תחושת תסכול

guysha21

New member
תחושת תסכול

אני רוצה לחלוק איתכם תחושה קשה שאני מסתובב איתה בזמן האחרון. ראשית כדי להסביר את עצמי טוב יותר רקע קצר עליי. אני גר בהרצליה בן 21 מגיע מבית שמאלני (אבא עבודה אמא פעילה ב-רץ ואחר כל במרצ וכל המשפחה המורחבת שלי עבודה ושמאלה). בתור אדם שגר בהרצליה ולמד במסגרות מסוימות מאד, רוב האנשים שאיתם הסתובבתי ענו גם הם על אותם קריטריונים. הדברים נעו על מי מנוחות, חייתי לי בחממה שלי מוקף באנשים שחושבים כמוני. בצבא התחלתי להרגיש לראשונה את השנאה התהומית כלפי כל מי שמיוצג כשמאלן ואף חמור מכך כבוחר מרצ (ואני עוד הייתי במודיעין). אבל לאחרונה התחלתי להרגיש משהו חדש. חברים מהסביבה הקרובה שלי ואף בני משפחה התחילו להתייחס למרצ בכזו שנאה שלא חשתי בה אף פעם. ואני עוד מדבר על אנשים שמתכוונים להצביע לעבודה בבחירות הקרובות. ע"פ הזלזול והתיעוב שבה הם דיברו על מרצ נראה שהם מוכנים להכריז על המפלגה ועל כל התומכים בה כבוגדים שצריך להקיא מתוך החברה הישראלית (כל אחד ודרכיו הוא) לא ברור לי איך בתוך שנתיים עברה דעת הקהל הישראלית כזאת סחיפה ימינה. שמעתי דעות של אנשים שלפני 3-5 שנים הייתי ממקם אותם באזור של מולדת שמכריזים על עצמם כתומכי עבודה. איזה עולם עצוב ומעוות. יש בעיה גדולה אם רובו של העם (סלחו לי על ההכללות אבל כך אני מרגיש) מבטל בצורה כל כך ברוטלית מפלגת שמאל מדינית וחברתית (לצערי היא אחת המפלגות היחידות שאפשר למקם בשמאל החברתי) לא קיצונית באופן מיוחד (תקנו אותי אם אני טועה). השאלה היא מה ניתן לעשות כדי להפסיק את הסחיפה הזאת. אני יודע שאפשר להסתכל רחוק ולהגיד כשנצא מהשטחים... יהיה כך וכך וכן הלאה ואני מסכים שניתן להסתכל על זה כך, השאלה היא אם מה שנהרס עכשיו יהיה בר תיקון לאחר מכן. האם ניתן לחשוב על דרך ישירה ולא עוקפת להתמודד אם התופעה הזו? הפתרון היחידי שחשבתי עליו הוא להחליף את העם :(((((((

Carl Freeborne

New member
כן... אני הייתי קורה לזאת

מה שנקרא תופעת ה"סמולאנים" מילת גנאי שהדביקו לאנשים השמאליים.. למרצ במיוחד נדבקה התדמית של מעיין לפלפים שימשיכו לאהוב ערבים ולא משנה מה יעשו הערבים העיקר כי הם אוהבים ערבים. לאף אחד אין מספיק מהאומץ להבין שהגישה של השמאל באה בראש ובראשונה למצוא פתרון לישראל! ולשם כך גם לערבים, כי מדינה לערבים מבחינתינו (אני מדבר בשם חלק מהשמאל, יש גם דעות אחרות ודאי) זה שלום. אני אישית לא אוהב ערבים, וגם לא במיוחד יהודים.. וגם לא שונא. אני לא אוהב ולא שונא אף אדם שאני לא מכיר, אבל תמיד מוכן להכיר. אבל לך תסביר את זה לימני שבטוח שאני מזדיין עם ערפאת ושמשלמים לי כסף כדי לעבוד.. הם לא מנסים לקלוט... וכך הם מסתגרים מאחורי שנאה ל"סמולאנים" האלה.. כי אף אחד לא אוהב לשמוע את האמת... וגם אמת כואבת.

לדעתי...

אם היה יותר חינוך לפלורליזם אפשר היה להתמודד עם הבעיה, אבל החינוך לפלורליזם בבתי הספר ובכל מקום אחר הוא שטחי עד גיחוך. בטווח היותר קצר, אם היו נותנים יותר במה לנבחרי מרצ זה היה מועיל. אבל לצערינו שרון השתלט על ראשות השידור ועשה שם טיהורים מפה עד הודעה חדשה... היום כל רשות השידור הם אנשים המשתייכים לליכוד ולש"ס. בראשות השנייה בכלל אין מה לדבר, האנשים מהליכוד וש"ס בכלל לא היו צרכים את שרון הם הגיעו בעצמם. מה שכן.. אם כבר במה אז כדי לתת אותה לאישים שמעוררים פחות אנטגוניזם. תמיד זהבה גלאון או יוסי שריד מדברים... לא שיש לי חס וחלילה משהו נגדם אבל לציבור כן יש כנראה איזו סלידה מהם, אם יתנו לאנשים כמו נעמי חזן או אילן גילאון לדבר מצבנו היה אחרת.

cobainos

New member
מזדהה

להגיד לך את האמת אני גם ככה,אני בא מבית "שמאלני" שהוא עדיין ככה...אבל החברה באמת נסחפה ימינה,החברה מלאה בשנאה...אפשר להבין אותה עקב הפיגועים והכל...כמו שאפשר להבין את השנאה של העם הפלשתינאי אלינו,רק שאת זה מסרבים להבין בישראל,וזאת הבעיה... שנה שעברה הייתי בכתה שהייתי בה השמאלני היחיד,כתה מלאה בפנאטים מפגרים,אתה לא רוצה לדעת מה הייתי שומע בויכוחים פוליטיים איחולים לבביים כמו:"אמן תמות בפיגוע" ככה זה,העם פה מסרב להקשיב,לא יודעים שמרצ באה לטובת מדינת ישראל,למציאת פתרון בדרכי שלום...לצדק חברתי,אף אחד לא מודע לזה...האנשים שהכי צריכים להצביע למרצ הם האנשים מהשכבות החלשות,ודווקא הם הכי ימניים שיש,אותם אנשים שהם אחוזים גדולים מהציבור לא מוכנים לשמוע בכלל וחושבים שהם יודעים הכל,ואין הרבה מה לעשות,ולהגיד את האמת,הדמוקרטיה זאת מתנה יקרה לעם הזה,כי לא מגיע לנו

למעלה