תחושת פספוס...

baby tuta

New member
תחושת פספוס...

אני כבר חודש אחרי המסע... והוא כל הזמן חוזר אלי, בערך כל מחשבה שלי מתקשרת לשם, לאיזה סיפור ששמענו שם, משהו שראינו, או סתם איזה תחושה שהרגשתי. אחרי חודש אני כבר מתחילה להבין יותר ואני מתחילה להתחרט לא על זה שיצאתי ממש לא להפךאני פשוטלא בטוחה שמיציתי את המסע עד תום ז"א חוויתי הכל את אוושויץ 1 את בירקנאו את מיידאנק אבל היו מקומות אחרים שפשוט לא תמיד הקשבתי למדריך הייתי עסוקה במאה ואחד אלף דברים אחרים וזה חבל כי שכן הקשבתי אז כניראה שלמדתי המון ואני רק עכשיו מבינה את זה. בכל מקרה אני רוצה לספר לכם על חוויה שעברתי ותגידו לי אם זה קרה רק במשלחת שלי. אנשים עמדו מול הר האפר במיידאנק מתחת למדרגות וצחקו אכלו עשו שטויות כמו תמיד ורק אני שטיפסתי את כל המדרגות האלו ועמדתי שם מנסה לעכל את מה שאני רואה התחלתי לבכות. והדבר הכי נורא בזה זה העובדה שאנשים הסתכלו עלי כאילו נפלתי מהירח ..מה זאתי בוכה באמצע החיים. אז מה גם אתם חושבים שאני מוזרה שהמקום הזה שבר אותי?.. מקווה שבכלל מישהו קרא את כל זה כי חפרתי ואם לא אז הרווחתי פריקה..

../images/Emo26.gif

כל מה שאמרת בהתחלה, אני חושבת שכולם ככה. אני אמנם ממש לא מתחרטת על המסע אבל חודש אחרי שחרתי כל דבר כל מילה איכשהו נקשרה לי לשואה.. אל תדאגי זה עובר.. לגבי הר העפר, גם פה את לא שונה זה האנשים שהיו איתך במשלחת ה"שונים" לאכול שם?! מה זה הגועל נפש הזה זה כמו לאכול על קבר פתוח.. =/

טיפקסית

New member
דעתי

אני חושבת שלכל אחד מאיתנו היה מקום ששבר אותו וכל אחד מגיב אחרת לשבירה אני למשל התחלתי לבכות אחרי יער לפוחובה..זה אומנם היה כבר היום השביעי ברור שכל מקום שהיינו בו נגע בי וזיעזע אותי אבל פתאום בלפוחובה הבנתי את אכזריות המחשבה ואכזריות המעשה המחשבות על כמות הנספים בשואה בכלל,הסיפורים,העדויות כשהיינו שם הקריאו לנו עדות של מישהו שהצליח לברוח משם ופתאום שהגענו ממש לקברי האחים ביער העוצמה של המקום שברה אותי את התנהגת בצורה הכי טבעית וזה בסדר גמור זה אומר שהתחברת להרגשה של ההלם, השוק של להיות שם אישית כשהיינו שם לא בכיתי ממש אלא קצת אחרי שיצאנו משם אני חושבת שכשהיינו שם זה פתאום נראה לי מרוחק למרות שהאפר מול העיניים גם צילמתי הרגשתי שאני חייבת לצלם את האפר הזה כעדות לעולם,לדורות הבאים אם יום אחד יהיו לי ילדים ונכדים אני אוכל להראות להם ולהסביר להם כמה עולם אכזר היה

Pukipsey007

New member
ודעתי..

את לא פריקית... הם מוזרים, לאכול שם.. בעעעעעעעעע.. אפילו בכניסה לאושוויץ לא אכלתי [היה שם קט שכולם אכלו לפני מצעד החיים ובסוף המדריך ביקש שנאכל במקום אחר]. את בסדר

L i T a L 1

New member
../images/Emo45.gif גם לי היה מאוד קשה

ביער לופחובה אבל הנקודת שבירה שלי הייתה באושוויץ בחדר עם השערות אני ממש לא עמדתי בזה והתחלתי לבכות בכי של ממש לא דמעות...

כל כך מזדהה איתך.גם אני ועוד הרבה

מהשכבה שלי אמרו לי גם,שהם מרגישים שהם לא מיצו את המסע. אני כל כך מרגישה את זה גם.במחנות הקשבתי תמיד לסיפורים והוא ריתק אותי,חוץ מטרבלינקה שזה היה ביום האחרון והיה נורא קר,והיה משו שממש הצחיק אותנו לאורך כל היום ולא התרכזנו בכלום. ואני מרגישה שאני מצטערת שלא תמיד הקשבתי למדריך והייתי עסוקה בכל מיני דברים אחרים,שלא ניצלתי את זה.יש הרבה מקומות שאני זוכרת שהייתי שם,אבל אני לא מבינה מה זה ומה עומד מאחורי זה-כי לא תמיד הקשבתי. אני גם מצטערת שלא קראתי ספרים או דברים שקשורים לשואה והכל לפני,כי עכשיו שאני מתעניינת אני רוצה לחזור לשם לראות,ושהייתי שם לא ידעתי תמיד על מה להזתכל ולהתמקד והכל,כי לא עיכלתי שם את הדברים,רק עכשיו אני מעכלת,מתחילה לעכל.

לונושקה

New member
שיואווווווו בא לי לבכוות

זה פשוט משגע אותי שלא ידעתי שזה הר האפרר זה מזוויע............. באמתתת,אם הייתי יודעת אני חושבת שכל ההרגשה שלי לגבי מיידאנק הייתה משתנה זה כל כך מעצבן אותי שלא ידעתי ששם זה הר האפר......... סורי שאני חופרת עם זה,אניפ שוט מרגישה שזה הדבר שהייתי צריכה,כאילו שרק יגידו לי מזה וכל היחס שלי לגבי מה שהיה שם היה משתנה,כאילו אני מתכוונת בנוגע להר האפר,כי עמדתי שם והסתכלתי וצחקתי וזה לא כזה הזיז לי כי אני הבנתי שזו סתם אנדרטה של מיידנק,אם רק היייתי יודעתת.......... זה ממש מציק לי

baby tuta

New member
../images/Emo46.gifמה איפה את חיה?!

בטוחה שהינו באותו מיידאנק?!?! איך לא קלטת שזה אפר של בני אדם ?? כאילו מה חשבת שמישהו אסף חול בים ושפך אותו שם?!!?!? איי המצב של אנשים אלוהים איך אפשר ככה כזאת אטימות ?! מה באת לפיקניק.?!

baby tuta

New member
למה זה לא עלה

תעלה! שכולם יראו מה אני חושבת על הילדה הזאת

אביגל ג

New member
הלו הלו לונושקה היא מקסימה, ואין

שום קשר למה שאת אומרת. הרי כדי לראות את האפר היה צריך לעלות במדרגות והיא לא עלתה...כי היא חשבה שיש שם אנדרטה וזה לא ממש עניין אותה. וזהו. אז כנראה שאת לא הבנת למה שהיא התכוונה. ופעם הבאה תשקלי את המילים שאת מוציאה מהפה...את בכלל לא מכירה אותה

baby tuta

New member
אוי באמת סליחה אז אם סתם

אנדרטה וזה לא מעניין אותה למה היא נסעה לפולין???? באמת לראות אנדרטה שהיא לזכרם של 6 מיליון אנשים שנרצחו זה לא ממש מענין...צודקת...באמת סליחה

אביגל ג

New member
לא קשור../images/Emo70.gif זכותה להחליט מה מעניין

אותה ומה לא. ואם היא הרגישה שהיא ראתה יותר מידי אנדרטאות ולא בא לה לראות עוד זכותה.

לונושקה

New member
חמודה

תתחילי להרגע עם איך שאת מדברת את מבינה? כי את לא מכירה אותי,ואין לך מושג איך הרגשתי שם....... אני הרי אמרתי שלאאא עליתי...... כי לא היה לי מושג מה זה... זה היה מחוץ למיידאנק חמודה אני לא סתומה ואם הייתי עוהל לשם ורואה את כל החול הייתי מבינה מה זה כי יש לי רמת אינטילגנציה,כנראה שלא כמוך כי תראי איך את מגיבה להודעות שלי מה את חושבת לעצמך בכלל???? אני בשיא הכנות אומרת שאני כלכ ך מצטערת על זה שלא ידעתי וככה את מגיבה מי את חושבת שאת בכלל??

אם היית עולה בלי לדעת לא היית מבינה

כי יש שם פשוט המון חול. במילים אחרות, אין שם כלום. כל האפר בעצם מעורבב עם המון חול, ומעל החול המעורבב יש עוד חול, וכל זה לא כי למישהו התחשק לשפוך שם חול, כמו ש-tuta אמרה, אלא כי אם לא היה שם חול האפר היה מתפזר ברוח. אז תכלס, לא באמת הפסדת כלום. ראית את האנדרטה מלמטה. לא עניין אותך לעלות. סבבה. האמת שגם לי לא כל כך התחשק לעלות, אבל ראיתי שכולם עולים וסקרן אותי לראות מה יש שם. עליתי את כל המדרגות ובסוף סתם התאכזבתי. מלמטה זה יותר יפה. זהו. לא רואים שם שום אפר. זה לא ערמות של נעליים. זה ערמה של חול. אומרים לך שאי שם בפנים יש אפר. אבל את לא רואה אותו. אז את יכולה גם לא לראות אותו מלמטה. אל תצטערי כל כך. (חזרתי על עצמי די הרבה פה, אבל... לא חשוב...
)

איך לכל הרוחות אפשר לקלוט שזה אפר?!

הרי הכל מכוסה בחול!! זה בכלל לא דומר לאפר! אם הדמיון שלך עובד שעות נוספות, יש לך מזל (נראה לי...) אבל את לא יכולה להגיד שבאמת כל בן אדם נורמאלי יכול לראות ערמה של חול ולהסיק שאי שם בפנים יש גם אפר...

גם אם זו הייתה "סתם" אנדרטא

לצחוק זה בסדר? את קולטת איפה היית? היית ליד בורות ירי שנרצחו שם אלפי יהודים היית ליד משרפות ששרפו שם את הגופות שלהם ואני כבר לא מדברת על זה שאת נמצאת במחנה השמדה איפה שמאות אלפי אנשים נרצחו. ואני עוד התעצבנתי על הפולנים שעושים קיצור דרך לבית שלהם דרך המחנה אם אנשים כמוך עושים את זה ועוד צוחקים למה שלהם זה יזיז

נהה, לא הפסדת הרבה.

אני ידעת, עליתי, הסתכלתי. כל מה שהצלחתי לחשוב זה "מה כל העניין - זה סתם ערמה גדולה של חול..". כן, אני יודעת שהיה שם אפר, אבל זה באמת לא הזיז לי. מצד שני גם ערמות השערות וערמות המזוודות לא ממש הזיזו לי, אז... לא יודעת... אל תתיחסי למה שהם אומרים לך לגבי לצחוק. מותר לצחוק. זה טבעי. זה כמו להתעטש. אין טעם להסתיר את זה. פשוט אם ככה הרגשת, שיש לך צורך לצחוק - תוציאי את זה. בדיוק כמו שאם יש לך צורך לבכות - תבכי. אני נשארת עם העקרון הזה עד היום.

baby tuta

New member
המצב של אנשים פה

זה מדהים.... סבבה גם אני צחקתי כל המסע אבל במקומות שבהם צריך טאקט היה לי מה שניראה לי שלכן חסר קצת .... אני חושבת שאתן אטומות את לא חייבת להתייחס אם לא בא לך

למעלה