תחושת חוסר טעם

n1ckname

New member
תחושת חוסר טעם

אני אתחיל מהבעיה עצמה: אני מרגיש שאני לא רוצה לחיות. בטח יהיו כמה כאלה שיחשבו שיש לי בעית דיכאון, או שאני רוצה תשומת לב, או שסתם רוצה לשפוך את הלב. אז אני אבקש לא למהר לתייג אותי. אני כותב מתוך מחשבה עמוקה וגישה הגיונית, ובנושא רציני. אני לא רוצה לחיות כי אני לא מוצא שום טעם בחיי. אין לי משהו ששווה לחיות למענו, משהו שבשבילו שווה להשאר. רציתי דברים בעבר, במיוחד זוגיות. רציתי גם הצלחה אקדמית, הצלחה חברתית. אבל נכשלתי בהכל. אני במצב כלכלי גרוע. והכשלון עם בחורות בעבר הותיר צלקות. חיי נראים כאילו הם מסע לשום מקום. אני לא מוצא משהו ששווה לחיות ולמענו, והדברים שאני חושב שכן שווה לחיות למענם- נכשלתי בלהשיג אותם, ואני לא בטוח אם זה בהשג יד. שום דבר לא מעניין אותי. לא תחביבים, לא ספורט. בעבר התעניינתי הרבה ברוחניות, וקראתי הרבה ספרים. אבל זה כבר לא מעניין אותי לדבר על "דברים באוויר" בעוד שעל הקרקע הדברים מתנהלים נגד שביעות רצוני. איך אני יכול לדעת באמת מה אני יכול להשיג ומה לא? האם אפשר למצוא יותר משמעות לחיים? או שזה חיים "סתם" חסרי משמעות בשביל להעביר את הזמן? האם אני יכול למצוא משהו שבאמת מעניין אותי ושאני באמת רוצה ? בשביל מה אני חי?

שמעתי על הרבה אנשים ששואלים

מה הטעם בחיי, ומגיעים לחוכמת הקבלה דרך ערוץ 66 .

ינוקא1

New member
שבוע טוב ולג בעומר שמח.

אני פותח עבורך קלפים : 1. עבר - "סערה" - רואים בקלף אנשים הקופצים מראש מגדל בוער. כמו האנשים הללו גם אתה עברת תקופה לא קלה , תקופה שהכל בוער ומתמוטט לך מול העיניים. כאשר אתה תלמד להיות בעין הסערה בשקט שלך , אז תוכל להיות אדם מואר. כרגע ברור שזה כואב מאוד. 2. הווה - "מעבר לאשליות" - כרגע אתה נמצא בתקופה שהכל מתנפץ מול העיניים , אבל בכיוון החיובי. אתה מפסיק להתעסק בשטויות ומתחיל להתעסק בבניה אמיתית. זה מאוד מטריד לגלות שהרבה זמן עסקת בשטויות , וכאילו "התבזבז" אך שום דבר לא מתבזבז באמת. הכל זה עיסוקים שאנחנו צריכים לחוות דרך חיינו בעולם הזה. התחושה שאתה חש עכשיו היא של חורבן העולם הישן , אך כדי לבנות משהו חדש צריך משהו קודם להיחרב. ככל שתהיה יותר פתוח לעתיד , זה יהיה קל יותר. ככל שתאחז בישן זה יהיה קשה יותר. יש צורך להבין שאתה עכשיו כאילו מתחיל לחיות מחדש , כדאי לבחון מחדש כל מיני דברים שהאמנת בהם , לבחון ללא משוא פנים , לזרוק מה שצריך לזרוק להשאיר מה שצריך להשאיר. 3. עתיד "הדרכה" - יש לך הדרכה בדרכך , ושום דבר איננו במקרה . גם אם לא הצלחת בזוגיות , היתה לזה מטרה טובה , תהיה זוגיות מוצלחת מאוד בקרוב , אל תתיאש מכלום , אתה כרגע עובר תחנות בדרך. המצב הכלכלי ישתפר , אם אתה מעוניין לשפר אותו. אתה צריך לשאול את עצמך בצורה אמיתית את השאלה הזו : האם אתה באמת פועל לשיפור מצבך הכלכלי ? האם אתה עושה מה שאתה אוןהב לעשות ? האם בעניין הזה אתה שומע לקולו של הקול הפנימי שלך , או שאתה מקבל כל מיני "ברירות מחדל " ? כדאי מאוד להתחיל להתיחס לעצמך ברצינות הראויה. אם אתה לא תדאג לעצמך , אף אחד לא יעשה זאת בשבילך. אין מה לכעוס על העולם , אין גם מה לכעוס על עצמך. יש צורך פשוט בתכנון נבון ונכון שיעזור לך להגשים את מטרותיך. בהצלחה.

n1ckname

New member
תודה

אני מעריך את זה גם לי יש את הקלפים האלה.. לא נגעתי בהם כבר שנתיים דרך אגב, אולי היה מקום לציין את זה. אני סטודנט לפסיכולוגיה ולמתמטיקה בב"ש. לפני זה למדתי בטכניון הנדסת תוכנה ועזבתי כי ממש לא הלך לי וגם לא התאים לי. בב"ש הלימודים קשים אבל לפחות יש לי עניין בהם. אני באמת מתכוון לשנות את חיי ולבנות אותם. אך בשביל זה אני צריך תחושת מסוגלות חזקה (לדעת שאני יכול) בתגובה למה שכתבת.. דיברת על הדרכה. מהי אותה הדרכה לדעתך?

ינוקא1

New member
בוקר טוב !

בקשר להדרכה - יש את זה לכל אחד מאיתנו. יש איזשהו קול פנימי או ידע פנימי שזמין לנו. הבעיה היא שלפעמים אנחנו משתמשים יותר עם עם כל מיני שיקולים שכליים ותכנונים , ופחות מידי עם מה שאנחנו מרגישים וחשים ואז אנחנו מתעלמים ממנה. וככל שאנחנו מתעלמים ממנה , אנחנו פחות ופחות מסוגלים לשמוע אותה , עד שהיא נעלמת. ככל שמקשיבים לה היא מתחזקת. בנושא הלימודים שלך , כדאי לך מאוד להמשיך עם הפסיכולוגיה , אתה מוכשר בזה מאוד. המתמטיקה זה גם תחום שאתה מוכשר בו , אבל אני לא כל כך רואה שם את העתיד שלך. כדאי לך להפסיק עם זה ולנצל את הזמן שתחסוך לדברים אחרים.דברים שלדעתך יקדמו אותך אישית ומקצועית , אתה לא חייב לעבוד דווקא במה שאתה לומד , לפחות לא בשלב הראשון , אבל כן כדאי לצאת קצת לעולם הפתוח ולא רק לבנות על התארים שאתה עושה. אם אתה מעוניין להמשיך ולללמוד באוניברסיטה , כדאי מאוד שתמשיך גם עם הפעילות שאתה עושה חוץ מזה כמו אצל הילדים שאתה מלמד אותם או משהו כזה זה תורם לך המון.

הנה ענית לעצמך...

"אני באמת מתכוון לשנות את חיי ולבנות אותם" ואני רציתי לענות על שאלתך, ולומר לך שהדבר הכי חשוב למענו שווה לך לחיות זה עצמך

למעלה