תחושות גוף

ramipo

New member
תחושות גוף

בן 49 סובל מגיל 16 מתחושות גוף מוזרות שכאילו אני שוקל 500 ק"ג זה מלווה אותי מהיקיצה ועד שאני נירדם, מצב בריאותי טוב חוץ מקצת כאבי גב, ניסיתי תרופות פסיכיאטריות ללא שיפור, NLP גם לא עזר להגיע לשורש העניין יש לכם הצעות רעיונות?

אחד הדברים שעושים

זה ללמוד את הפער בין בעיות בעיבוד החושי (זה שהמוח שלך מקבל אותות של 500 למרות שרק 70) לכך שצריך ללמוד לווסת את התחושה. כלומר להזכיר לעצמך שזו רק תחושה, סוג של תקלה במסר שעובר אל המוח, שזה לא באמת 500, אלא 70 - ולכן אתה בוחר לקום ולנוע כמו 70 עם ולמרות שמרגיש 500.
לאט לאט להפוך את תהליך הוויסות לחלק אוטומטי מהיום יום שלך.

ramipo

New member
תחושות גוף

האלן יעל זה נשמע כזה פשוט שאת אומרת את זה , שאם אני יגיד לעצמי שאני לא מרגיש את זה אז אני לא מרגיש את זה.....אבל אני כן מרגיש....אז מה בכול זאת עושים?

איפה כתבתי שלא תרגיש את זה?

ברור שתרגיש את זה, אבל תהליך הוויסות, זה משהו שעושים במחשבה ובמודע, מדבר על יכולות התפקוד שלך והתזכורת שזו רק תחושה ולא מציאות.
&nbsp
אותו הדבר עם אדם שלמשל מרגיש חום בכפות הרגלים. זה לא נוח ולא נעים, אבל אם שמים יד על מנת להרגיש אם באמת חם שם - אז לא. הרגליים לא יותר חמות מיתר הגוף, הן לא אדומות, לא נפוחות ולא שומדבר. האדם מרגיש חום מכפות רגליו כי למוח הגיעה פקודה שגוייה. או כמו בכאבי פאנטום. בטח שמעת על התופעה, נכון? אדם שכרתו לו איבר כמו יד או רגל יכול להרגיש שמגרד לו או כואב לו ביד או ברגל הכרותים. האם האיבר שם על מנת להכאיב? לא ממש. האם אפשר שהמוח יפסיק להתייחס לאיבר שלא קיים כבר? לא ממש. הייצוג של האיבר קיים במוח כולל כל מסלולי הכאב והתחושות האחרות הקשורות לאיבר.
&nbsp
וכך, לפעמים, מגיעים למוח "איתותים של כאילו". כאילו יש יד או רגל, כאילו יש 500 קילו, כאילו יש קולות וזמזומים שונים, כאילו יש זבובים מול העיניים - כאילו.
אז אפשר לשבת ולהתעקש שאתה מחפש איך לתקן את המוח על מסלוליו - שזה יפה, ודי ברור לי שאיפה שהוא באיזו מעבדה בעולם עובדים על זה, אבל כרגע אנחנו לא שם.
&nbsp
אנשים עם תחושות לא מציאותיות לומדים לחיות עם התחושות הללו ולהפחית מחשיבותן (זהו תהליך הוויסות, לא העלמת התחושה, אלא ההפחתה בחשיבותה) כדי לשפר את התפקוד שלהם ובכל זאת לא להיות מושבתים לגמרי.
כמו שברור לך שאתה לא צריך לעשות דיאטה למשל כדי להפחית מה-500 קילו שלך, אלא שמדובר במשהו אחר, נכון?

ramipo

New member
תחושות

אייך עושים את תהליך הויסות הזה? את נתקלת במיקרים דומים לשלי? טיפול קוגניטיבי אולי??

ramipo

New member
תחושות

ההרגשה היא בדיוק כמו שתיארתי מין כבדות ו"דבקות" (גם לי קשה לתאר את זה).....אבל זה משהו שלא היה לי לפני גיל 16 וזה אני אומר לכם בוודאות.....לא יודע אם זה קשור לעצבות או לא, אני לא ממש אדם שמח (לא יודע אם יש קשר) אבל זה כאילו שיש לי מודעות יתר לגוף שלי ולתנועות הגוף שלי כאילו עירנות יתר , עובדה ששרדתי את הצבא עם זה ואני ממשיך לחיות עם זה גם עכשיו אבל מסקרן אותי לדעת אם יש איזושהיא דרך לרכך את זה לעבוד על זה...............דרך NLP ניסינו להבין מאיפה זה בא אבל לא נראה לי שעלינו על העניין המטפלת שלי חושבת שזה בגלל שבילדות שלי העבירו לי את המסר ש"אני לא בסדר" בכול מיני סיטואציות......מה זה קשור לכבדות אין לי מושג..............

ladybug4NLP

Active member
שאלתי כמה מפגשים ואלו תהליכים עשיתם

ממה שכתבת אין אפשרות בכלל לדעת .
אם תפרט נוכל לעזור יותר

ramipo

New member
תחושות

עברתי סדרה של 15 טיפולים ובכול מיפגש ניסינו להגיע לבעייה מזוית אחרת, עשיונו סגירת מעגל עם ההורים שלי, עשיתי איתה דימיון מודרך עשינו תרגילי עיניים שבו היא אומרת לי משפט "הפעם הראשונה שהרגשתי את זה" ואני צריך מייד לזרוק כול מה שעולה לי בראש, כול מיני זכרונות טובים ולא טובים שהיו לי עם ההורים שלי, זה עונה על השאלה שלך ליידי באג?????

ladybug4NLP

Active member
לא ממש-שאלתי על תהליכים (יש לזה שמות ומשמעת)

ולא רק מה שכתבת שזה אד כללי ולא ממוקד

אני עוד לא הבנתי

מה פירוש "תחושות גוף מוזרות שכאילו אני שוקל 500 ק"ג "?
אתה רוצה לפרט מה אתה מרגיש?
כבד?
מסורבל (מתקשה לנוע)?
עצוב?

אילו עוד תחושות מוזרות יש לך?
וכיצד זה מפריע לך בחיים?

למעלה