תשובות לצבינגי-ארנון ומוטי מטפלים.
בדרך כלל מוסך שמכבד את עצמו מטפל בכל הקשור לאופנוע כולל הכל. אם יש לו צורך בבעל מקצוע חיצוני שמומחה באיזה שהוא תחום נוסף - הוא שולח אותו (או את החלקים ) לקבלן המשנה שלו שבדרך כלל הוא סומך עליו מבחינת העבודה והתמחור. בהקשר לשאלתך הספציפית. א. מוטי הינו חשמלאי ובעל נסיון רב בכל הקשור לחשמל לאופנועים. הם גם יכולים (מומלץ) להתקין לך צמד צופרים טוב. ב. מוסך ארנון ומוטי מרמת השרון גם מטפלים בנושא הצמיגים. מכירה, החלפה ותיקון. למעט מצב שבו יש פנצ'ר ואז הפדנט עוצר (אחרי שהורד לך את הגלגל ואומר כך: "אין לי תעודת הסמכה מיוחדת לתיקון פנצ'רים של אופנועים". "גש בבקשה עם הגלגל לפנצ'רמאכר שנמצא 20 מטר מפה ותקן אצלו " את הגלגל המתוקן הוא ירכיב לך כראוי. הרעיון הינו כזה: בעת תיקון גלגל באופנוע יש צורך בהרכבה אחראית ומיומנת שרוב בעלי הפנצ'ריות לא יודעים לעשות (ולרובם גם אין אישור מתאים ממשרד התחבורה) הפנצ'רמאכר אולי ידע לתקן לך את הצמיג אולם לא יפרק עם כלים המתאימים לאופנוע (ויכול לגרום נזק) ובטח שלא ירכיב כראוי.(ולמתוח נכון את השרשרת+שימון). מבלי להזכיר שמות סיפורי פאנצ'ר: א. הרכבתי צמיגים חדשים במוסך מאוד מכובד ומוכר בדרום ת"א. ארנון התעקש (אחרי שנעלב קשות) שאקפוץ אליו לבדיקת ההרכבה ... "אני לא סומך על המכונאים הצעירים שמעסיקים בדרום ת"א שירכיבו כראוי -תדיע לבדיקה" כמובן שהתעלמתי מ-"ההגזמה" והמשכתי לרכב במהירויות הרגילות... מזל שגלעד שם לב באימון מגרש שנפתח לי הבורג... ב. נתקעתי עם פאנצ'ר ברעננה. ארנון אמר "תנסה להגיע עם פאסט לתיקון." התעצלתי ... ותיקנתי במוסך מכובד ..הילד שתיקן את הגלגל קרע את הצמיג היקר עם ה"תיקון" שדלף - נאלצתי להחליף את הצמיג.