצלחה... כך גם אני התחלתי...

מפתח נאבה, משתנה בין נאבה אחת לאחרת, תמדוד את שלך ע"י קליבר וכך תדע מה אתה צריך, לרוב צריך לפחות שני מפתחות כדי לטפל. להשקיע בחולץ קראנקים ומפתח קסטה ? על איזו השקעה אתה מדבר ? אלו כלי זולים למדי שמחזיקים בשימוש ביתי כל החיים. ולגבי שאלתך האחרונה, אם חולץ קראנק נחשב בעיניך השקעה, אתה לא בכיוון הנכון, סט כלים מלא (שיפטור אותך לחלוטין מלפנות לחנות) עולה אלפי שקלים, סט בסיסי ולא הכי איכותי למכונאי המתחיל יעלה באיזור ה 500 ש"ח, וזה עוד לפני הזמן הרב שיש להשקיע בלימוד הנושא. בהצלחה

septAA

New member
תתחיל עם ספר

קניתי את הספר "The Big Blue Book Of Bicycle Repair" של PARK TOOL ב - "האופן" באור-יהודה, אבל ניתן גם להזמין באמאזון. פשוט תנ"ך - גם לשטיחון וגם לכבישון. מומלץ לכל מי ש - "חי" את האופניים - אפילו בכדי להתעמק קצת בנושאים טריוויאליים שבד"כ אתה לא נותן עליהם את הדעת כגון, מתח סיחים, כל מיני כיוונונים, וכו'. מהתמונה בקישור תבין שסט כלים מלא הוא לא משהו פראקטי לחובב הממוצע. אני מכיר רוכבי על, עם חמישה זוגות אופני קצה במחסן, שעדיין אין להם מפתח קסטה - ובשעת הצורך הם קופצים למכנאופן הקבוע שלהם אותו הם ממילא מפרנסים דרך קבע ברכישות השוטפות. כמו כן, יש פעולות שעדיין לא תעשה בעצמך, כגון בנייה או אפילו יישור גלגל. אבל ללא ספק - יש לא מעט פעולות שניתן ואף רצוי ללמוד כיצד לעשותן לבד. השיקול שלי הוא לא מטעמי חיסכון בכסף (למרות שזה תמיד נחמד) - אלא, כמה שתדע יותר לעשות בעצמך, כך גדל הסיכוי שתדע להיחלץ ממצב לא נעים בשטח בכוחות עצמך (20 ק"מ בעומק השטח בטיול מדבר...
).

תודה על העצות וכמה הערות

א. את הפעולות אני יודע לעשות טוב מאוד, למדתי את הנושא מספיק טוב וגם הייתי מכונאי בחנות. ב. כשאמרתי "להשקיע" בחולץ קראנק ומפתח קסטה לא התכוונתי להשקעה של כסף, התכוונתי האם להשקיע ולקנות את הדברים האלה בעצמי למרות שלא אשתמש בהם כל כך הרבה (כמה פעמים בשנה כבר צריך לחלוץ את הקראנק... ) או להיות ישראלי מצוי ולבקש טובות מפראיירים אחרים שקנו את זה חולץ קראקנקים ראיתי ב60 שקל, מפתח קסטה ב30 ומשהו וגם מפתחות לנאבות במשהו כזה ככה שזה באמת לא כסף ולא לזה התכוונתי תודה בכל אופן ול-septAA - חפש באימיול את הספר של ברנט על תחזוקת אופניים... כמעט 700 עמודים של תענוג צרוף...

למעלה